2008-11-15

Mer om telekompaketet

Mark Klamberg förklarar tålmodigt problemen med EU:s telekompaket – på ett sätt som kanske till och med regeringen kan föstå. Länk»

Och Monica Horten vid University of Westminster forstätter att leverera relevanta argument i frågan. Här är tre intressanta bloggposter från henne. | |

Jag har för övrigt talat som hastigast med Camilla Lindberg (fp) som anser sig ha fått garantier för att de problematiska delarna av telekompaketet kommer upp som en B-punkt på EU:s ministerrådsmöte den 27 november. Det borde i så fall betyda att försöken att helt svepa de viktiga tilläggen 138 och 166 under mattan har misslyckats. Vilket är en bra sak.

3 kommentarer:

  1. Det är mycket bra!

    Är det någon mer än jag som intuitivt känner att det är många inblandade som helt enkelt försöker schabbla bort de här tilläggen genom att försöka låta handläggningen rinna ut i sanden?
    Typ maskningsaktioner...

    SvaraRadera
  2. Det här är otroligt goda nyheter.

    Kanske har kommissionen fattat att dom måste droppa all upphovsrätt och köra ett rent telekompaket för att komma vidare?

    Nu gäller det bara att Symantecs/FaceBooks/BSAs fulhack i direktivet om integritet och elektronisk kommunikation (2002/58/EG) tas bort också. Alltså 181:an.

    SvaraRadera
  3. Apropå maskning, det borde vara möjligt att ge politker som maskar, förhalar och desinformerar ett gult kort. För många gula kort, ja då blir det rött kort och dags att byta karriär!

    Politiker, banker mfl verkar ju ha marginella ansvar för ganska höga insatser. Typ:

    "-Åh Carneige-ponken, har du slarvat bort 300miljoner? Här ta de här 150millarna och snyt dig i och be aktiespararna om ursäkt så är allt förlåtet."

    Så länge det grundproblemet existerar lär vi vanliga människor bara få fortsatt bajs i ansiktet, mellangärdet och kanske i nacken.


    En anekdot; Jag t.ex. bytte från att ha betalat min prel.skatt manuellt till autogiro. Men trots att det var bara för skattemyndigheten att dra pengarna så missade de att dra januari (ca10000kr), trots att enligt banken så var det fritt fram för dem. Kontot var anslutet.
    Men jag fick bet.anmärkn. (för en fiktiv skuld) och märkligt beteende från handläggaren. Anmärkningen är kvar trots att t.o.m. banken ifrågasatt skattemyndighetens förfarande.

    Nu får jag inte ens hyra ett släp på macken. Så jävla förnedrande!

    Jag undrar om de ansvariga på t.ex. Carneige fick betalnings-anmärkningar och nu inte ens är betrodda att hyra släp på macken?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.