2008-09-04

Väldigt dåliga vibbar

I England värvar myndigheterna nu folk som skall spionera på sina grannar och andra i sin omgivning – vad gäller sopsortering och annat som har med miljö att göra.

Den som avslöjas med att ha för mycket sopor eller att inte källsortera kan bli dömd till 100 pund i böter.

Länk»

(Tipstack: Per)

4 kommentarer:

  1. Just UK har obehagligt starka totalitära tendenser.

    I paniken kring det ökande knivvåldet verkar polisen ha börjat med massvisitering av fotgängare som måste gå genom en metalldetektor. (såg ett inslag i SVT om knivvåldet i UK).

    I ett gammalt nummer av sitt nyhetsbrev skrev EU-parlamentarikern Charlotte Cederschiöld att Tories verkar se civil rights som någon sort tramsigt vänsterprojekt. Beklämmande.

    SvaraRadera
  2. Jag känner obehagliga vibbar för hur hela EU håller på och omformas till någon form av totalitär stat, där "packet" utanför skall hållas utanför med tullar och befolkningen innanför skall kontrolleras in i det längsta. För varje dag som går ser man fler och fler frihetskränkande åtgärder inom EU. Och så gnäller vi på Sovjet, Kina och USA. Beklagligt.

    samisin.wordpress.com

    SvaraRadera
  3. De kan alltid läsa om hur det gick till i DDR:

    http://www.bokus.com/b/9781862076556.html?pt=search_result

    SvaraRadera
  4. @Sami: Jag tror på fullt allvar att om våra barn vill leva i ett samhälle som kan kallas fritt när de är vuxna, så gör vi som föräldrar bäst i att sporra dem till att börja läsa ryska och kinesiska som unga. Det är ju i de länderna "frihetskurvan" pekar uppåt. Hos oss i väst är trenden sedan många år obönhörligen nedåt, ganska brant nedåt de senaste två-tre åren dessutom. Om sisådär 15-20 år så tror jag kurvorna korsar varandra.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.