2006-08-13

Castro 80 år – om han lever

Om Fidel fortfarande lever, så fyller han 80 år i dag. Så tidningarna är fulla av blodtryckshöjande texter. Så här skriver Aftonbladet...

"Castromotståndarna har ingen som helst förståelse för det kommunistiska Kubas framtid, revolutionen har för dem blivit likt ett rött skynke som väcker oresonlig ilska.

För revolutionsromantikerna har Kuba däremot blivit ett exempel som visar att en annan och bättre värld är möjlig och denna idealiserade uppfattning kan inget rubba.

Sanningen ligger förmodligen som alltid någonstans i mitten.

Det är onekligen ett faktum att de sociala rättigheterna är bättre här än i många stora demokratier. Det finns inga gatubarn i Kuba som i andra fattiga länder. Sjukvården är fri och alla kan läsa."

Länk till artikeln....

(Tipstack: Kristian)

4 kommentarer:

  1. Enligt vänstern får man göra precis vad man vill bara man erbjuder gratis sjukvård. Mycket lustigt urvalskriterium må jag säga.

    SvaraRadera
  2. Låter som ett paradis. Kanske lika bra att hela ledningen på Aftonbladet flyttar dit?

    SvaraRadera
  3. "sociala rättigheter" - ett av de lömskaste och mest ondskefulla begrepp som finns.

    SvaraRadera
  4. Fri sjukvård? Var det inte den sjukvården som gick ut på att gamla personer med amputerade ben fick infektioner som såg till att köttet i stumparna ruttnade?

    Låter jäkligt sjysst isåfall, bokar enkel-biljett direkt.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.