2005-10-20

Frankrike sänker WTO-förhandlingarna

Frankrike fortsätter att konstra, vad gäller en reformering av jordbruksstödet. Detta leder i sin tur till WTO-förhandlingarna nu är akut hotade.

"France...cannot accept that the EU's negotiator in any way raises the agriculture dossier at any of the upcoming negotiating sessions in Geneva" sade den franske jordbruksministern på onsdagen.

Fransmänen är alltså inte ens beredda att diskutera saken. De trivs bra med en snedvriden, skattefinansierad, jordbruksmarknad. De ser inget problem med att skattebetalarna tvingas ge stöd till produkter som de, i sin roll som konsumenter, inte efterfrågar. Frankrike bryr sig inte om att det europeiska jordbruksstödet slår mot bönder i tredje världen och håller fattiga människor i fattigdom.

Länk

1 kommentar:

  1. När jag pluggade i Linköping fanns det en studentförening som hette "Spettet", varje år vid ungefär samma tidpunkt åkte de ned till gränsen mellan skåne och småland med isspett för att hacka (och antagligen supa), deras syfte med hackandet var att "lossa skåne från fastlandet".

    Jag undrar om inte en liknande organisation vore lämplig för att lossa Frankrike från den europeiska kontinenten...
    Vem tycker egentligen om Frankrike förutom fransmännen?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.