2008-11-06

Den ödmjuke Reinfeldt?

"Jag vill få det på plats men respekterar olikheter och jag förutser också att det i mitt eget parti kommer att finnas dem som avviker i syn och som jag tycker i den här typen av samhällsfrågor, man ska visa respekt, att det också kan komma till uttryck när omröstningen kommer."

Orden kommer från statsminister Fredrik Reinfeldt (m).

Men det gäller inte FRA, om någon nu skulle tro det – utan könsneutrala äktenskap.

Karln verkar obalanserad. Ibland är han totalt oresonligt. Ibland ödmjuk på gränsen till självutplånande.

Länk»

(Tipstack: Torbjörn)

8 kommentarer:

  1. Att spela ett skådespel är påfrestande även för Reinfeldt. Ibland tittar den gamle Reinfeldt fram och säger saker som känns genuina, men oftast är det den välregisserade Reinfeldt med ett Uppdrag och sin Högre Agenda för Allas Bästa som står på scen...

    Dagens ord: Genuinitet

    SvaraRadera
  2. När Fredrik Reinfeldt får tycka som han vill är han vettig men i vissa frågor är det inte han själv som bestämmer, exempelvis FRA.

    Då är han en lydig nickedocka åt USA. Det ska bli intressant att se om det blir annan politik med en ny president i Vita Huset...

    SvaraRadera
  3. Lätt att försöka göra sig själv till Jesus när man vet att majoriteten kommer trycka ner KD. Reinfeldt slipper själv dölja huvudet i bödelmasken.

    Så som han sköter partiet - sköter han regeringen.

    SvaraRadera
  4. Är det nu inte så, att dylika människor som enskilda personer — innan de kommo till makten — ha följande karaktär: antingen vilja de vara tillsammans med smickrare, som äro beredda att lyda dem i allt, eller också, om de själva ha behov av något, ödmjuka de sig och tveka ej att spela vilken roll som helst för att markera sin förtrolighet, men när de väl ha fått, vad de ville, stå de där som främlingar?

    I högsta grad.

    I hela sitt liv äro de således aldrig vänner till någon, utan äro alltid antingen en annans herrar eller en annans slavar. Men sann frihet och sann vänskap får den tyranniska naturen aldrig smaka.

    Förvisso.

    Kunna vi ej ha rätt att kalla dylika personer för opålitliga?

    Jo visst.

    /Platon

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Det mest intressanta med detta är ju inte att han antar en ödmjuk roll i vissa frågor, utan att han helt litar på att oppositionen röstar på hans förslag (vänstern är som bekant lite sura då de är inne på sin andra gemensamma motion i frågan).

    Är det här första gången Reinfeldt bedriver regeringspolitik med oppositionen som stöttepelare? Annars hade han aldrig kunnat släppa sina egna ledamöter (läs: gammelmoderaterna).

    SvaraRadera
  7. Reinfeldt är en typisk person som inte klarar motgångar!
    När utgången är given kan man kosta på sig att vara ödmjuk.

    SvaraRadera
  8. Det är exakt de här orden man önskat höra när det gäller FRA-lagen.

    Men vad var det Tolgfors sa häromdagen? "– Vad som ska göras är avdömt av alliansen gemensamt. Detta ingår inte i det. Skälet är framför allt att vi har en relation till andra länder som vi inte ska riskera att undergräva."

    Det sitts i skit här...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.