2006-03-27

SFI - Socialism För Invandrare

Expressen skriver i dag (ej online, förefaller det) om Enpartistatens rapport Välkommen till Sverige.

I rapporten beskrivs hur kurslitteraturen för SFI, Svenska För Invandrare, är rena socialistpropagandan. Till exempel får varje år 43.900 nya svenskar lära sig att socialdemokraterna byggde landet, att alla demonstrerar på 1:a maj och att alla skall gå med i facket.

Rent parodiskt blir det när läroböckerna beskriver en svensk affärsmans vardag...
"Han vaknar och går ned till poolen. Han simmar 1.000 meter. Sedan ringer han i en klocka och en hemhjälp kommer och serverar frukost. Han får juice, te, nybakat bröd, ost och marmelad - allt på en silverbricka.

Efter frukosten klär han på sig. Han väljer bland kostymer, skjortor och slipsar. Alla kläder är mycket exklusiva.

Sedan kör han till stan i sin lyxbil. Han arbetar på kontoret hela förmiddagen. Efter lunch flyger han till London. Han ska sälja ett hus i England. Han vill tjäna pengar - mera pengar.

På flygplanet hem köper han parfym åt sin hustru. Han tänker på henne. Hon vill ha barn. Hon pratar alltid om barn och klagar över att hon har tråkigt på dagarna. Han förstår inte varför. Hon har allt: smycken, kläder, pengar, flera hus i olika länder och en rik man.

Han vill inte ha barn. Han har inte tid med barn. Han vill tjäna pengar. Pengar, arbete och en vacker fru är allt i livet - och en ny, snabb bil!"

Till Enpartistaten.se och rapporten...

5 kommentarer:

  1. Jaså "affärsman"! Och jag som trodde det där beskrev en statsministers vardag...

    Man kanske skulle skriva en ny "Svenska för invandrare", med vardagssituationer som är mer med verkligheten överensstämmande: hembränning, smuggling, svartjobb, AMS-jobb...

    SvaraRadera
  2. "Han vill inte ha barn. Han har inte tid med barn. Han vill tjäna pengar. Pengar, arbete och en vacker fru är allt i livet - och en ny, snabb bil!"

    Vafan, dom har ju snott mina åsikter rätt av !!!

    SvaraRadera
  3. Får nog rasera socialdemokraternas världsbild med att de flesta människor gärna vill tjäna pengar, en vacker make/maka tror jag nog även att de flesta uppskattar och en snabb bil tror jag inte många skulle säga nej till. :D

    SvaraRadera
  4. Just. Det gäller för sossarna att bygga avund hos dem som kanske inte har så mycket när de kommer nya till vårt land...

    SvaraRadera
  5. Får nog rasera socialdemokraternas världsbild med att de flesta människor gärna vill tjäna pengar, en vacker make/maka tror jag nog även att de flesta uppskattar och en snabb bil tror jag inte många skulle säga nej till.
    Grejen är ju bara den att 95% av befolkningen är så nedtryckt av jante-lagen och statens skatter så de tror att de aldrig kommer att kunna få det.
    Bring on avund, missunsamhet och mer jantelag som resultat av det..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.