2006-02-11

Kampen har bara börjat

Det var tydligen inte bara jag som var upprörd över regeringens syratrippar i går. Denna blogg hade 3.006 träffar, vilket jag tror är all time high. Kul.

Men - när det gäller kampen för yttrandefrihet, mot Storebror och för individens frihet, så har jobbet bara börjat.

Förfärande många "vanliga människor" där ute har inget grepp om varför yttrandefriheten är viktig. De förmår inte se problemen med övervakningsstaten. De känner inte till friheten som alternativ till politik och förmynderi.

Därför - glöm inte bort att kämpa för det öppna samhället även hos dem som inte läser bloggar, ledarsidor och filosofisk litteratur. Vi har ett jättelikt jobb framför oss...

4 kommentarer:

  1. På aftonbladet så frågar de om SÄPO borde få utökade befogenheter för att bekämpa terrorism, när jag svarade så tyckte 64% att övervakningsstaten skulle utvidgas.

    Skrämmande!

    SvaraRadera
  2. Mitt förslag är att de inför övervakning, buggning och rättighetsinskränkningar av alla som svarade JA.

    Så blir ju alla parter glada.

    De som vill ha utökad övervakning får det, Bodström och hans gelikar får rota i människors privatliv och kan låtsas som om de pysslar med brottsbekämpning och vi andra får behålla våra rättigheter vårt privatliv.

    ;)

    SvaraRadera
  3. Angående aftonbladet.se får man dessutom betänka att deras läsare är mera livsstilliberala än genomsnittet, motsvarande fråga i Sifo skulle ge över 80%...

    Vi har en del kvar att göra.

    SvaraRadera
  4. Helt rätt. Den viktigaste kampen för yttrandefrihet sker i kontakten med människor vi möter i dagliga livet. Humle och Dumle drar dagligen sitt strå till stacken. MVH Humle

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.