2006-01-31

Den tog skruv...

Min senaste Flashback-krönika tog tydligen skruv. Hinkvis med mail...

Klipps in nedan:

De stora illusionen

"Medborgare! Vänligen böj er framåt och intag skattebetalar-positionen. Blunda, bit ihop och upprepa mantrat vård, skola, omsorg, vård, skola, omsorg, vård, skola, omsorg..."

Ja, vad fan skall man göra? Höga skatter gör att folk inte har råd att leva livet. Många har varken råd att gå på krogen, åka på semester eller ens fylla bensintanken full. Den enda lilla lyx som finns tillgänglig är att sjukskriva sig en dag eller två.

Självgod besserwisser-byråkrati förklarar hur vi förväntas leva våra liv. Den som arbetar i stat, kommun eller landsting tvingas vara med om omorganisation efter omorganisation utan att verksamheten blir bättre eller någonsin fungerar riktigt bra. Och alla får vi en avhyvling från staten för att vi är för feta, röker för mycket, dricker för mycket och joggar för lite.

Den politiska klassen ger sig själv, sin verksamhet och sina kompisar alla pengar de behöver. Potentiella bråkstakar hålls på mattan genom att deras organisationer mutas med skattepengar och på så sätt blir välkammade och ofarliga. Ett frälse, som lever på andra människors pengar och som surfar fram genom livet på en räkmacka, kan skratta åt det dumma folket hela vägen till banken.

"Vård, skola, omsorg, vård, skola, omsorg, vård..."

Svenska folket borde faktiskt kunna begripa att det blivit blåst. Många av våra grannländer har minst lika bra vård, skola och omsorg som vi. Ofta bättre. Dessutom har de en fungerande polis, ett kompetent rättsväsende, effektiv gatustädning och suverän kollektivtrafik. Och - de har lägre skatt! Man kan undra vilka andra bevis svenska folket behöver för att fatta.

EU-kommissionären Margot Wallström lyckades reta upp statsminister Göran Persson i brygga när hon sa "Den svenska välfärdens förträfflighet är en myt. (...) Många svenskar tycker att vår välfärd är världens bästa. Men får man perspektiv på Sverige och lär känna andra länders system, så inser man att andra länder både kommit ikapp och gått förbi den svenska välfärden på flera områden."

Det som retade upp statministern var nog egentligen inte att Wallström tycker så - utan att hon hade fräckheten att säga det offentligt. För om Persson skall kunna fortsätta blåsa svenska folket - då måste locket ligga på. Illusionen måste upprätthållas. Ingen får ens viska att kejsaren är naken.

Själv har jag förmånen att bo utomlands en eller ett par veckor varje månad. Nästan alla jag möter har råd att leva livet på ett bra sätt - vilket bland annat omfattar att äta och dricka gott, åka på semester och på sikt även bygga sitt drömhem. De har vård, skola - och omsorg av läkare som till och med kommer hem till dem, om de vill. De ser ljust på sin livssituation och sin framtid. De betalar lägre skatt än vi svenskar. Och de tror att jag driver med dem när jag berättar hur det är i Sverige.

Det är bara att konstatera att svenska folket är lurat. "Vård, skola, omsorg, vård, skola, omsorg, vård, skola..."

Eller, för att citera Göran Persson, när han avslutade (s)-kongressen 2001 "Låt dig inte kuvas av en elit som tror sig veta ditt bästa!"

Prosit!

3 kommentarer:

  1. Bra talat Henrik, så skall det låta!

    SvaraRadera
  2. Wallström är en av mycket få socialdemokrater jag respekterar (kanske den enda). Egentligen kan man fråga sig vad hon öht gör i det partiet.

    SvaraRadera
  3. Leva livet?

    Har du inte hört att man inte kan förvänta sig att all inkomst får gå till konsumption? =)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.