2009-05-19

Är detta dolda kameran, eller vad..?

"I dag blev det också klart att Ulrika Ihrfeldt kommer vara domare om Pirate Bay-målet hamnar i hovrätten. Det blir i så fall inte förrän efter sommaren.

Först ska det också prövas om tingsrättsdomaren var jävig och om rättegången i så fall ska tas om i tingsrätten.

Ulrika Ihrfeldt har varit med i samma upphovsrättsförening som tingsrättsdomaren Tomas Norström, men hon tycker inte att det är något problem."

SR Ekot rapporterar. »

Men, vaffan! Tänker rättsväsendet, med vett och vilje, göra samma vurpa en gång till?

Är de medvetet onda eller bara dumma i huvet?

I artikeln kan man även läsa att nöjesbranschen kommer att kräva straffavgifter så länge The Pirate Bay är uppe och fungerar.

44 kommentarer:

  1. Tror iofs inte det finns nagra domare som inte är stock-konservativa i den här fragan. Den sorgliga sanningen är ju att rättsväsendet bestar av folk som antagligen inte ens vet vad en blogg är.

    Nämndemännen är samma pensionärer som klagar över tekniska framsteg och hur det var bättre förr (vi snackar inte farmor Gun här...) Hur ska de kunna begripa nagot av det tekniska?

    Förhoppningsvis börjar det sa smaningom slussas ut folk till domstolarna som vuxit upp med en dator, men att Pirate bay killarna skulle kunna fa en rättvis rättegang inom 10 ar är helt osannolikt.

    SvaraRadera
  2. Jag har svårt att se deras bakomliggande logik i val av domare.. Om vi upptäckte det första gången, då lär det inte gå under radarn nästa gång.

    Och sen, har dem rätt att kräva straffavgift sådär, om rättegångsprocessen inte är klar?

    SvaraRadera
  3. Tvärtom så parerar Ihrfeldt ju för just den typen av jävsanklagelse genom att berätta i pressen hur det står till.

    Parterna kan ju be Högsta domstolen att ta ställning till jävsfrågan, med anledning av vad som nu är känt.

    SvaraRadera
  4. Nu står det ju faktiskt har varit och inte är medlem i dessa förenignar och utan att veta hur länge sedan det var som hon lämnade dem blir det ju lite svårt att avgöra om hon är jävig eller inte. Jag menar, om hon lämnade föreningen för 10 år sedan så känns det ju rätt långsökt att diskvalificera henne av den anledningen. Om det däremot var nyligen som hon avslutade sitt medlemskap så är det ju en annan sak.

    Sen så är det ju som Johan Tjäder säger iallafall bra att det kommer ut före rättegången så att jävsfrågan kan redas ut i förväg.

    SvaraRadera
  5. Det är väl ganska tydligt att hon inte anser det vara jäv så utslaget är givet på förhand. Nu väntar vi bara på att migrationsdomstolen bemannas av VAM.

    SvaraRadera
  6. Numera när hjärnsläppen står som spön i backen, så lutar jag nog åt "dumma i huvudet"!

    Antingen det eller så lever rättsapparaten i total symbios med företag och politiker (nämndemän är ju politiskt tillsatta!).

    Lyhördhet för rätt och vett kan man inte beskylla dem för i alla fall.

    Jag tycker för övrigt att begreppet "Kafkalikt" börjar få nya dimensioner!

    SvaraRadera
  7. Ärendet ska väl bara återförpassas till tingsrätten för en ordentlig bedömning?

    Jäv i hovrätten är ju då helt irrelevant för närvarande!!!

    Bara att ens ta upp målet i hovrätten i detta läge tyder ju på ett omdöme som är...

    SvaraRadera
  8. @ Johan Tjäder:"Parterna kan ju be Högsta domstolen att ta ställning till jävsfrågan, med anledning av vad som nu är känt". Det blir svårt, då i högsta domstolen finns SFU´s styrelsemedlemen Justitieråd Kerstin Calissendorff...

    SvaraRadera
  9. Ja, man anar "Ugglor i mossen" så fort det gäller TPB,IPRED,Datalagring,ACTA,APB mm. Konspirationsteorierna börjar snurra i huvudet på mig. Ihrfelt bor väl på Lidingö inte så långt från en viss Herr Pontèn?( Kottla resp: Killinge). Är det helt osannolikt att de inte skulle kunna känna varandra genom div: olika aktiviteter i området.OK, det är bara spekulationer. Men jag säger som Reefat El Sayed en gång sa. "Jag tror här ligger en gravad hund". Sen så har vi ju på samma ad.en G Ihrfeldt. Kammarrättsråd. Undrar vad denne har för inställning?

    SvaraRadera
  10. Jag vet inte hur hon blev vald/tillsatt som domare i detta mål.

    Men att hon har struntat i den föreningen senaste ca 4 åren är väl ganska lovande, tycker jag. Hon kan ju ha känt det som sin plikt att vara med i en 'diskussionsklubb' om upphovsrätt om det var sådant hon var, eller skulle bli, specialiserad inom. Sedan märkte hon kanske att det snarare var en intresseorganisation och valde att strunta i dom.

    Jag vet inte men, förhållandet till vissa intressen bland HD-domarna är isf värre, för det är ju dit det kommer gå, och där det avgörs. Och de har ju inte visat sig vara 'vita heller'.

    SvaraRadera
  11. oh, sorry! Fel inlägg..

    SvaraRadera
  12. Tycker det är lite komiskt att dom vill ge TPB mer böter.
    Jag tror det kvitter för dom om dom måste betala 34miljoner eller "bara" 30mille som det är nu...

    SvaraRadera
  13. @Göran

    De har bara hittat ett sätt att skattefuska på. 30 mille i förlustavdrag räckte inte :)

    /Smen

    SvaraRadera
  14. Angående detta och om att kanske rösta på piratpartiet så vill jag att man ställer följande fråga till piratpartiet.

    Om jag ska rösta på Piratpartiet så vill jag veta, varför de inte vill ut ur EU. Hela FRA och Ipred handlar om trycket från EU som samarbetar hårt med USA.

    Min andra fråga är ekonomin. Vill piratpartiet införa ett ekonomiskt system utan pengar? I så fall försvinner vår frihet i alla fall. Man måste ha egna pengar för att inte bli samhällets slav. Vill piratpartiet va kopplade till centralbanken? Eller vill piratpartiet göra som man gjort i Guernsey, skapa en självständig valuta.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Guernsey

    Man kan inte påstå att man är ett parti som står för frihet och är emot övervakning utan att ha en uppfattning om EU läs (rapporten Red House)

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1179902/Revealed-The-secret-report-shows-Nazis-planned-Fourth-Reich–EU.html

    Man måste också ha en uppfattning om ekonomi, utan den kan vi aldrig bli självständiga och fria. Att göra som Guernsey är nödvändigt för att inte styras av korrupta banker och monopol.

    Att Christian Engström kommer från Folkpartiet stör mig, detta parti är i princip Bonniers intresse parti, folkpartiet är ett företag som står för monopol maktstyre. Frågan är om du för deras agenda vidare genom att lura alla kvarvarane frihetskämpar. Svara på frågorna så ska jag döma Piratpartiet efter det, men innan dess vet jag inte vad jag ska tro om piratpartiet.

    Det är väldigt farligt om ekonomin och EU medlemskapet kommer ur fokus. För så länge som vi är med i EU kan vi aldrig bli en självständig ekonomisk nation som kan föra fri handel med andra på våra egna självständiga villkor som individer.

    SvaraRadera
  15. Dessutom vill jag svara på din fråga Hax, i ditt blogg inlägg.

    Ja de är onda och därför är de dumma i huvudet. Och ja de är dumma i huvudet, därför är det onda.

    Det ena utesluter inte det andra det är samma sak i slutändan.

    SvaraRadera
  16. Anonym 19:27
    Piratpartiet är emot EU som det ser ut idag.
    Sedan var det enda motstånd mot FRA som syntes från regeringspartierna från fp.

    Denna blogg gällde dock TPB-rättegången och enskilda debila politiker.

    SvaraRadera
  17. "Det fick lagmannen på hennes avdelning att på tisdagseftermiddagen lämna in en ansökan om att låta jävsfrågan avgöras av en annan av hovrättens avdelningar." // från artikel i SvD:

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2922921.svd


    ***

    Expressen har en artikel med Jon Karlung, om att datalagringslagen kan komma att göra IPRED verkningslös (intressant faktiskt, så man kan ju hoppas att regeringen inte skjuter en ny torped på sin egen skuta.)


    http://www.expressen.se/Nyheter/1.1575354/miss-av-regeringen-kan-gora-ipred-verkningslos


    //ST

    SvaraRadera
  18. Shaun, du missar mitt inlägg totalt. Först och främst de är för att va kvar i EU.

    Sedan är min poäng att om man undviker ekonomin och utträde ur EU, så blir piratpartiets kamp bara ett luftslott som gör att vi missa den viktiga frågan.

    Nämligen hur man inför kontrollstaten via ekonomin, så länge man har ekonomisk makt har man all makt och då förlorar vi ändå.

    Och mina inlägg berör detta inlägg eftersom Pirate bay rättegongen handlar om just detta, nämligen att det är en politisk rättegång som handlar om ekonomisk makt.

    SvaraRadera
  19. Anonym: Varför inte ställa frågorna själv i Piratpartiets forum? Det blir ju enklare för dig om inte annat :-)

    SvaraRadera
  20. Det är nog både ondskan och bristen av kunskap i ett unket rättssystem, Hax.
    Vi har ju sedan sekler haft små ynkliga "folkdomstolar" bestående av "nämder" som satt sina spår.

    Nykterhetsnämden...!
    Nämdemannen: Det har framkommit till nämdens kännedom att Karlsson har "tittat lite för djupt i glaset".....
    Karlsson:..äh, har det då icke även kommit till nämdens kännedom hur törsti´ ja va´?

    SvaraRadera
  21. Finns det ingen som kan undersöka vem det är som tillsätter domare under TPB:s rättegångar? Det verkar ju bli domare med "fel" referenser varje gång. Det är ju den eller de som tillsätter dessa, så är de som skapar själva rättsrötan!!!

    SvaraRadera
  22. Anonym, 19.27 skriver något betydelsefullt, och helt avgörande för framtida bedömningar av politiket som lämnar sina moderpartier.
    "Att Christian Engström kommer från Folkpartiet stör mig, detta parti är i princip Bonniers intresse parti, folkpartiet är ett företag som står för monopol maktstyre. Frågan är om du för deras agenda vidare genom att lura alla kvarvarane frihetskämpar. Svara på frågorna så ska jag döma Piratpartiet efter det, men innan dess vet jag inte vad jag ska tro om piratpartiet."Är det kanske inte så att all politik i Sverige styrs från Bonnierimperiet. Varifrån kommer alla böcker?
    Vem la ner BLM?
    Varför dog Georg Svensson?
    Varför köpte Bonniers rättigheterna till Strindbergs samlade skrifter?

    Alltid denna Ville Vessla
    Anonym är något viktigt på spåret

    SvaraRadera
  23. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1183796/Town-halls-hire-citizen-snoopers-young-SEVEN-spy-neighbours-report-wrongs.html

    SvaraRadera
  24. Hans J:

    Det är Svea hovrätt som ska ta ställning till om rättegången ska tas om.

    Den som fattar det beslutet ska ju inte heller vara jävig. Helst.

    SvaraRadera
  25. Jonthe:

    Såvitt jag vet så lottas det vilka domare som får ett visst mål.

    Jag vet inte vad du menar med straffavgift.

    Tingsrätten har dömt ut ett skadestånd och då har kärandesidan rätt att ta tillgångar i pant i väntan på en lagakraftvunnen dom.

    SvaraRadera
  26. @Johan Tjäder:

    Det låter ju rimligt och önskvärt. :-)

    SvaraRadera
  27. Anonym 21:04: Jaha, jag tycker mest det låter som vilda fantasier från en paranoid jag men visst. Du kanske tror att Fp är någon slags jättekonspiration som helt kontrolleras utav Bonnierkoncernen utan att ett enda ord läckt ut om det utan bara spekulationer frodas i det tysta.

    Rent ut sagt trams. Sen tycker jag FP är skit idag. Bara Camilla som går att hänga i granen utan att skämmas om man säger så...

    SvaraRadera
  28. Jag är glad om jag inte kommer härifrån i bojor


    Nu har jag övergått till våldtäkt i djupa skogen.

    SvaraRadera
  29. Domare ska väl inte vara med i intresseföreningar överhuvudtaget? Politiska partier och religiösa samfund undantagna, även de måste ha någon form av rättigheter, så länge de inte tar på sig förtroendeuppdrag. Men andra intresseföreningar kan de rimligen inte vara med i, om det inte rör sig om den lokala hembygdsföreningen eller fotbollsklubben.

    En domare som dömer i miljömål och är med i Greenpeace borde få sparken, likaså en domare som dömer i skattemål och är med i Skattebetalarna. Eller en domare som dömer, eller snarare inte dömer, folk till fängelse och är med i Amnesty. För att inte tala om domare som är med i Hell's Angels...

    SvaraRadera
  30. Anonym,19 maj, 2009 22:49, "En domare som dömer i miljömål och är med i Greenpeace borde få sparken" [...]

    Eftersom medlemskap dikterar aktivitet, så tordes kanske den domaren inte döma i ett miljömål, vilket är varför det finns olika instanser som kan bedöma, men det förhindrar ju inte domaren att döma i andra mål.

    Men ditt mål var nog någonting annat.

    //ST

    SvaraRadera
  31. Ett angränsande bekymmer är att smidiga domare får en massa extraknäck som privata skiljedomare på fritiden. Storföretag betalar, naturligtvis också upphovsrättsindusrin.

    SvaraRadera
  32. Till: Ssargon 22:10
    SSargon du skriver att jag bara skriver humbug. Du borde läsa på istället. Du är verkligen korkad som tror att deras egna medier skall avslöja sina egna brott. Gå och lägg dig.

    Och hur fan kan du gilla Camilla från FP hon rösta ju igenom FRA lagen sen i omdesignad form efter aatt media stormen lagt sig.

    Ssargon du måste va helt borta den som hyllar Camilla som röstat för FRA är ju helt borta i huvudet.
    Fattar du ingenting CAMILLA RÖSTADE FÖR FRA TILLSLUT; HAR DU MISSAT DET ELLER?

    SvaraRadera
  33. Camilla rösta ja till ny FRA lag, läs själv vad hon säger i SVD hon är en vidrig svikare ingenting annat. Ssargon du är helt borta.

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1783101.svd

    SvaraRadera
  34. Anonym: Vad sägs om att lägga fram åtminstonde en gnutta bevis innan du hoppar på mig? För jag hoppas verkligen att inte avsaknaden utav bevis är det "bevis" du vill framhålla.

    Vad Camilla röstar nu spelar ingen roll så länge det inte är fler som röstar med henne. Att sitta och göra sig obekväm i onödan gör bara att hennes inflytande mindskar i andar frågor. Om hon får folk med sig där inne så är det läge att göra något. Annars blir det bara tomma ord...

    SvaraRadera
  35. @Anonym 19 maj, 2009 22:49

    Är man med i fotbollsklubben lär man få ta hand om helt andra mål, ja.

    SvaraRadera
  36. Ssartgon din hippie, du har redan gjort bort dig du sa att du stöttar Camilla och nu ändra du dig, du har noll koll.

    BEVIS? Driver du med mig???? HAr du hört talas om USA krisen har du märkt att den påverkat hela världen?

    Har du märkt att globaliseringen gjort att vi inte längre har några självständiga ekonomier, förutom en liten kanal Ö mellan Frankrike och England som nu också håller på att bli av med makten.

    Det handlar inte om att lägga fram bevis. Bara kolla och se vad som händer i Världen och läs fakta så ser du vad som händer.

    Men viss sov vidare, mjitt långhåriga naiva får, bäää, zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    SvaraRadera
  37. Ssargon, modsen, eller mopsen.

    har du missat att varje regering i EU och i USA vill ha kontrollsamhälle. Hur kommer det sig att de alla driver igenom samma politik som leder till att bara massmedierna får styra?

    Vem styr massmedierna, några namn är Rubert Murdoc, GE, Bonniers etc. Vem styr våra politiker och sätter press på dem? Jo storföretagen. Vem såg till att Pirate bay rättegången kom igång, jo Hollywooods maktappartat.

    Vart kommer pengarna ifrån, jo bankerna, vem styr bankerna, jo privata Federal Reserve i USA, vem styr världen, jo den som har pengarna, vilka har pengarna, jo Federal Reserve.

    Detta är bevis nog bara att se efter själv. För övrigt är USA finansminister fd VD på Federal Reserve i Ny, hur i helvete kunde han bli finansminister.

    Hela regeringen i USA är kapade av Wallstreet. Slå upp en historie bok. Läs om JP Morgan.

    SvaraRadera
  38. Hatar bankerna internet och dess frihet, tja lyssna på mäktige bank mr Jay Rockefeller:

    http://www.youtube.com/watch?v=Ct9xzXUQLuY&feature=related

    Försök att fatta att striden för ett fritt internet är en strid emot bankerna och deras kontroll över oss. Agera fredligt och bli självständig ekonomiskt som nation och individ är lösningen.

    SvaraRadera
  39. Anonym: Foliehatt på konstant?

    SvaraRadera
  40. Ssargon det är du som bär dumstruten, lussna på klippen eller va en av nollorna som går under.

    dessa bankirer vill ta kol på befolkningen. Hör han säga det med egna ord, vår käre David Rockefeller.

    http://www.youtube.com/watch?v=ClqUcScwnn8&NR=1

    SvaraRadera
  41. Typisk korkade svenskar att snacka om foliehattar, något mer korkat och instängt folk en svenskar finns nog inte. Stackars lurade folk. Svensken vill t o m va lurad. Ssargon du har somnat in för gått dig kan ingen väcka.

    SvaraRadera
  42. Visserligen är jag lite trött idag men jag håller mig ganska a-jour ska du se. ^^

    Glad är jag iallafall, önskar jag kunde dela med mig utav lite av den glädjen till dig för du verkar behöva den just nu.

    Ta det lugnt och tagga ner...

    SvaraRadera
  43. Ja ingen är lyckligare en den lycklige idioten, nej skämt o sido.

    Ssargon du trodde att Camilla från Fp var emot FRA lagen, när jag motbevisar dig så säger du att hon kommer förlora på det. Men hur ska det gå till, tror du att du är den enda som missat detta.

    Medier är bra på att luras och dölja. Återigen här är artikeln få pratar om angående Camilla från FP FRA ja sägaren.

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1783101.svd

    SvaraRadera
  44. "Är de medvetet onda eller bara dumma i huvet?"

    Svaret är att här gör de två flugor på smällen, faktiskt. Nyckelordet stavas O-C-H ...

    Hahaha!!


    /LD

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.