2009-08-19

TPB: Detta skall bli intressant att följa...

Nu börjar The Pirate Bays köpare, GGF, förklara hur siten skall bli laglig och leva i något slags harmoni med nöjesindustrin. Och det låter någorlunda begripligt.

Men... Det kanske är jag som är gammaldags. För jag förstår fortfarande inte var i detta upplägg som GGF tänker tjäna sina pengar. För nu måste det väl handla om mer än bara annonser..?

Länk»

16 kommentarer:

  1. Är det bara jag som då och då läser om kända musiker som klagar över musikbolagen som inte betalar deras royalties i tid?

    Bob Dylan anger tonen och lämnar Spotify. I Sverige finns "gnällspiken" Magnus Uggla, m.fl.

    I veckan har Koenigseggs affärsplaner seglat upp. Man vill hemskt gärna låta alla andra betala för kalaset, dvs köpet av Saab.

    Är det någon slags allmän trend?

    SvaraRadera
  2. De säger ju fortfarande ingenting... Det ska tas bort en massa material från siten. Det kan gå två vägar: antingen överger användarna, eller så sker en "youtube" där samma material bara laddas upp upprepade gånger.

    När det gäller resten sägs bara att det ska införas "ett system". Vad då för system? Det som sagts förut är en omöjlighet (alla ska få pengar, typ).

    SvaraRadera
  3. nu väntar vi bara på piratelulz.org
    där alla piratebay torrents finns listade från open bittorrent :)

    SvaraRadera
  4. om jag vore dom skulle jag säga till skivbolagen att man har en karta över alla fans.
    laddar 3000 enskede bor ned napalm death så kan man lägga en spelning med napalm death i enskede och sälja t-shirt's på kuppen.
    då hade man kunnat fungera som en mellanhand eftersom skivbolagen är för lata med såna tjänster och lösningar.
    fö är alla amerikanska sidor av det stuket blootade och klumpiga.
    en bögig slick liten svensk avskalad sida i den genren skulle alltså sitta fint.

    SvaraRadera
  5. Enligt planen ska Global Gaming Factory X ha slutit avtal med en majoritet av "världens största
    musikförlag och skivbolag inom tre månader efter förvärvsdagen". Dessutom ska avtal ha slutits med
    "de största i musik- och filmindustrin inom ett år och majoriteten
    av den globala underhållningsindustrin inom 2 år".



    "Enligt underlaget har Global Gaming Factory lyckats
    locka till sig en grupp privatpersoner i Sverige som är
    villiga att investera."

    - antingen är det en jävligt dum plan, eller en jävligt skum plan.
    kan även vara en dumskum plan.. återstår att se

    SvaraRadera
  6. Låter lite som ett slags Spotify för torrents. Lite mer än bara musik då.

    SvaraRadera
  7. Haha fattar dom inte att TPB sidan kommer att dö. 50% av dom som är där kommer säkert inte använda sida något mer.

    Angående hur dom tjänar pengar så kommer dom väl ge ut IP nr till personen som laddat upp filen och sen tankar upphovsrättshavaren ner torrenten och stämmer skiten ur alla som tankar verket.. och speciellt personen som laddade upp det.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Okej, så då är det officiellt; GGF har inte den blekaste aning om vad de sysslar med.

    In i det sista så har jag försökt hålla mig positiv, men... *suck*

    Vad gäller deras planer för att få in pengar så är det lite olika bud, men efter vad jag förstått så handlar det om följande;

    1. Annonser. (detta är dock bara något jag utgår ifrån, allt annat vore dumt)

    2. Prenumerationsavgifter. That's right, det är tänkt att vi ska prenumerera på tjänsten. Vi kan dock "tjäna" (läs:spara) pengar genom att ladda upp, vilket alltså ska dras på nästa prenumerationsavgift. (och nej, jag minns inte vart jag läst detta, kan vara mina fantasier faktiskt just nu)

    3. Det var lite snack om att ISPerna skulle stå för en del av notan. Det pratades om att använda nya tekniker som effektiviserade hela processen, och att ISPerna skulle kunna ha cache-servrar i sina egna nät etc.

    Och allt det låter rätt bra. Problemet uppstår alltså när de planerar att köpa och driva sidan för att EFTERÅT skaffa sig avtal med alla berörda. I vilken värld lever dessa nötter egentligen!?

    3 månader är en livstid och lite till på Internet. 2 år!? Hur ivrig jag än är att testa denna nya tjänst så ska jag inte ljuga, dröjer det 2 år innan det kommer upp filmer och TV-serier, ja då sticker jag lika raskt igen. Idioter.

    SvaraRadera
  10. Jag tycker det snarast stärker tanken att GGF är bulvan för skiv- och filmindustrin. Att de köper TPB för skadeståndspengarna och sen kan GGF lägga ner sidan efter ett tämligen lamt försök att göra den laglig.

    SvaraRadera
  11. Johan Tjäder: Frågan är vad i hela friden dom skulle vinna på det. Det enda som händer är att det öppnas en hög andra sidor som istället tar trafiken.

    SvaraRadera
  12. Huh, TPB är inte intressant längre. Pirat Champinjonerna gav ju upp.


    Så det är ju bara önska lycka till till GGF för att som konsument så vore det ju väldans bra om dom lyckades få pajasarna inom musik, men framför allt, film bolagen att skrota idiotin om regionsindelning, och allt det andra skiten från den förlegade "analoga" tiden som fortfarande sätter flest käppar i hjulen på utvecklingen.


    Tänk om bolagen från början hade mest haft några få advokater mest för skojsskull, istället för att anställa nästan varenda di-elektrisk koko-advokat som helst.


    //ST

    SvaraRadera
  13. Det finns väl en symbol i att TPB tas ner. Några reda pengar hade det väl knappast blivit i alla fall.

    SvaraRadera
  14. Johan Tjäder: Det lär ju bara bli värre om det blir en mindre central lösnignn i framtide (såsom de åtalade killarna föreslog). Om medieindustrin är bakom detta så är det ytterligare ett bevis på att dom inte vet vad dom håller på med.

    SvaraRadera
  15. Precis exakt vad jag också tror Tjäder!

    VD:n for GGF har tydligen miljonskulder så det skulle inte förvåna mig ett dugg om han agerat 'målvakt' för att klara upp sin privata situation. Skit samma om företaget åker i graven på köpet.

    Av öppna trackers så är TPB i en helt egen division när det gäller torrents med olagligt material så den sidan vill bolagen gärna få bortplockad. Om det inte går att fixa genom juridiken så får man väl köpa den. Andra torrent-siter som Mininova exempelvis har avtal med underhållningsmaffian.

    SvaraRadera
  16. Handeln med GGF aktierna har stoppats och bolaget misstänks för insiderhandel, vilket är brottsligt. En av huvudägarna är föremål för utmätning hos kronofogden. Redan för ett par månader sedan skrev jag på min blogg att GGF köpet framstod som en bluff för att blåsa aktiemarknaden. Nu hänger gammelmedia på.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.