2008-02-25

Beväpnade karlar i lösskägg

Man kan undra hur näringsminister Maud Olofssons livvakter från Hemliga Polisen skulle klara sig om de mötte livs levande, sluga, snabba och elaka terrorister.

Nyligen skulle Olofssons livvakt skjuta två renar som var skadade efter en trafikolycka. Det första skottet missade en liggande ren. Det andra skottet träffade fel ren.

En annan bilist fick göra slut på renarna, med en yxa.

Länk »

9 kommentarer:

  1. Jag blåser i egen lur: http://ledljus.blogspot.com/2008/02/nra-dden-upplevelser-visa-sig-falska.html

    SvaraRadera
  2. Finns ett klipp på youtube om man söker på polis, där nån fascistgubbe i blå sparkdräkt ska göra processen kort med en kamphund...vilket tar hela magasinet...

    Ytterligare ett poäng på polisens hall of shame. :D

    SvaraRadera
  3. Nu är ju inte livvakternas uppgift att skjuta ihjäl folk till höger och vänster, så därför får man väl hoppas att de har helmantlad ammunition i sina vapen. Och sådan ammunition är inte lämpad att använda till att avliva ett djur med.

    Sedan skiljer sig en rens anatomi en hel del från en människas, att avliva en ren med ett pistolskott är inte så lätt som man kan tro.

    Plus att det inte är lyckat att ha rikoschetterande kulor vinande omkring på en olycksplats.

    Avslutningsvis undrar jag var du fick uppgiften om "träffade fel ren" ifrån?

    SvaraRadera
  4. @Björn
    Jag antar att SÄPO använder samma am som övriga polisen, Speer Gold Dot 9mm hålspets.
    http://www.aftonbladet.se/debatt/article188851.ab

    SvaraRadera
  5. Renens anatomi har det gemensamt med människans att båda har en skalle som är skottkänslig

    SvaraRadera
  6. björn felten ;

    även helmantlad ammunition har väl en tendens att gå rakt fram tills den träffar målet??, därvid skiljer sig väl knappast olika ammunition sig så speciellt mycket från varandra oberoende på typ av mantling?? jag skulle tippa påatt det står mer i VK om renarnas placering och inbördes förhållanden.

    olof den andre.

    SvaraRadera
  7. http://vk.se/Article.jsp?article=170457

    SvaraRadera
  8. 9mm är en ganska fjollig kaliber. .40 S&W eller 10mm Auto hade sannolikt haft bättre effekt. Men det blir väl för synd om skurkarna då så det är säkert tabu för Sveriges snutar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.