2008-02-20

Miljöpartister för jordbruksstöd

Statsminister Fredrik Reinfeldt (m) talade i går i Europaparlamentet om bland annat EU:s budget. Han sade "att 44 procent går till jordbruket som står för två procent av jobben är orimligt".

Men han fick mothugg – från miljöpartiets europeiska kamrater. Den gröna ledamoten Monica Frassoni snäste av honom med följande.

"Det är banalt vad ni säger, den debatten har vi redan haft. Kom ihåg att EUs budget inte är större än en procent av EU-ländernas BNP. Sverige kan istället försöka vara lite konstruktivt i nästa budgetdebatt."

Då vet vi det. Att välja miljöpartister i EU-Parlamentet är inte så smart, om man vill ha bort EU:s vansinniga jordbruksstöd.

Länk »

6 kommentarer:

  1. Hon måste ha umåtts mycket med moderater på sistone och tagit intryck av deras argumentation. Jag har hort många EU-positiva moderater använda just detta argument. Det var t o m en som ansåg att det bevisade att EU var nyliberalt...

    SvaraRadera
  2. Gaah! Ja, det är ju rena kapet med att "bara" 1% av EUs BNP går till jordbruksbidrag. Fantastiskt hur allting blir så billigt när det är andra människors pengar man leker med.

    SvaraRadera
  3. Det innebär alltså att Sverige årligen betalar 1/200 av sin BNP till en vansinnig jordbrukspolitik? Det är ju en och annan spänn...

    SvaraRadera
  4. Att välja miljöpartister eller vänsterpartister till regeringen är däremot bra om man vill minska EU's makt. Junilistan funkar också... om de ställer upp.

    SvaraRadera
  5. Jag förstår verkligen inte alls hur man tänker när man försvarar jordbruksstödet ... Överhuvudtaget inte.

    SvaraRadera
  6. Det fanns en gång i tiden en gammal finsk politiker som konstaterade att det finns tre olika sorters fiender: vanliga fiender, dödsfiender och partikamrater...

    Han borde kunna skatta sig lycklig över att han aldrig behövde bekymra sig om partikamrater på EU-nivån. :-)

    Men skämt åsido så arbetar miljöpartiet, precis som alla svenska partier, mot EUs jordbruksstöd. Och vi är sannerligen inte det enda partiet som då och då generas av vad våra EU-partikamrater kan hitta på.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.