2006-01-31

Galningar!

Från SVT Text-tv:

Den militanta palestinska gruppen al-Aqsamartyrernas brigader godtar inte Jyllands-Postens ursäkt för att muslimer blivit kränkta av de publicerade karikatyrerna av Muhammed.

Det säger ledare för organisationen i en intervju för SVT:s Rapport.

För att avbryta protesterna kräver de en ursäkt från Danmarks regering och att de som publicerade teckningarna ställs inför rätta.

De säger också att de inte har något emot Sverige och att hoten mot svenska medborgare byggde på ett missförstånd.

Nämen va fan?

De kräver att regeringen i ett land där en tidning gjort sig lustig över deras fnoskiga religion skall be om ursäkt. Hemskt ledsen, men det fungerar inte på det sättet. Det fungerar inte ens i närheten av på det sättet.

Och att ställa de som publicerade teckningarna inför rätta... Men snälla! Snacka om att de religiösa fundamentalisterna visar att de inte har någon som helst förståelse för demokrati, yttandefrihet eller humor. Allt de åstadkommer är att idiotförklara sig själva.

Om de någon gång vill komma bort från bilden som kufar i pyjamas som viftande och skrikande springer omkring och skjuter vilt i luften - då får de faktiskt ta sig samman lite.

De har inte ens så mycket koll att de kunnat skilja på Danmark och Sverige. Men det gör inget - för de har sin tro! Tjoho!

Det finns bara en väg ur kaoset i Mellanöstern. Och de arabiska folken har bara en väg som leder framåt. Det är om de öppnar sig för kunskap, öppenhet, demokrati, en öppen debatt, mäniskorätt och sans. Men det finns - uppenbarligen - starka krafter som absolut inte vill gå den vägen.

Frågan är om man skall bli rädd, ledsen eller bara skratta åt eländet?

#

Uppdatering: Detta är så jävla fnoskigt att man nog får misstänka att det är fejk. (Tipstack: Manfred)

4 kommentarer:

  1. Kopia av hoten på nätet mot Danmark (och Sverige): http://www.internet-haganah.us/hmedia/28jan06-denmark/index.html

    SvaraRadera
  2. Hmm, är det inte så att Jyllabds-Posten har provocerat fram detta? Från en annan diskussion i ett annat tillstånd i ett annat land för den som inte förstår vad jag menar men HAX borde förstå;=)

    SvaraRadera
  3. Tur att inte dom kristna är så förbannat
    känsliga, för då hade nog inte denna hemsida kunnat ligga uppe i 8 år.

    http://fuck-the-skull-of-jesus.mit.edu/

    Du skriver - "Det finns bara en väg ur kaoset i Mellanöstern." , jag är rädd att denna enda väg ur kaoset stavas "termonukleärt kärnvapenkrig".

    SvaraRadera
  4. HAX,jag anser att man skall ta alvarligt på eländet och hela tiden hävda yttrandefriheten och vårt västerlänska sätt att leva. Alla försök att tvinga på oss medeltida arabiska sagor måste stoppas. Dessa islamfacister hotar alltid med våld om dom inte får som dom vill. Vill minnas att demokratierna i Europa gått på det tricket på 30-talet.
    Har sett bilder i TV och tidningar där män i lakan och skägg viftar med vapen och hotar, men var finns kvinnorna?

    MVH Humle

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.