2008-01-03

Vill du jobba som IT-spion hos Storebror?

Här är en annorlunda jobbannons: FRA söker Analytiker inom IT-säkerhetsområdet.

Jobbet beskrivs på följande, milt oroväckande, sätt. "Vår uppgift är att ur en kaotisk mängd elektromagnetiska signaler producera underrättelser."

Det är även värt att notera att Sverige är ett land där man annonserar efter spioner...

(Tipstack: Erik)

6 kommentarer:

  1. Tycker du det är konstigt måste du älska CIA:s hemsida för barn:
    https://www.cia.gov/kids-page/index.html

    SvaraRadera
  2. Någon, förutom terroristsympatisören Thomas, som är förvånad över att offret för WTC, använder olika metoder för att förebygga framtida terrorism.
    Jämför gärna CIA´s hemsida för barn, med Hamas´barnprogram på TV.
    http://www.kyrkpressen.fi/component/option,com_mamblog/task,show/action,view/Itemid,889/id,3428/

    SvaraRadera
  3. johannes,

    CIA är en rätt dassig organisation och har varit så länge.
    Det roliga är dock att de som kritiserat CIA för att ha missat attackerna den 11/9-01 och för att CIA missat att Irak inte hade massförstörelsevapen är de som snabbast tar till sig informationen om att Iran skulle ha lagt ned sitt kärnvapenprogram. Då har plötsligt CIA rätt.

    SvaraRadera
  4. CIA missat att Irak inte hade massförstörelsevapen

    Cia missade inte att Irak inte hade "massförstörelsevapen"
    Att dom krafter som tvingade fram kriget använde Cia´s uppgifter på ett sätt som gjorde att det framstod som en sanning att Irak var i besittning av massförstörelsevapen är en annan sak.

    Att Irak INTE var i besittning av såna vapen var dessutom i praktiken redan konstaterat av Fn´s vapeninspektorer som dessutom stod under amerikansk kontroll fram till till dess att den amerikanska regeringen stängde ner deras uppdrag därför att dom fick "fel" reultat.

    SvaraRadera
  5. Min hypotes(framförd trots HAX´ paranoida kommentatorsregler) är att CIA efter 9/11 använder alla tillgängliga medel att förminska maskorna i det nät som efterforskar terrorister i USA.
    Den strategin inbegriper även barnsidor.
    Hypotesen kan prövas genom att man skriver till CIA´s hemsida och frågar.

    SvaraRadera
  6. Johannes, du menar att CIA försöker använda sig av barn som angivare? Jo tack, det finns tidigare exempel på regimer som gjort så. Att Johannes sen anser det relevant att jämföra CIA med Hamas visar vad han tycker om organisationen.

    Själv tror jag mest det handlar om PR. Man vill få det till att det är kul att vara spion så att det blir lättare att rekrytera folk när de blir vuxna och så att de skall skall få en positiv image så att folk accepterar att CIA gör vad CIA vill. (Typ torterar folk och bränner bevisen).

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.