2009-08-14

IT: Vet regeringen vad den vill?

Det är inte bara EU:s telekompaket som infrastrukturminister Åsa Torstensson tycks vara ovillig (eller oförmögen) att hantera. Nu får hon kritik för att hon inte tar tag i IT-politiken – och i frågan om att Telia stänger ute konkurrenter från det nationella fibernätet.

Tele2:s presschef, Marcus Adaktusson, skriver på Second Opinion att vi riskerar att få en återmonopolisering som kommer att drabba både utvecklingen och konkurrensen. Länk»

Och i Computer Sweden kan vi läsa om hur IT- & telekomföretagen och statens Post- och telestyrelse försöker få regeringen att tänka framåt. Länk 1» | Länk 2»

Allt oftare får jag en känsla av att Åsa Torstensson inte riktigt har kopplat greppet kring sitt uppdrag. Och fram till årsskiftet ligger inte bara Sveriges, utan hela EU:s, IT-politik i hennes händer.

8 kommentarer:

  1. Skrämmande, eller hur? Men så vitt jag vet och har uppfattat min omvärld är det YTTERST sällan som en politiker är tillsatt på kunskaps meriter inom området dom blir tillsatta att sköta, sorgligt men sant.

    Kommer inte ihåg vilken försvarsminister det var som sa följande citat, men det är en skrämmande och allt för korrekt avbild av hur det går till:

    "Jag valde att bli Försvarsminister för att det är det område jag vet MINST om och är nyfiken att få veta mera om..."

    Inte direkt en bra författning att lära upp en gröngöling på...

    SvaraRadera
  2. Det var ju Leni Björklund för attan!
    Hon tävlar väl med SchabrakRoine om titeln som sämsta försvarsminister någonsin.
    Vi har dock haft en värre minister i kommunickan nämligen "internet är en övergående fluga"- Ines Uusman fd postkasörska(och Konsumkasörska dessförinnan?). Stolpskottet från Bohuslän torde dock komma in som en god tvåa.

    SvaraRadera
  3. Hahah, fan den var go!

    SvaraRadera
  4. Under sin tid som kommunalråd i Strömstad hade Å Torstensson inte ens TV,,,så vad kan man förvänta sig??

    SvaraRadera
  5. Torstensson är Centerpartist va? känns som alla mina fördomar om Centern helt plötsligt är berättigade!

    disclaimer: ber om ursäkt om Lake och andra hyggliga centerpartister som bloggar tar anstöt av det jag skrivit men som stadsråtta har jag vissar fördomar mot Centern ;p



    Anonym: Ines Uusman-citatet har visat sig vara en faktoid ;p

    SvaraRadera
  6. Det finns smarta centerpartister... tyvärr sitter ingen utav dom i toppositioner inom rörelsen.

    SvaraRadera
  7. @Ssargon

    Vi kan också skriva det på följande vis:

    Det finns smarta politiker... tyvärr sitter ingen utav dom i toppositioner inom rörelsen.

    Det är väl därför vårt land ser ut som det gör. Rätt man/kvinna för rätt jobb? Jo tjena... vad var det man sa om att befodrad till sin inkompetensnivå? (har glömt den exakta beskrivningen)

    SvaraRadera
  8. Det är Telenors representant, inte Tele2 :-)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.