2005-07-29

Att folk bara orkar!

Den omstridda negerbollen har åter blivit ett fall för myndigheterna. Nu är det t-tröjor med texten "Rädda negerbollen" som blivit polisanmälda.

Tröjorna såldes på Sjöbo marknad den 21 juli. Polisen i Sjöbo har nu överlämnat ärendet till Justitiekanslern, som får avgöra om tröjorna bryter mot lagen om hets mot folkgrupp.

Det är andra gången de populära negerbollarna figurerar i rättsliga sammanhang. För två år sedan anmäldes ett konditori i Sjöbo till diskrimineringsombudsmannen av en sommargäst som ansåg att ordet negerboll i skyltningen var kränkande.

T-tröjan kan även beställas från företaget Alienbase för 79 kronor.

(Klippt från FNA)

4 kommentarer:

  1. Ah fint äntligen något för CMR att sätta tänderna i. Negerbollar trumfar Nogger. Nu borde väl resten av de anslagna 14 millarna kunna brännas t ex på välmotiverade annonser i alla större tidningar "Köp icke dessa tröjor". Och Chefen herr Orback skall paradera med homofilerna - förmodligen då med sin morbror herr Hästen i sällskap? Tycks dock vara litet tjall på linjen där? Homosarna dissar tidelagarna. Måste väl vara Hets Mot Folkgrupp eller möjligen Häst Mot Folkgrupp. Skall bli spännande att höra vad pastor Green har att predika här. Skall vi gissa på "vore bättre att hänga en kvarnsten om dess hals och sänkas i havsens djup". Huttla inte kvarnstenar åt hela regeringen och litet tjära och fjäder som grädde på moset.

    SvaraRadera
  2. Att de sjuka jävlarna bara orkar! NEGERBOLL, NEGERBOLL, NEGERBOLL!

    SvaraRadera
  3. Det finns en viss skillnad mellan att förlöjliga det som är PC och att haverera hej vilt... ;-)

    SvaraRadera
  4. Det blev visst fel ordföljd där uppe "Folkgrupp mot Häst" skulle det ha varit. sp3tt får dock stilpoäng för "hest".

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.