2009-09-07

Fullt hus


På telekomseminariet är det så gott som fullsatt. Med lite tur rullar det nu både som vanlig web-stream och på Bambuser. (Se bloggposterna nedan.)


Panel 1: Innocenzo Genna, Andriani Ferti, Malte Behrmann, Christian Engström, Jeffery Lawrence och Francisco Mingorance.


Panel 2: Jérémie Zimmermann, Magnus Eriksson, Eva Lichtenberger, Caroline De Cock och Paolo Brini.

13 kommentarer:

  1. Nyhet om vaccinerna!

    Citat från who:

    Also in Europe, some manufacturers have conducted advance studies using a so-called “mock-up” vaccine. Mock-up vaccines contain an active ingredient for an influenza virus that has not circulated recently in human populations and thus mimics the novelty of a pandemic virus. Such advance studies can greatly expedite regulatory approval.

    MSafety of pandemic vaccines
    Pandemic (H1N1) 2009 briefing note 6


    WHO Admits to Releasing Pandemic Virus into Population via 'Mock-Up' Vaccines

    Infowars: WHO Admits to Releasing Pandemic Virus into Population via ‘Mock-Up’ Vaccines

    SvaraRadera
  2. Roland:
    Kommit fel? Nojaavdelningen ligger 200GB nedåt.

    SvaraRadera
  3. ämne som ingår i frågorna om övervakningssamhället och dess befogenheter de tar sig vid kriser.

    Nyheter om vaccinerna, låter som who har lite väl tveksamma metoder för att ta fram ett vaccin, se citat från who.

    (I övrigt finns inga rapporter om vad vaccinet kan ha för biverkningar.)

    Utred biverkningarna av influensavaccin
    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_3213187.svd

    SvaraRadera
  4. Roland, det är alltid bra att belysa skumma saker, men det kanske vore bättre att skapa ett blogginlägg själv med denna information eller åtminstone kommentera under RÄTT rubrik och ämne. Detta är INTE ett blogginlägg om H1N1. Detta är ett inlägg om ett seminarium gällande Telekompaketet.

    Gör om, gör rätt.

    SvaraRadera
  5. Åter till Telekomseminariet.

    Jag tyckte det var helt underbart. Gillar verkligen Jérémie Zimmermann. Eva Lichtenbergers slutkommentar var också underbar.

    Jag kommer säkerligen att kommentera mer ingående på det senare men just nu känner jag att jag måste röra på mig lite efter att ha suttit igenom hela webcasten.

    Jag vill bara återigen säga att det här var troligen ett av dem bästa seminarium jag någonsin sett och lyssnat på. Stora applåder till arrangörerna.

    SvaraRadera
  6. Om alla följde regelr laglydigt som dig Linus L så skulle du inte fått denna information idag. Jag är inte för ett laglydigt totalitärt samhälle

    SvaraRadera
  7. O övrigt gav du ett rent nonsens inlägg angående ämnet Linus L kontroll freak.

    SvaraRadera
  8. "En frihetlig blogg för människor som tycker att man kan se saker och ting på ett annat sätt"
    Hmm... låter ju fint, men har vi verkligen någon frihet att tala om?

    Fundera på följande:
    http://autonom.motpol.nu/2009/09/05/illusioner-om-frihet/

    SvaraRadera
  9. Att tydliggöra begreppet frihet, så kan man förklara det som individuell självständighet, vilket ger dig större frihet att påverka ditt eget liv för egen maskin.

    SvaraRadera
  10. Tyckte mycket om Jérémie Zimmermanns anförande men också Caroline De Cock. De hade båda förmågan att fläta ihop de olika planen som paketet påverkar och även förklara det på ett vettigt sätt.

    SvaraRadera
  11. @Anonym 18:09 och 18:10

    Ursäkta mig men,kontrollfreak? Vad grundar du det på?

    Jag har inte bett någon följa några "regler", jag tyckte att Roland skulle posta inlägg relevanta till nyheten ELLER posta ett eget blogginlägg om H1N1 och sedan sprida det till folk. Vad ger det att diskutera saker som inte har någon relevans till topic?

    Det är inte svårt att starta en blogg, det är inte heller svårt att sprida länkar till andra. Största chansen att få reaktioner på inlägg och upplysa andra är väl ändå om du ägnar en specifik postning för ett specifikt ämne, då kommer du också att få relevanta kommentarer. Ett inlägg om H1N1 (svininfluensan) på en postning om Telekompaketet är knappast en självklarhet, ingen lär nog söka sig till information om H1N1 där.

    Låt mig göra en parallell, FRA-debatten blev knappast stor för att vi lade inlägg om den under någon modebloggs kommentar om senaste gucci-väskan (om man nu ska dra en jämförelse). Därav har du störst chans av feedback på ett inlägg om svininfluensan. Söker folk info om det så kommer dem att hitta det. Alternativt sprid informationen till Aftonbladet, Expressen, SvD, DN, SVT, SR etc (inte för att alla nu lär nappa, men ändå).


    Som jag sa i mitt inlägg angående ämnet. Jag kommer att kommentera mer, men just nu är jag seg efter att ha suttit igenom hela seminariet samt att jag har en lätt huvudvärk och är lätt förkyld (du får vifta bort det som ursäkter om du känner för det).

    Jag är för övrigt inte heller för något kontrollsamhälle. Jag har fört debatter på området och MOT kontrollsamhället i flera år, både på bloggar, forum och privat med vänner, inför skolklasser osv. Om något så har jag försökt upplysa andra om vad som håller på att hända då jag har fått tillfälle att föra intressant och viktig information vidare.

    SvaraRadera
  12. Om jag ska påpeka något jag tyckte var lite negativt med seminariet så var det väl den sparsmakade mängen av frågor under andra delen av seminariet. Det hade varit kul med lite extra debatt, nog för att mycket redan hade sagts från panelen.

    SvaraRadera
  13. Roland,

    Men, lol.

    För det första är det inte WHO, utan Europeiska kommisionen och EMEA, som tillåter skapandet av mock-up-vaccin.

    För det andra handlar det inte om att introducera det hos populationen, utan skapa ett vaccin i förberedelse, som man sen kan ladda med framtida (pandemisk)virus-art som man ska vaccinera befolkning mot.

    Det handlar således om en procedur om att framställa en grund, för att sen korta tillverkningstiden för vaccin till pandemiska virus.

    Och slutligen är det ingen nyhet, eftersom den procduren beslutades om redan 2003.


    //ST

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.