2005-10-13

Nytt försök till teledatalagring

Ett nytt "kompromissförslag" om teledatalagring har nu lagts fram i EU.

Kompromissen går ut på att teledatalagring skall ske, men att medlemsländerna själva får bestämma till exempel hur länge uppgifterna skall sparas.

EU:s justitieministrar har fortfarande inte fattat att det är förslaget som sådant som är dåligt. Detta även om man ändrar lite i reglerna och ger medlemsländerna viss frihet att utforma detaljerna.

Teledatalagringen - som sådan - måste stoppas!


Förmodligen är "kompromissen" bara en ny bluff från justitieministrarnas sida. Gissningsvis är taktiken: Ett steg bakåt och två steg framåt.

Den svenske justitieministern, Thomas Bodström (s), säger surmulet att om det inte blir något denna gång - då kommer Sverige att köra teledatalagring på egen hand.

EU-parlamentet har redan röstat nej till teledatalagring två gånger. Låt oss hoppas att de genomskådar den så kallade kompromissen - och säger nej igen.

Länk

1 kommentar:

  1. Den där sortens "kompromissförslag" tycker jag känns igen från försöken att driva igenom mjukvarupatent på diverse fiskerimöten.

    Notera förresten hur det redan börjar smidas planer på ändamålsglidning i riktning mot att sätta dit fildelare, vad gäller trafikdatalagringen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.