2009-01-04

Det slår aldrig fel!

Så fort man skriver att man kanske inte behöver vara rent tarvlig mot muslimer så blir det ett jävla liv i kommentarerna. (Se bloggposten nedan.)

Då kryper varenda sverigepartist fram ur träpanelen. Vaffan? Brukar dom hänga på min blogg? Eller har alla blivit så där, nu?

Då jävlar får vi veta att dom där kommer att spränga svenska skolbarn på väg till skolan. Det kommer att könssytmpas så att hela Järvafältet färgas rött av blod. Dom enda som får det värre än kvinnorna är böööögarna!

Nämenvaihelvete! Get real! Jag menar allvar! Jag får ryckningar av sådant där...

De argument vi liberaler artigt har framfört till skogstokiga islamister... som att det är osportsligt med våld och att kvinnor nog visst kan köra bil... Dessa argument får nu vi, liberaler, tillbaka i ansiktet av de svenska rasisterna. På kalmaremål. Nu menar de att vi försvarar våld och kvinnoförtryck. Bland annat. Man tar sig för pannan!

Fundamentalistisk och militant islamism skall bekämpas tydligt och med sakliga argument. Ibland kanske till och med med vapen, om det skulle krävas för vårt självförsvar. Detta är fullt förenligt med att anse att alla vanliga muslimer skall ha samma rättigheter som resten av den mänskliga rasen.

83 kommentarer:

  1. Ja, det är märkvärdigt hur det på din och andra liberala bloggar verkar hänga drösar med smårassar. Det får en att fundera på om det i den svenska liberalismen finns en massa människor som bara är liberala som fernissa över en brunare kärna, eller om det är så att rassarna är överaktiva i alla möjliga nätfora. Bägge alternativen är obehagliga. Skönt att det finns liberaler som du som menar allvar med de liberala idéerna.

    SvaraRadera
  2. Betyder fortfarande inte att vi I Sverige måste bevisa hur duktiga vi är genom att ta emot flest människor från muslimska länder och därigenom ändra vårt eget samhälle radikalt. Är det några immigranter som har svårt att anpassa sig till nya förhållanden är det just den muslimska gruppen.
    Hjälp folk på plats och pengarna räcker oändligt mycket längre.Vad gäller mottagande av Guantanamofångar så har vi ju faktiskt fyllt vår kvot. En styck hemtransporterad i eget flygplan (kostnad typ 1 000 000:-) Vad den duvungen haft för sig under sina resor kan vi bara gissa oss till.
    Nu kryper jag tillbaka under min väggpanel, för jobbigt härute för mina ljusskygga sinnen.
    /HELLBOY

    SvaraRadera
  3. Men du talar ju inte om medelabdullah, Du talar om folk som av förenta staterna beskrivits som speciellt våldsamma fanatiker och som plockats upp på slagfältet eller i samband med terroristdåd.

    SvaraRadera
  4. Anonym 13:14:

    Han var väl ändå svensk medborgare? Skall vi börja dumpa sådana i öknen också?

    Arthur:

    Friats! Av USA! Från alla misstankar!

    SvaraRadera
  5. Vi talar alltså om folk som kidnappats. Hållts fångna under ofta tortyrmässiga förhållanden och blivit behandlade värre än hundar SAMT bevisligen är oskyldiga.

    Dessa är de personer som vi enligt vissa personer strunta i...

    SvaraRadera
  6. Har för mig att vår egen lilla Guantanamovän åkte på rånarturne i Portugal bla. innan han råkade befinna sig på fel plats i Pakistan eller whatever när han plockades upp av USA. Vi har ju i detta fall visat ansvar, synd bara att inte fler terroristanklagade har svenskt medborgarskap......de kanske kan ansöka från plats....?
    /HELLBOY

    SvaraRadera
  7. Visst. Han var ett rötägg. Vilket jag också har skrivit om.

    Men vi kan inte börja dumpa vårt lands egna medborgare i öknen, bara för att vi inte gillar dem. Gör vi det, då har vårt land förvandlats till en skurkstat.

    SvaraRadera
  8. Guantanamo är en skamfläck för all västerländsk demokrati och de värderingar som den påstås stå för.

    Folk som godtyckligt fängslas utan lagstöd och utan rättegång, tortyr förekommer enl folkrättens definition, osv

    Och resten av allt trams som GWOT påstås kräva i form av massavlyssning, kameraövervakning, strikta säkerhetskontroller, osv gör mig också väldigt trött.

    Genom att ta till den sortens metoder har islamisterna och terroristerna redan vunnit sin största seger. Vi har övergett vår frihet pga vad de gör.

    Varje markering mot detta är väl värd att göra.

    Och det går utmärkt att göra det samtidigt som man kritiserar islamisterna för vad det är.

    Men det kräver att man klarar av att hålla mer än en tanke i huvudet samtidgt.

    Uppenbarligen har folket som kröp fram ur träpanelerna i förra tråden väldigt svårt för detta.

    Jag är uppväxt under kalla kriget när två supermakter stod med fingret på avfyringsknappen till kärnvapnen - då var det farligt på rikigt.

    Att tro att ett gäng fåntrattar i nattsärk skulle utgöra ett större hot och att de skulle motivera långt större inskränkingar i vår frihet är bara urkorkat.

    SvaraRadera
  9. Ingen har sagt att vi skall dumpa några människor med svenskt medborgarskap i någon öken. Men att sätta lite press på fd. fångarnas hemländer att ta emot sina egna medborgare INNAN vi deklarerar att de kan få komma hit eller dit kanske är rätt tillvägagångsätt.
    Att likna folk vid insekter och ohyra är inte heller så belevat och jag vill här citera Kurt Lundgren om detta fenomen:
    "En person som kallar sina meningsmotståndare för insekter som krälar under stenarna använder ett vulgärt, för att inte säga fascistiskt språkbruk - nazisterna kallade judarna för insekter, det slutade med Cyklon B."
    Därmed slutar vi med detta oskick, oder?
    /HELLBOY

    SvaraRadera
  10. Att likna sina meningsmotstandare vid djur/insekter (ie "kryper fram ur träpaneler/slemmiga stenar") ar ganska talande for vissa skribenters manniskosyn.

    Det ar naturligtvis inte extremism att motsaga sig att vara politiker och "liberaler" som HaX aktivt vill bjuda in islamister till Sverige. Det ar sunt fornuft.

    Daremot star det i skarp kontrast med alla varden jag haller for liberala att sjalvutnamnda godhetsapostlar som HaX och Birgitta(fp) lagger ett ansvar pa mig att ta hand om manniskor jag foraktar (ja, jag foraktar dessa konservativa, fanatiska islamister pa guantanamo trots att de inte domts for nagot brott.). Nar HaX sedan menar att vi i sverige skall ta detta ansvar for att gora nagon slags botgoring for att egypten eventuellt torterar sina medborgare, da gar han over alla granser.

    SvaraRadera
  11. Ja, Egyptenresenärerna har väl kompenserats, iallafall den ena med en sjysst hög kontanter. Skall vi ha dåligt samvete för detta också nu?
    /HELLBOY

    SvaraRadera
  12. Lätt att vara liberal om man inte själv behöver eller tänker betala för frikostigheten.

    SvaraRadera
  13. HAX, även om jag håller med att förra inlägget hade en hel del kommentarer med rasistiska undertoner så är frågan inte helt enkel.

    1) Det handlar inte bara om att släppa in dem i Sverige, det handlar också om att betala för dem. Det är alltså på skattebetalarnas bekostnad.

    2) Religion, precis som politisk tillhörighet är en fråga om val. Om jag ska tvingas betala för någon vill jag lika lite betala för islamiska fundamentalister som för kristna fundamentalister. De har rätt till sin religion, men de har inte rätt att kräva att andra ska finansiera den.

    Att öppna gränserna för fri invandring är bara ena delen av ekvationen - den andra är att slopa bidragen. Jag håller helt med att människor borde har rätt till fri rörlighet över gränserna - men du kan inte kräva att värdnationens medborgare ska ha skyldighet att finansiera de som väljer att flytta in.

    Guantanomofångarna bör i första hand tas hand om USA, som varit orsaken till deras lidande. De borde få en ordentlig ersättning och om de ville uppehållstillstånd i landet. Sverige har mycket lite med hela den situationen att göra och svenska skattebetalare har inget ansvar för USA:s kränkningar av dessa människors rättigheter.

    SvaraRadera
  14. Luka "1) Det handlar inte bara om att släppa in dem i Sverige, det handlar också om att betala för dem. Det är alltså på skattebetalarnas bekostnad."

    Nej. Det handlar om att låta dem komma hit om de behöver någonstans att starta om sina liv.

    Och kommer de hit skall de ha precis samma rättigheter och skyldigheter som alla andra.

    Att det svenska systemet sedan belönar inlärd hjälplöshet, det är ett helt annat problem.

    SvaraRadera
  15. Islamisterna används idag som ett schysst bräckjärn för att motivera än den ena än den andra lagen med klart mörkbrunt innehåll.

    Men medelmuslimen är som medelsvensson: i stort sett harmlös. Där kan, som hos medelsvensson, finnas en och annan åsikt och vana vi kanske inte direkt applåderar - men överlag spelar det ingen roll om grannen heter Larsson eller Ershadi i efternamn, de är goda grannar eller dåliga ändå.

    Sen klumpar vi ihop ett antal olika kulturer med varandra utan att reflektera speciellt mycket över saken. Väldigt många av de muslimer vi möter i vardagen är muslimer utan att vi överhuvudtaget reflekterar eller ens gissar att så är fallet.

    För att jämföra, så är det som om alla svenskar skulle misstänkliggöras om pingströrelsen hittade på något hyss.

    SvaraRadera
  16. Vem har sagt att vi måste ta emot dem gratis?
    Självklart så kommer ju usa
    att betala skadestånd samt "omlokeliserings bidrag"...?!

    så för ett par hundra tusen kr per år, per person....visst inga problem.
    med tanke på kostnaderna som usa spenderar på kriget så ska la' pengar inte vara något problem.

    kanske kan tilläggas att ett antal som inte har något land att åka till, INTE kommer från mellan östern
    t.ex. så består de 50 av
    17 Chinese Uighurs,
    10 Yemenis,
    8 Tunisians,
    4 Algerians,
    4 Uzbeks,
    3 Iraqis,
    2 Saudis
    1 Libya,
    1 Egypt
    1 Palestine,

    så de "kulturella betraktelserna är kanske "aningen" förhastade"

    -Dan

    SvaraRadera
  17. Ganska många kommentarer skrevs medans jag filade på det förra inlägget. Vem som betalar t.ex.

    här är lite mer om kineserna
    http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/08/23/AR2005082301362.html

    -Dan

    Sverige kanske ska försöka få första tjing....
    ;o)

    SvaraRadera
  18. Mycket intressant länk, Anonym 15:05.

    Ur texten...

    "In late 2003, the Pentagon quietly decided that 15 Chinese Muslims detained at the military prison in Guantanamo Bay, Cuba, could be released. Five were people who were in the wrong place at the wrong time, some of them picked up by Pakistani bounty hunters for U.S. payoffs. The other 10 were deemed low-risk detainees whose enemy was China's communist government -- not the United States, according to senior U.S. officials.

    More than 20 months later, the 15 still languish at Guantanamo Bay, imprisoned and sometimes shackled, with most of their families unaware whether they are even alive."

    Och visst. Skicka gärna räkningen till USA. Om det nu skulle uppstå några kostnader.

    SvaraRadera
  19. Man kan f.ö. notera att det nu gått fem, sex år sedan USA för första gången konstaterade att de tagit fel killar, av misstag.

    SvaraRadera
  20. för att stänga dörren
    till kommentarer typ
    "men den artikeln är från 2005..."

    http://www.cleveland.com/world/index.ssf/2008/12/guantanamos_chinese_uighurs_re.html

    intressanta artiklar på wiki om dessa folk
    en bild på en liten tjej på wiki ser nästan svensk ut...om nu bilden är riktig

    -Dan

    http://en.wikipedia.org/wiki/Uyghur_people

    SvaraRadera
  21. Istället för snyfthistorier kanske omständigheterna under vilka de blev upplockade ger ett bättre perspektiv på Uighur:na.
    http://www.longwarjournal.org/archives/2008/10/evaluating_the_uighu.php

    Deras advokat har alltså fört följande argument: Fångarna togs i terristträningsläger, efter stridigheter eller när de tillsammans med talibaner flydde till Pakistan men det är ok eftersom att dom bara var där för att träna terrorism mot han-kineser.

    Jag börjar förstå varför Kina rycker på axlarna åt västvärldens protester mot deras vapenförsäljning till islamistiska diktaturer.

    SvaraRadera
  22. Kina

    Ett sjuttiotal regimkritiker har tagits in till förhör av polis och många har fängslats sedan de skrivit under ett upprop för demokrati, lag och ordning och ett slut för enpartiväldet i landet.

    Arresteringarna kommer efter det att en grupp på 300 personer lagt ut ett manifest kallat Charter 08 på internet. Manifestet publicerades den 10 december, på 60-årsdagen av FN:s deklaration för mänskliga rättigheter.

    SvaraRadera
  23. re: anonym
    Har ännu inte läst din artikeln (ska dock göra det)
    men antar "modigt" att följande artikel
    kommer att vara relevant
    http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/4528109.stm

    vad som kallas frihetskämpe av en
    kallas te.....ist av andra.

    dom har ju erkänt själva att de ville lära sig att kämpa mot kina...
    i detta fall så ville väl inte CIA hjälpa till som i fallet med kuba,afganistan, irak etc....

    -Dan

    SvaraRadera
  24. Jag sa det redan innan och jag säger det igen, starkt att du står upp för de mänskliga rättigheterna HAX! Bra jobbat!

    Jag hoppas att de femtio verkligen blir släppta. Jag skulle verkligen vilja se lite amerikanska huvuden inför rätta för de brott mot mänskligheten de har begått i den västerländska demokratins namn. Hur fan ska vi kunna predika demokrati och mänskliga rättigheter i mellanöstern om vi uppför oss som svin?

    MVH
    Robert Johansson

    SvaraRadera
  25. "Eller har alla blivit så där,"
    Det visar bara på hur pass lite stöd det finns i den svenska befolkningen för den vansinniga massinvandringen.
    Vad hade befolkningen egentligen att säga till om?

    SvaraRadera
  26. re:anonym

    Kommentar i artikeln från "kineserna"
    “Al Qaeda…those people don’t care if we go or not or anything [about] people. They just destroy everything and we’re not crazy like those people. We’re not going to get along with those kind[s] of people… we have nothing to do with that.”
    i övrigt så tycks det mest handla "om guilt by association"

    Ambitiös blog som artikeln kommer från: vet dock inte hur neutral den är....förmodligen som resten av gammel pressen...:
    "the long war journal"
    http://www.cjr.org/profile/blogging_the_long_war_1.php

    Dan

    SvaraRadera
  27. Dan:
    Jag tror man ska läsa artikeln som helhet och göra sin egen bedömning angående dess neutralitet.

    Att Kina i likhet med Thailand är en totalitär stat som bryter mot de mänskliga rättigheterna betyder inte att de inte ska agera mot de inhemska islamistiska terroristerna. Båda staterna är betydligt humanare och går i rätt riktning i jämförelse med deras teokratiska alternativ.

    Det som jag anser är mest relevant för hur "friade" de har blivit är stycket:

    "The Department of Defense has released unclassified documents produced at Gitmo for the 22 Uighurs. The documents were produced during the detainee’s hearings before their Combatant Status Review Tribunals (“CSRT”) and Administrative Review Boards (“ARB”) between 2004 and 2006. All 22 of the Uighurs are alleged to have demonstrable ties to the ETIM and/or its sister organization the Sharq (East) Turkistan Islamic Partiyisa (STIP). All of the detainees were either: (a) identified as members of the ETIM and STIP and/or (b) received training at ETIM facilities and/or (c) resided at ETIM guesthouses or training facilities.
    While the detainees and their advocates claim that they were solely interested in attacking Chinese interests, it is important to note that there is evidence that the ETIM has already plotted anti-American terrorism. As the State Department has noted, “two ETIM members were deported to China from Kyrgyzstan for plotting to attack the US Embassy in Kyrgyzstan as well as other US interests abroad” in May of 2002."

    Frågan är väl vad som ska göras med beväpnade medborgare från ett tredje land infångade utan uniform i en krigszon. Ger man dessa personer frikort så uppmuntrar man den sortens taktik till alla riktiga civilas förtret. Det kan ju inte vara första gången i världshistorien detta hänt, är det någon som vet hur man gjort tidigare?

    Ytterligare en fråga är varför USA verkar så ivriga att bli av med innan Obama eventuellt lägger ner Guantanamo och dessa personer får asyl i USA.

    Jag kommer dock stödja HAX i hans vilja att få hit dom efter han krossat välfärdsstaten, liberaliserat vapenlagarna samt tagit på sig själv totalt ekonomiskt och straffrättsligt ansvar för dessa personer.

    SvaraRadera
  28. Så nu hoppas alltså HAX att USA ska stå för fiolerna om Sverige beviljar livstids sossebidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och multikultikränkthetsbidrag till de femtio progressiva bomblirarna och deras hundratals fruar, tusentals ungar och oräkneliga familjeanknytningsfall? Det påminner onekligen om när korskallen Anders Lago, kommunalråd i Södertälje, åkte till USA för att berätta om hur staden drabbats av en social katastrof efter det massiva flödet av irakier - de amerikanska politikerna nickade förstående, uttalade lite floskler om hur fint det är att Sverige tar sitt ansvar och garvade åt hur bottenlöst naiva och korkade våra politiker - och för all del vårt tyckaretablissemang, här exemplifierat av HAX - är.

    HAX: Kan du svara på frågan om _varför_ just Sverige ska ta emot de här antiimperialistiska hjältarna? Sverige har ensamt tagit emot fler irakier än hela resten av västvärlden tillsammans redan. Finns det i ditt tycke ingen gräns för hur många socialfall vi ska ta emot på skattebetalarnas bekostnad?

    Vem ger dig rätten att besluta om att ta pengar av mig för att ge till islamofascister?

    SvaraRadera
  29. Fascistpuckot.

    Vem ger din rätten att använda andras namn när du signerar din skit med Enn Kokk??

    SvaraRadera
  30. Vem ger dig rätten att besluta om att ta pengar av mig för att ge till islamofascister


    Det var jag som gav honom rätten.
    Han gör just nu upp med Reinfeld som jag ringde i morse om det hela.
    Räkningen finns i din brevlåda på Torsdag tillsammans med socialbidraget.

    SvaraRadera
  31. HAX:
    "Det handlar om att låta dem komma hit om de behöver någonstans att starta om sina liv.

    Och kommer de hit skall de ha precis samma rättigheter och skyldigheter som alla andra."

    Det vore bra om det var så enkelt. Problemet ligger fortfarande kvar i betalningen. Om någon annan ska stå för notan så har de (en moralisk om inte faktiskt laglig) rätt att säga ifrån, hur urbota korkade deras anledningar må vara.

    Med dagens lagar finns inget bra val. Är det rätt att ha byråkrater i invandrarverket som bestämmer om individers rätt att röra sig över gränserna? Nej. Är det rätt att vissa ska leva på andras bekostnad? Knappast.

    Problemet med skatter och bidrag i Sverige är inte på något sätt begränsat till invandring och man kan tycka att 200 personer mer eller mindre gör noll skillnad. Saken är dock om man ska argumentera för att de ska komma till Sverige med hjälp av liberala grundprinciper kan man inte blunda för hur resten av systemet ser ut. Då blir det inte en fråga om 200 flyktingar utan en generellare fråga och då kan man inte bortse från andra aspekter.

    Faktum är att vi idag lever i ett samhälle där, som du uttryckte det, systemet belönar inlärd hjälplöshet. Ett annat sätt att uttrycka det är att vi i Sverige inte lever som jämlika individer utan tvingas och belönas för att leva på någon annans bekostnad. Invandringspolitiken är det enda området där detta går att diskutera och där man faktiskt kan få folk att förstå.

    Det är naturligtvis äcklande att det är först i samband med folks xenofobi man kan få gehör för ett liberalt argument, men sådan är debatten. Jag vet inte om det är konstruktivt eller inte, men jag hoppas i varje fall att vissa kommer att inse att det som gäller nyinflyttade borde likväl gälla för de som bor här och att en infödd som lever på andras bekostnad är inte på något sätt bättre än en invandrare som gör det.

    Den andra varianten är kanske tyvärr dock troligare - att de bara lyssnar på ena örat och hör "slopa bidragen" och inte "öppna gränserna", samt att de tror att "slopa bidragen" bara ska gälla folk med mörkare hud och konstiga efternamn...

    SvaraRadera
  32. anon 17:49

    jag har läst hela artikeln,samt artiklar om bolaget-organisationerna bakom artikeln, personerna, samt en del annat.

    Om man tar det stycke som du citerar, och bryter ner det i dess delar så är det mest? snömos från en pressad åklagare?

    "All 22 of the Uighurs are alleged to have demonstrable ties to the ETIM and/or its sister organization the Sharq (East) Turkistan Islamic Partiyisa (STIP)."

    dessa uvecklar åklagaren sedan i följande stycke
    "All of the detainees were either: (a) identified as members of the ETIM and STIP and/or (b) received training at ETIM facilities and/or (c) resided at ETIM guesthouses or training facilities."

    om man utvecklar alla "and/or"
    i en "positiv" anda så kan man se att

    Detta kan utvecklas till, om man tar "or", bara alternativet C:
    dvs

    "All of the detainees were (c) resided at ETIM guesthouses or training facilities."

    dvs ett antal möjliga falska alternativ "kulisser" som ser läskiga ut, samt ett rätt så oskydligt alternativ om kan vara det korrekta.

    stycket om att ETIM har plannerat bombdåd mot US i ett annat land(än kina) låter intressant, men inte mycket sägs mer än att "vi har bevis".... vad de skulle tjäna på att reta upp US, skulle vara intressant att veta.


    -Dan

    PS men det finns ju alltid en möjlighet att de är riktiga duktiga lögnare som kommer att spränga hela sverige i bitar....

    Var åker man som muslim om man vill lära sig, att med vapen, slåss för sitt land? North Carolina?...Blackwater? tror inte det....ska man skaffa telefonnumret till CIA? i kina....

    SvaraRadera
  33. Dan:
    Ok, angående alternativ C så har du nog rätt. Måste jag nog skaffa senaste upplagan av Lonely Planet - Tora Bora och se om jag kan boka ett hostel i trakten nu till våren. Fatta att andra kommer bli avundjuka när de ser mina bilder på resedagboken.se av kurserna 5p bakåll med IED, 10p jihadfilosofi och 5p torgbombning. Bara för skojs skull och tillsammans med andra oskyldiga turister givetvis.

    Hoppas bara inte dom elaka amerikanarna kommer och sätter mig i koncentrationsläger.

    [/blåögdhet]

    Jag tror du tänker på "Guesthouse" i Kho Samui-betydelsen. Inte ens den mest hårdförde ISM:are hade varit dum nog att till ett av talibanernas träningsläger i Afghanistan på solidaritetssemester.

    Vill man som muslim lära sig slåss mot sitt land åker man rimligtvis till Iran eller Syrien. Vill man hålla på med skarp jihad så är det Afghanistan eller Irak som gäller.

    SvaraRadera
  34. Faktum är att vi idag lever i ett samhälle där, som du uttryckte det, systemet belönar inlärd hjälplöshet.

    Nej.Det är fel.Samhället premierar stöld genom att se genom fingrarna när den som har resurser stjäl medan samhället straffar den som inte har resurser och"stjäl".

    Det är ett faktum.

    Det är också ett faktum att vi inte har ett "liberalt samhälle" och att man därför inte kan argumentera om detta som om vi hade det.

    SvaraRadera
  35. Jag förstår inte vad folk menar med att immigranter förändrar samhället. Menar de att de förändrar samhället genom att öppna restauranger och moskéer? Att de förändrar samhället genom att göra så att det börjar finnas folk som ser annorlunda ut på trottoarerna? För immigranter, i detta fall muslimer, lyckas ju inte få svenskar att sluta fira midsommar, äta köttbullar och kolla på kalle anka på julafton. De kommer hit och lever på sitt sätt, och låter oss fortsätta leva på vårt. I vissa fall ger de oss alternativ vi tidigare inte hade, genom att t.ex öppna butiker oh affärer som säljrt produkter och tjänster som tidigare inte funnits till salu. Detta är självklart positivt, vill man inte köpa de här nya sakerna är det ingen som tvingar en. Jag kan inte riktigt se vad det är för "förändring" anti-immigrationsmänniskorna pratar om.

    SvaraRadera
  36. Hrrm

    "Bevisligen visats vara oskyldiga".
    Men nej- så är ju inte fallet. De har ju inte kunnat bevisats VARA skyldiga! Det är någonting helt, helt annat.

    Christer Pettersson kunde ju heller inte fällas för mordet på Olof Palme. Inte för att han var oskyldig, utan för att det inte kunde BEVISAS att han var det, även om alla indicier (fortfarande) visar på att han var det.

    Äpplen och päron, päron och äpplen liksom.

    Frågan är om när CP blev friad; skulle du då ha tagit honom som inneboende?

    Vilket moraliskt ansvar har då Sverige att ta emot ett antal frigivna misstänkta terrorister? Det skulle väl vara om någon av dem är Svensk medborgare, vilket inte är fallet här.

    Det är för faen en självklarhet att dessa terroristmisstänkta personer skall återrepatrieras till ursprungländerna för arresteringarna eller till länderna där de råkar inneha. medborgarskap. Svårare än så är det inte!

    Insinuationerna till att det här eventuellt skulle kunna vara "SD sympatiserande" betackar jag mig för. Jag är nämligen inte socialist!

    Allra sist så har vi ju det lilla faktumet att så många som 40% av de som hitintills blivit frigivna från Gitmo, senare har dödats, sårats eller blivit tillfångatagna under terroristoperationer.
    Men jag antar att de också var oskyldiga eftersom det inte gick att bevisa deras skuld?

    PS: Glömde en liten sak. Gitmofångarna befinner sig i ett prekärt legalt läge. De kan inte ställas inför krigsdomstol då de antas vara illegala kombatanter. De kan heller inte ställas inför civilrättslig domstol då dessa inte har juridiktion över denna typ av mål. Vad gäller rättigheter, så har i princip illegala kombatanter inga alls enligt såväl Geneve som Haag konventionen! Folkrättsligt så har USA inte begått något fel som har haft dessa personer inspärrade.

    Däremot så skall individer enligt konventionerna omedelbart repatrieras till diverse ursprungsland efter frigivning.

    Så har de inget pass där det står "Sverige" i så ska de för tusan inte hit heller! Har de Svenskt medborgarskap, ok! Då får man fundera över åtgärder när de landat. Vad jag i såfall skulle vilja se vore ett utreseförbud ur landet över en tid, något som jag iofs inte är möjligt.

    De som inte har Svenskt medborgarskap. Tja, de är välan också välkomna- så länge de kan försörja sig själva! Kan de inte det- tough luck!

    Enklare än så är det inte. DS

    SvaraRadera
  37. Rosengård är svaret på din fråga,Liam!
    Denna enklav av icke arbetande, icke svensktalande människor blir större och större. Antalet ökar och därmed också det svenska samhället. Vad konsekvenserna blir av detta kan vi ju bara spekulera om. Att personrån, överfallsvåldtäkter, gängvåldtäkter, överfall på poliser,brandmän,ambulanspersonal,
    väktare, bussförare mm. ökar är ju redan ett faktum. Att Svensson får en ökad otrygghet i sin vardag kommer som brevet på Posten.Detta är en samhällsförändring jag inte vill medverka till. Om detta är priset för att få se Zlatan spela fotboll i blågula färger och att få äta en Kebabpizza/vecka betackar jag mig. Finns säkert fler exempel på samhällsförändringar som både kan vara positiva och negativa, tänk efter så kanske du kan lyckas du också.
    /HELLBOY

    SvaraRadera
  38. Har Pela68 bevisat sin oskuld?

    Om inte: Utvisa!

    SvaraRadera
  39. Dumpa Henrik Alexanderssons papperssvenskar i kåldolmelandet Guantanamo II

    SvaraRadera
  40. Liam Murray:

    Ett litet men nära exempel på att invandrare från musliska länder förändrar Sverige!

    Jag bor i en småstad med långa skoltraditioner, bl a att skolavslutningar hålls i vår Domkyrka för mellanstadieklasser varje terminsavslut.
    De har jag gjort, min far och farfar också. Sedan 100 år snart.

    Men mina barn får inte samma förmån. Skolförvaltningen har beslutat att det är diskriminerande mot muslimska barn, för de får inte delta i någon som försiggår i en svensk kyrka, oavsett vad som avhandlas.
    Alltså oavsett om det är en religiös händelse eller en skolavslutning.

    Så kom inte och säg att vårt samhälle inte förändras p g a invandringen av muslimska familjer - både i stor och smått.

    SvaraRadera
  41. Liberalismen har en hel del gemensamt i form av übermensch-tänk (full frihet, välj ALLT ALLT ALLT själv och de som inte klarar av att göra bästa valet i alla enskilda små fall darwinerar ut sig, problemet löst, inga gnällspikar kvar) så det är väl inte så konstigt om det hänger lite nassar här?

    Det konstiga är väl i så fall om gammelmedia har rätt i att rassarna är mestadels hjälplösa bidragssnyltare, då är det svårt att se varför de skulle hålla till på såna här bloggar. Å andra sidan så är det väl klassiskt dubbeltänk som gör att de inte ser att det gäller även just dem.

    SvaraRadera
  42. HAX, min vän... Stå på dig och minns de visa orden, att mot dumheten kämpar även gudarna förgäves.

    SvaraRadera
  43. Olle Svensson (s), ordförande i riksdagens konstitutionsutskott (1988)
    "om miljöpartiet kommer in i riksdagen så hotar en sådan oreda att en ny Hitler skulle kunna ta över parlamentet"

    Tydligen en vanlig taktik att referera till Hitler och nassar när folk inte håller med etablissemanget.

    SvaraRadera
  44. Jevvla svennetomtar allså. Fi fan, jevvla helvete allså

    SvaraRadera
  45. Anonym 22:05

    Okej, jag kan köpa att samhället förändrats på just den punkten, att skolavslutningar inte firas i kyrkan längre. Däremot har jag svårt att tycka detta är någonting dåligt. Jag tycker det är väldigt viktigt att kyrka och stat är sepererade. Den offentliga sektorn ska inte ge stöd till någon religion, punkt. Religion och den offentliga sektorn ska vara sepererade. Att offentligt ägda, skattefinansierade skolor ska fira sina skolavslutningar i religiösa föreningars lokaler rimmar illa med detta. Så jag köper att en förändring har skett, men jag tycker att förändringen är bra.

    SvaraRadera
  46. Jag tror SD är rädda för konkurrens från islamister.

    För bägge parter handlar det om att legitimera våld för att skapa eller upprätthålla en värdegemenskap, mot enskilda individers vilja.

    I SD-retoriken, liksom i islamistretoriken, talar man gärna om att värna "våra" värden (som om värden kunde vara kollektiva).

    Man utmålar vissa värden som "främmande" och andra som "egna".

    Och man utmålar den andres värderingar som hotfulla.

    Jag kan ärligt talat inte se skillnaden. Moderata islamister vill genomföra islamiseringen på demokratisk väg, precis som SD.

    Rabiata islamister vill använda våld och terror, precis som den rabiata patrioten.

    Bara pluralistiska samhällen, som inte med lag upprätthåller andra värden än allas likhet inför lagen och rätt till liv, tro, tanke och egendom, gör folk fria.

    Men ett sådant frihetligt samhälle är SDs och islamistens gemensamme fiende.

    SvaraRadera
  47. @ Kyrkoanonym
    Utmärkt att skolbarnen inte längre är tvingade till kyrkan. Dock är de flesta redan tvångsmedlemmar i Svenska Kyrkan från när de var så små att de inte kunde säga emot (vilket även kommer att drabba dem ekonomiskt i framtiden).

    Kravet på att barnen måste, eller inte får, vistas i en religiös lokal är väl lika tramsigt? Religiösa samfund är något som man är fri att söka sig till när man är myndig och kan ta ansvar för sina beslut.

    SvaraRadera
  48. Nu tycker jag debatten spårar ut till något annat nämligen SD:s görande eller inte. Varför blandar du Ola Berg in SD här? vars politik är sväldigt snarlik partiers i våra grannländer med siffror runt 20%. Skall detta liknas vid Islamisters sätt att ta makten i samhället? Får väl se om Svensken uppskattar sharialagar och liknande medeltidstänk i framtiden.Nej! En motvikt till detta behövs verkligen och saknas idag i riksdagen. Nästa års valresultat blir onekligen en thriller.
    /HELLBOY

    SvaraRadera
  49. Liam Murray:

    Skolavslutningen var ett exempel.

    Oavsett vad man tycker om att vara i kyrkan eller inte på skolavslutningar så handlar det om våra traditioner.

    Varför kan de inte ta seden dit de kommer, varför skall vi anpassa oss efter dem? De har haft en alternativ avslutning i annan lokal tidigare.

    Vad kommer härnäst, förbud mot Luciafirande i skolor och arbetsplatser? Förbud mot julfirande?

    Skulle någon svensk komma på tanken att kräva att de skulle ändra på sina tradtioner om vi flyttar till ett muslimsk land? Alla vet väl vad svaret på det är?

    Jag har många invandrare som vänner och de säger själva att vi svenskar är patetiska vad gäller religion, så livrädda att trampa någon på tårna. Självförnekelsen är total. De skrattar åt oss.

    SvaraRadera
  50. Jag kan inte annat än hålla med Liam att om muslimer i skolan får denna att välja en annan lokal än en kyrka till sina avslutningar, så är det enbart välkommet. Vi har inte längre en statskyrka i det här landet, och helst skulle jag vilja se banden till dylika vidskepelser klippas helt.

    SvaraRadera
  51. Du ar en underlig kuf. Du vill ha hit de sataniska Gitmo galningarna som systematiskt kapar av huvuden pa muslimer och ickemuslimer.

    Sedan sager du att de militanta islamisterna ska bekampas med vapen.

    Sa vill ta hit dem sa vi kan ova pricksytte pa dem?

    Det basta vore att avratta dessa lustmordare innan de slapps ut. Titta pa bilder av deras vald sa begriper du vad de sysslar med. Pol Pol var en sondagskoleelev i jamforelse.

    Att det fanns en enda svensk som var sa naiv som du trodde jag inte. Det ar chockerande att se din syn publiceras. Dessuton ar det chockerande att du inte vet om att de flesta svenskar sympatiserar med sverigedemokraterna, det ar val inte kontigt med den massiva brottslighen, europarekord, snart varldsrekord i valdsbrott?

    Got Nytt Ar,

    / peter a

    SvaraRadera
  52. Tycker bara att det ar bra att debatten tar upp en del SD argument och ifragasatter dom. Att SD liknande partier kunnat fa sa mkt som runt 20% i vara grannlander (vill dock se lite mera bevis innan jag tror pa det) kanns mest som en konsekvens av att man inte oppet debatterar dom (heja Fredrik Malm pa den punkten!)

    Till dig som aberopade "traditioner" som nagonting som alltid borde vara kvar sa tankte jag bara fraga, träldom var väl en fin gammal tradition likasa att branna haxor pa bal, lagen om blasfemi upphorde pa 1970talet, alla fina svenska traditioner. Att bara saga att nagot ar en tradition som anledning har ingenting att gora med ett bra argument, personligen tycker jag att det traditionella svenska vurmandet for manskliga rattigheter och att vi tar hand om flyktingar ar nagonting valdigt fint

    SvaraRadera
  53. Ibland kanske vi skulle stanna upp och fundera lite på vad som gör oss till svenskar!

    Visst - träldom och häxor kan tas upp om man inte vill ta det på allvar - men trots det är det vår historia och har gjort oss till dem vi är.

    Vad är det som så förfärligt med att vara svensk? Vill ni att vi skall leva i ett helt traditionslöst samhälle?
    Att ha en identitet är nog så viktigt för att veta var man hör hemma.

    Eller är det kanske så att våra invandrares traditioner är bättre och finare? De har säkert aldrig haft träldom/slaveri och vad som kan liknas vid häxjakt!?

    Jag är svensk och tänker ta mig faan inte skämmas för det!

    SvaraRadera
  54. Henrik

    Jag har själv fått erfara att så fort jag utrycker något (vilket händer ganska ofta även fast jag försöker hålla en akademisk distans) positivt om Islam så exploderar min kommentatorsfunktion. Som tur (?) granskar jag dessa allt annat än humanistiska kommentarer innan och det är väl kanske 5% som jag sen publicerar.

    Som folk kanske vi är islamofober, jag är det inte.

    Vill medans jag ändå är på din sida ge dig en eloge och min respekt för ditt enträgna arbete. Visst, olika partier, men ditt arbete och din research inger respekt. Bra jobbat!

    Johan

    SvaraRadera
  55. "Varför blandar du Ola Berg in SD här? vars politik är sväldigt snarlik partiers i våra grannländer med siffror runt 20%. "

    Därför att jag konstaterar att SD och islamister är lika antiliberala i sitt principiella underkännande av enskildas livsval.

    Ambitionen att göra politik av värderingar, det är den obehagliga likheten.

    Vilket betyder att om man ogillar det ena borde man ogilla även det andra.

    SvaraRadera
  56. "Skulle någon svensk komma på tanken att kräva att de skulle ändra på sina tradtioner om vi flyttar till ett muslimsk land? Alla vet väl vad svaret på det är?"

    Anonym: kristendom och lucia är inte VÅRA traditioner. Det finns inget VI som har traditioner.

    Sluta baka samman människor i grupper!

    SvaraRadera
  57. "Att ha en identitet är nog så viktigt för att veta var man hör hemma."

    Jäpp, men DIN definition av svenskhet är inte densamma som ANDRAS definition av svenskhet.

    Svenskhet är vad DU gör den till.

    Svenskhet för MIG är det som gjort vårt land rikt: öppenhet för nya impulser, uppfinningsförmåga, och frihetslängtan.

    Vilket gör att t ex SD i MINA ögon är det mest antisvenska som finns: slutenhet, längta tillbaks till en gammal ond tid, och paternalism.

    SvaraRadera
  58. Ola Berg:

    Så du påstår att det inte finns något som heter traditioner?

    Så svenskar är ingen grupp?Invandrare är ingen grupp? De som tror på Islam är ingen grupp?
    Assyrier är ingen grupp?

    Självklart har VI traditioner. Självklart kan man dela in människor i grupper.

    Det görs ju varje dag i alla sammanhang!

    SvaraRadera
  59. att forvranga ord verkar vara en liten specialite hos herr anonym

    herr anonyms argument ar att dom hotar "varan kultur" och han vagrar samtidigt forsta argumentet som gors om att det ar nagot relativt.

    det hela later som en Nisse dom intervjuade pa "the Daily Show with Jon Stuart" som tyckte att "om man tillater homo-aktenskap kommer alla gora det" varpa reportern fragade nissen om han sjalv skulle ha svart att inte falla for frestelsen om det tillats.

    jag fragar nu herr anonym:
    Ar du radd att du sjalv kommer att konvertera till Islam om det kommer in nagra friade fangar som inte kan aka tillbaka till sina hemlander pga hot. eller ar det att de 50 ska infora sharialag i Sverige?

    SvaraRadera
  60. Bra skrivet Henrik. En å annan verkar ha förstått vad liberalismen inte står för i alla fall. Vi buntas dock fortfarande ihop med fascister och idiotiskt tolkad Nietzsche-filosofi.

    En annan sak gläder mig oxå. Forumtrollet lyckades inte röra upp en endaste reaktion med sitt morrande och sitt gnisslande.

    Fint med så mogen återhållsamhet.

    God Fortsättning allihop!


    /Winston Smith

    SvaraRadera
  61. Chris:

    Nu gällde mitt inlägg inte de 50 Guantanamo-fångarna. Mitt första inlägg var ett svar till Liam Murray angående invandringens påverkan på det svenska samhället.

    Att jag konverterar är nog inte sannolikt, varken med eller mot min vilja.

    Men att värderingar som är främmande för vår kultur, rättssystem eller kalla det vad du vill är väl ganska uppenbart.

    Jag har själv en bekant som gifte sig med en muslimsk man. En dag tog han barnen och flyttade hem utan sin fru. Enligt hans åsikt har han inte gjort något fel, enligt hans hemlands lag har han inte gjort något fel. Enligt vårt sätt att se på saken, tja - döm själva.

    Hur många är det inte som upprörs varje gång ett hedersmord begås? Enligt deras synsätt är det deras rättighet. Enligt vårt synsätt?

    Detta har inverkan på vårt samhälle, tyck vad ni vill om detta, men inverkan har det!

    Jag säger inte att det inte skulle finnas positiva effekter med invandringen. Jag har många underbara vänner som är invandrare. Men blunda inte för problemen!

    SvaraRadera
  62. Winston Smith.

    Du kan kalla dig vad fan du vill men för mig är inte fascism främst en politisk riktning utan ett själstillstånd som går att klä i många olika rockar..


    Du bär en av dessa rockar.

    SvaraRadera
  63. Jag tycker nationalister, eller vad folk som säger sig älska Sverige och så vidare ska fundera på vad Sverige, eller ett land i största allmänhet, egentligen är. För jag kan inte se att ett land är mer än linjer ritade på en karta, alternativt den grupp människor som för närvarande jobbar åt den nationella staten. Vad är Sverige? Egentligen? Jag kan inte förstå folk som vare sig skäms eller är stolta över att vara Svenskar. Det är som att vara stolt över att vara en kusin eller att ha ett födelsemärke, man gjorde ju ingenting själv. Om jag godtyckligt ritar en skepnad runt huset du bor i och kallar området för "Shullubompa", kommer du då vara stolt över att komma från shullubompa? Länder är ju bara godtyckliga gränser ritade på en karta, precis som shullibompa.

    Komikern Doug Stanhope har ett bra citat om det här. Jag citerar från minnet "I'm no more an American than I am an Aries or an uncle. I just showed up and you called me something [...] Would you call yourself a christian if they had a new Jesus every 4 years?"

    Jag lever gärna i ett traditionslöst samhälle. Att någonting har hänt länge betyder inte per automatik att det bör fortsätta hända. Man ska göra saker för att de är logiska, för att det ger en någon slags glädje att utföra saken, inte bara för att det är någonting "man alltid har gjort".

    Vilken identitet man har har ingenting att göra med var man kommer ifrån. Visst kommer ens uppväxt att prägla ens personlighet och värderingar, men vem man är som person avgör man själv.

    SvaraRadera
  64. Liam Murray:

    Fundera ett tag över begreppet kultur. Vad är det som utgör fundamentet i en kultur? Inkakultur, japansk kultur mm.

    Är det inte att man gör saker på ett visst sätt, har en viss tradition, man gör saker på ungefär samma sätt, har likadana värderingar.

    Jag är helt säker på att du gör många saker på samma sätt som många andra, oavsett var du kommer ifrån. Du har en gemensam värdegrund med andra.

    Ett helt traditionsfritt samhälle skulle inte fungera. Man måste ha vissa gemensamma värdegrunder för att samhället skall fungera.

    Det är ju just därför det tar tid att assimilera sig i ett nytt samhälle.

    Skulle alla göra som de vill utan att följa gemensamm riktlinjer, (och då talar jag inte om att följa lagregler), snarare om det sociala samspelet människor emellan, skulle snart kaos utbryta eftersom du aldrig i varje läge vet hur du skall bete dig och hur dina medmänniskor reagerar på ditt sätt att vara.

    SvaraRadera
  65. Skulle alla göra som de vill utan att följa gemensamm riktlinjer, (och då talar jag inte om att följa lagregler), snarare om det sociala samspelet människor emellan, skulle snart kaos utbryta eftersom du aldrig i varje läge vet hur du skall bete dig och hur dina medmänniskor reagerar på ditt sätt att vara.



    Aha...ni pallar inte blattar därför att ni får yrsel när ni ser dom och därför ska vi andra som inte får yrsel hjälpa er så att ni slipper se dom?

    Vore det inte bättre att ni fick assimileringsbidrag så att ni assimilerades till verkligheten och slapp yrseln den vägen?

    SvaraRadera
  66. Micke:

    Nu får du ge dig!

    Läs det som står i stället för att tolka det som du TROR att det står!

    Ett exempel då: som ensam europeisk kvinna i Indien är det bättre att säga att du varit gift och är frånskild än sammanboende som separerat. Varför?
    Om du inte kunnat få en man vid låt säga 20-års ålder måste det vara något fel på dig! Och inte nog med det, det är något fel på dina föräldrar som inte kan få dig bortgift.
    Är du skild har du haft otur och fått tag i en dålig man.

    Kan du inte de lokala sederna och traditionerna är du hjälplös! Du blir bortgjort gång efter annan eftersom du inte har samma traditioner som Indierna.

    Förstår du vad jag menar?

    Varför vill du inte se problemen med invandringen? Det finns mycket positivt, ja, men också negativa saker. T ex kulturkrockar.

    Man behöver en gemensam värdegrund!

    SvaraRadera
  67. Anonym sa...
    Ett helt traditionsfritt samhälle skulle inte fungera. Man måste ha vissa gemensamma värdegrunder för att samhället skall fungera.

    Kan du inte de lokala sederna och traditionerna är du hjälplös!


    Låter ju utmärkt! Hur ska vi kunna klara oss utan gemensamma traditioner? I Indien finns också ett väldigt vackert kast-system som varit en lång tradition. Det kanske är nått du vill införa även i Sverige?

    Jag tror inte jag förstod ditt argument riktigt. Du säger att ett samhälle inte kan fungera utan traditioner för att... det inte skulle fungera? Och det fina med traditioner att att alla måste underkasta sig dem annars är de hjälplösa?

    SvaraRadera
  68. Hex:

    Det övergår mitt förstånd hur du kan tolka mitt inlägg på det sättet!

    Jag har inte argumenterat vare sig för eller emot kastsystemet!
    Jag säger bara att det och andra seder och bruk finns där! Vare sig du gillar det eller inte!

    Skulle dessa människor flytta till Sverige tar de med sina traditioner och seder. Eller tror du att de automatiskt får andra seder så snart de passerar Sveriges gräns? De kanske automatiskt kan svenska också så snart de passerat gränsen?

    Skärpning nu!

    Skulle du flytta till ett annat land, t ex Japan så skulle jag starkt rekommendera dig att studera japanska traditioner om du inte vill bli ansedd som en komplett idiot!

    Det finns otaliga exempel på västerländska försäljare som misslyckas totalt eftersom de inte vet hur skall bete sig gentemot japanska affärskontakter.

    SvaraRadera
  69. I vad ligger det rasistiska att inte hålla med om att det är världens bästa idé , ja, rentav en självklarhet att ta hit dessa människor?

    Är det troligt att de kommer att kunna försörja sig själva? I så fall, på vad? Om inte, vem får betala?

    På vilket sätt är det rimligt att detta skall vara svenska skattebetalares ansvar? När och hur blev det så?

    Är till exempel 50 trafikoffer från Afghanistan, 50 blinda kineser, 50 arbetslösa kanadensare, 50 cancersjuka bolivianer vårt ansvar också? Är man rasist om man inte tycker det?

    SvaraRadera
  70. Är det troligt att de kommer att kunna försörja sig själva? I så fall, på vad? Om inte, vem får betala?


    Vi får ju betala ditt socialbidrag.

    Eller hur?

    SvaraRadera
  71. Tack för att du hedrar mig med ett svar, Micke! Det sägs ju att man känner andra genom sig själv, men nej, med risk för att göra dig besviken, jag lever inte på socialbidrag.

    Jag utvecklar mitt frågande, då du tog upp ämnet:

    Behöver vi fler socialbidragstagare? I så fall, varför då?

    SvaraRadera
  72. Bara för att klargöra:

    Anonym 19:28 och 21:15 är inte samma Anonym som 18:36 och tidigare.

    /den tidigare

    SvaraRadera
  73. jag lever inte på socialbidrag.

    Jo visst gör du det och vi andra får betala.Alla som låter som dig är socialbidragstagare och kommer att vara socialbidragstagare hela era liv.
    Dessutom verkar det som du äter sill och den är en social kod som vi inte förstår.


    Därför vore det bra om du flyttade nån annanstans.

    Vi är inte beredda att ge dig en chans här.

    SvaraRadera
  74. Nej, Micke, jag äter inte sill heller, tyvärr...

    Men om jag nu vore en sill-ätande socialbidragstagare (vilket jag inte är, men du får självklart tro vad du vill, du verkar ha koll på det här med socialbidrag...) skulle jag då, enligt dig, inte få ha en egen åsikt?

    Får jag kanske ha en åsikt, om den sammanfaller med din, annars inte?

    Många frågor blir det. Tacksam för dina svar!

    SvaraRadera
  75. Från en Anonym till en annan:

    Ett råd, veva inte igång den där Micke igen.

    Det stinker redan sill på denna webtråd!:-)

    /den tidigare

    SvaraRadera
  76. Tack Anonym!

    Tänkte inte på det... jag följer ditt råd och går och lägger mig istället.

    God Natt, allihop!

    /den senare :)

    SvaraRadera
  77. Micke sa...
    Micke, (05 januari, 2009 10:22), "Winston Smith.

    Du kan kalla dig vad fan du vill men för mig är inte fascism främst en politisk riktning utan ett själstillstånd som går att klä i många olika rockar..


    Du bär en av dessa rockar."

    Hmm, fascisms som själstillstånd, inte politisk inriktning?! Tja, jisses.

    Sen klär sig väl liberaler hur-dom-än-vill-klä-sig, dom, dom tenderar ju till att inte klä sig i homogen klädsel. Sen att vissa endast ser rockar oavsett vad ... :/

    :p

    //ST

    SvaraRadera
  78. Får jag kanske ha en åsikt, om den sammanfaller med din, annars inte? </em

    Nej.Helst bör du inte ha en åsikt som inte stämmer med mig rllrt mina vänners eftersom det innebär en kultrurell chock för oss.

    Dock spelar det ingen roll eftersom våra handläggare redan konstaterat att du äter sill (dom har väldigt bra näsor)och du kommer därför att förpassas nån annanstans för ditt eget bästas skull.

    SvaraRadera
  79. Micke? Du har aldrig stått framför en spegel, va?

    /Winston Smith

    SvaraRadera
  80. Anonym sa...
    Micke? Du har aldrig stått framför en spegel, va?

    /Winston Smith




    Jo varje dag men jag ser inte den fascist som du ser i din spegel om det är det du undrar över.

    SvaraRadera
  81. Principer som inte är verklighetsförankrade är inte så listiga. Jag betraktar mig själv som öppensinnig och beläst, intresserad som jag är av historia, kultur och religion.

    Något större fan av Islam har jag aldrig varit. Något som förstärkts sedan jag flyttat till ett "moderat" arabiskt land förra året. Större delen av mina arbetskamrater är muslimer från hela arabvärlden och sydasien och vi pratar en hel del om allt möjligt "känsligt".

    Islam är en barbarisk religion som är källan till ett förtryck och hinder mot utveckling man faktiskt inte kan föreställa dig hemma i Folkrepubliken Sverige.

    I ett teoretiskt liberalt samhälle skulle Islam som ströks medhårs och tilläts ha undantag från resten av samhället sprida sig som en cancersvulst och slutligen döda alla friheter.

    Att den så kallade kubasvensken inte kunde "dumpas i öknen" är ju givet. Sverige har en skyldighet mot sina medborgare oavsett om de är kommunister, nazister eller islamister; men att Ghezali var svensk medborgare är ett faktum som stämmer till eftertanke.

    Att åklagaren i Örebro sedan inte vågade fullfölja sin förundersökning mot Ghezali efter att Göran Person II fört hem Ghezali som någon slags hjälte i regeringsplanet är inte så vackert det heller.

    Sverige behöver inte fler civil- och religiokriminiella. Sverige behöver en integrationspolitik à la adapt or don't come.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.