2005-11-30

Vem är förvånad?

Polisen har lagt ner förundersökningen om medlemsfusk i SSU.

Man hänvisar till att uppgifterna i medlemsregistren är grundlagsskyddade. Visst. Men det finns väl fler vägar att gå? Som att förhöra folk. Eller att jämföra uppgivet medlemstal med antal utsända tidningar. Eller så.

Men det skulle väl se illa ut om Regeringspartiets Ungdomsförbund torskade mindre än ett år före valet, kan man anta. Så - lock på!

Av detta lär vi oss att brott lönar sig och att makten alltid klarar sig undan.

Länk

3 kommentarer:

  1. Jag föreslår att någon gör en välskriven JO-anmälan riktad mot beslutet att inte utreda SSU:s fusk.

    JO är också politiskt styrt, men om anmälan är välskriven och görs känd via internet kanske JO känner sig föranledd att yttra något kritiskt.

    SvaraRadera
  2. En konspirationsteoretiker är någon som är intelligent nog att se samband där sambanden är dolda, men inte intelligent nog att se avsaknaden av samband där sambanden inte finns.

    SvaraRadera
  3. Vi kommer tyvärr inte att få något maktskifte i Sverige nästa år.

    Anledningen är att det inom den borgerliga oppositionen och närstående organisationer inte ställs några som helst krav på sans och vett av dem som deltar i opinionsbildningen.

    Följaktligen går det att påstå att samhällsinstitutioner som polisen och Justitieombudsmannen är politiskt styrda utan att någon höjer ett ögonbryn.

    Så kära rättshaverister och konspirationsteoretiker: jag önskar er ytterligare ett antal angenäma mandatperioder under socialdemokratiskt styre, så att ni kan hålla era konspiratoriska fantasier vid liv!

    Själv befinner jag mig i landsflykt och kan alltså kosta på mig en inkompetent regering - enda effekten av en svag krona blir ju billigare semestrar i hemlandet.

    Så ös på bara!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.