2008-03-18

De driver kamnpanj för fattigdom, med dina pengar!

Det är rätt uppenbart att frihandel och fri ekonomi är det som verkligen hjälper människor i fattiga länder ur sin fatigdom.

Varje timma, dygnet runt, året runt leder leder liberal ekonomisk politik och frihandel till att 3.200 människor tar sig ur sin fattigdom. Varje timma!

Men sådana argument biter naturligtvis inte på frihandelns och kapitalismens motståndare. Nu går elva "frivilligorganisationer" – däribland Svenska Kyrkan, Rädda Barnen och Forum Syd – ut och kräver ett stopp för den svenska regeringens frihandelsvänliga politik.

(Utöver att de har fel i sakfrågan kan man undra om det inte också finns en nypa partipolitik med i spelet. Vänstern har ju en lång tradition av att använda påstått opolitiska organisationer för att driva sina krav och sin politik.)

Man kan också notera att flera av dessa organisationer, till exempel Forum Syd, finansieras av skattebetalarna. Du tvingas alltså betala för att de skall driva kampanj för en politik som kommer att hålla kvar fattiga människor i fattiga länder i fattigdom!

Det verkar som om någon har blandat ihop rätten att ha, uttrycka och kampanja för vilken åsikt som helst med "rätten" att göra det med andra människors pengar. Den första rätten finns naturligtvis, den andra gör det inte.

Dra in skattestödet till Forum Syd & Co!

Vill de kampanja för att hålla folk i fattigdom – då får de själva samla in pengar till det.

(Tipstack: Fredrik)

7 kommentarer:

  1. vad gör alla politiska ungdomsförbudn i Forum Syd??? De enda jag inte hittade där vi den en genom gång var MUF. Hur försvarar Luf och Cuf eller KDU sin närvaro?? För knäppare än detta utspel kan det ju knappast bli.

    olof den andre

    SvaraRadera
  2. http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1958715

    SvaraRadera
  3. Ungdomsförbundens medlemsskap - det kanske beror på att Alexandersson vinklar den här nyheten hårt. Forum Syd arbetar effektivt för att stärka demokrati och mänskliga rättigheter från gräsrötterna och upp i många länder. Och läs själva vad Forum Syd säger om ekonomin: www.forumsyd.org.

    SvaraRadera
  4. Hur kan ungdomsförbund till politiska partier som kallar sig demokratiska sitta i samma båt som brunröda terroristslickare? Stoppa bidragen till dylika organisationer, dör brunröda lössen ganska fort. Det blir ingen nationell katastrof om LUF, CUF etc. stryker med.

    SvaraRadera
  5. så underbart, vi ska alltså ta forums syds lednings ord som sanning och oomtvisteligt bevis på den outsägliga godhet och ofelbarhet organisationen besitter. Hur en organsiation som säger sig arbeta för demokrati kan ha avskräde som RKU som medlemmar övergår mitt förstånd, dessvärre också min plånbok..


    olof den andre

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.