2005-07-04

Geldofs gäng...

Nu är det dags igen. De där stenkastande marodörerna tycks varva upp inför G8-mötet.

Arroganta typer, som föredrar våld framför argument.

Förfärliga typer, som försöker få sina åsikter att framstå som "lite finare" än andras - trots att många av deras förslag skulle hålla kvar fattiga människor i fattiga länder i fattigdom alldeles i onödan.

Ligister i flock. Brrr...Tack och lov för att man inte är där.

Låt oss nu bara hoppas att den brittiska polisen är lite smartare än den svenska. Att den inte sätter kravallpolis till att dirigera trafik. Att den inte skickar in lantissnutar i de värsta kravallerna. Och så vidare... Någon ny upplaga av Göteborgskravallerna behöver vi inte!

Läs mer om kravallturisterna här.

8 kommentarer:

  1. De där jävla dräggen är fan ta mig helt otroliga. Fan vad förbannad man blir. Usch!

    SvaraRadera
  2. fram med bulldozers och plöj bort patrasket....

    SvaraRadera
  3. Nej, ett nytt göteborg (eller Salem) behövs verkligen inte.
    Snutar som systematiskt misshandlar fredliga demonstranter är fan oacceptabelt.

    Må vara att vissa demonstranter vill mucka gräl, men det är en så liten grupp att dom är marginella.
    erfarenheter från andra kravaller visar att bara en liten minoritet av demonstranterna slåss, och många gör det i självförsvar.

    Var inte för snabba med att ta snuten i försvar, när polisen anfaller fredliga demonstrattionståg med batonger i högsta hugg snackar vi statligt förtryck i sin renaste form. Ett klart brott mot samhällskontraktet.

    SvaraRadera
  4. Jag var iofs. ute på gatorna i Göteborg och tittade på anarkisterna och de andra dräggen. Det var polisen som var i underläge och ett mycket stort antal anarkister, som fick med sig en hel del vanliga drägg, i sitt försök att stoppa ett demokratiskt möte mellan olika demokratiskt valda ledare.

    Drägg är vad dessa idioter är. De har noll respekt för demokrati och demokratiska principer.

    Respekterar man inte demokrati förtjänar man en batong i huvudet.

    SvaraRadera
  5. "Respekterar man inte demokrati förtjänar man en batong i huvudet"
    ungefär så resonerar varenda diktator i historien. Deras samhälle är bäst, och alla som inte håller med ska ha smäll på käften.
    Att vara demokratiskt vald är ingen garanti för att man respekterar mänskliga fri-och rättigheter, det här är inget undantag.

    Sen kan dom vara hur mycket pack och drägg som helst, det är ingen ursäkt för statlig, systematisk misshandel. Även i de fall där de kastar sten så är det polisens jobb ätt gripa dem och ställa dem inför domstol, inte ge dem på käften. håller du inte med om det så går du emot alla principer i ett rättssamhälle.

    vart fan är vi på väg ifall liberaler (rimlig gissnaing att 90% som läser det här är liberaler) försvarar statliga övergrepp?

    SvaraRadera
  6. nu är det ju inte alla som försöker mörda dem.

    SvaraRadera
  7. Att få en batong i skallen kan också vara "demokrati"...

    Men om demokratin, dess gränser, möjligheter och problem må jag blogga en annan dag. Nu har jag varit 36 timmar på kontoret och skall hem och sova en skvätt.

    Natti! / HAX

    SvaraRadera
  8. ottosson hann före mig.

    Jag förstår inte varför jag skulle få en batong i huvudet ifall jag inte respekterade en demokratiskt vald ledare som exempelvis förtryckte mig eller konfiskerade 90% av allt jag ägde/tjänade.

    Jag förstår inte heller varför så många i det här landet är av uppfattningen att demokrati är något heligt. Det handlar ju bara om att en grupp människor får bestämma över andra människors liv, enbart för att de är flest till antalet. Och de kan rösta fram vilken dåre som helst, det finns inget i demokratin som hindrar det. Näe, vare sig folk använder röstsedlar eller vapen har de ingen rätt att bestämma över andra. Det är min uppfattning.

    Sedan är ju både vänsteranarkister och våld genomidiotiskt, men det är ju ganska uppenbart.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.