2005-12-20

Blodtryckshöjare

"Tänk vilka möjligheter vi skulle få om vi bara släppte lite på den personliga integriteten" utbrister Jonas franzén entusiastiskt i en postning på LO:s valblogg.

Han skriver också "När det gäller datakommunikation så är det väl självklart att man ska få lagra vem som skickat något till någon annan. (...) Det handlar om att veta att just du, med ditt specifika IP-nummer vid en viss tidpunkt, har varit inne på en barnporrsida, har haft kontakt med en viss person osv."

Att Storebror i Sosseland tycker att det smakar fågel att få veta vilka medborgare som har haft kontakt med varandra - och när - det är uppenbart. Själv tycker jag att det är skrämmande och oacceptabelt.

Franzén presenterar egentligen ingen som helst argumentation, mer än att "det är bra". Det riktigt otäcka är att en så grund - eller rent obefintlig - argumentation förmodligen räcker för att gå hem i stugorna. Sossarna vet att de inte behöver slåss med fakta, logik, analys och argument - när en hög röst och greppet om makten räcker.

Gack och läs. Men tänk på hjärtat.

Länk till Herr Franzéns knivskarpa epos

(Tipstack: Fredrik P)

2 kommentarer:

  1. "Den personliga integriteten ställer hinder i vägen för rättvisan."
    Knappt man kan tro att han skrev det, det låter som ett citat av Stalin.

    SvaraRadera
  2. dom älskar att använda "barnporr" som en carte blanche för att rättfärdiga storebrorsamhället. Det är ju ett argument som man inte kan säga emot i dagens svart-vita debattklimat.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.