2009-10-30

Början till slutet för Sahlin



I går omvaldes Mona Sahlin som (s)-ledare.

SR Ekot rapporterade "Återvald Sahlin möttes med ovationer: Den socialdemokratiska partikongressen som pågår i Älvsjö har återvalt Mona Sahlin som partiordförande. Applåderna fungerar som en synlig dementi av att ledaren skulle ha knackigt stöd i sitt eget parti."

Men i dag kan vi läsa i Expressen att Sahlin bara är den fjärde populäraste partiledarkandidaten. Hon slås av Margot Wallström (som nästan hälften av socialdemokraternas väljare vill se som partiledare), Bodström och Pagrotsky.

Visst är det lustigt att sossarna alltid har så svårt att erkänna att något är jobbigt. Att de alltid skall låtsas som om det regnar. Det blir ju faktiskt bara skrattretande.

Och partiledarkrisen späs på av att Margot Wallström nu säger "Ingen människa vet vad som händer i framtiden." Vilket i och för sig är ett korrekt påstående. Men det är också sossesvenska för "Jaaa, tack!".

21 kommentarer:

  1. Gör världen en stor tjänst. Var med och avskaffa feminism och jobba för verklig rättvisa.

    SvaraRadera
  2. Alla vet att Mona Sahlin drar partiet neråt. De skulle kunna byta till en populärare partiledare (i stort sätt vem som helst är bättre än sahlin), och man skulle i stort sätt säkra valet 2010. Ibland tror jag socialdemokraterna vill förlora valen, för att moderaterna ska göra det jobbet som sossar utåt inte står för, men inåt håller fullt med om.

    SvaraRadera
  3. @x-tra:
    Passa på att avskaffa, kommunism, kapitalism, ogräs, porr och vänsterskor när du ändå är igång.

    Alternativt inse att det finns idioter i alla politiska läger, men att det inte gör den politiska åskådningen poänglös.

    /Jesper

    SvaraRadera
  4. Hittills har jag väl inte funnit anledning att jubla över Margot heller.

    SvaraRadera
  5. "Ibland tror jag socialdemokraterna vill förlora valen, för att moderaterna ska göra det jobbet som sossar utåt inte står för, men inåt håller fullt med om."

    Tro mig. Den tanken där har slagit mig mer än en gång.

    Vidare så såg jag på Göran Persson, under senaste valrörelsen, att han innerligt inte hade något större intresse i att varken fortsätta leda sossarna eller fortsätta som statsminister. Han längtade bara hem till herrgården. Att han avgick direkt efter valnederlaget, var också en bekräftelse. Tror knappast att sossarna har haft en sämre partiledare än Mona Sahlin. Men det har ju varit bra för de på den andra planhalvan.

    Nästa val blir det PP för min röst. Strunt samma ifall det är ett enfrågeparti. Men just det här med internet och integritet är oerhört viktigt just nu. Blir ännu viktigare i framtiden. Så det är dags som medborgare att markera vad man tycker i frågan. Och nej... Jag kommer inte att låta mig lockas av något annat partis fagra vallöften. Har dom varit så här hänsynslösa hittils, så har jag absolut inget framtida förtroende. Jag har redan gjort mitt val. Nu är det bara att vänta på att få lägga lappen i lådan.

    SvaraRadera
  6. / Jesper

    haha...
    Vänsterskorna är redan avskaffade ogräs finns inte och resten fortsätter jag jobba på :)

    SvaraRadera
  7. Jesper,
    x-tra har väl inte sagt att den politiska åskådningen är poänglös?
    Jag tror att feminism, eller tolkningar av den, är en fara för likheten inför lagen, alltså för rättssamhället.
    /Kurt

    SvaraRadera
  8. Anonym 14:23

    Jag är inte så säker på det. Jag tror att många socialdemokrater inte har någon som helst sjukdomsinsikt helt enkelt.

    Jag tycker det är synd, för Sverige förtjänar två uppdaterade om moderna alternativ som konkurrerar om väljarnas gunst.

    Just nu har vi inga.

    SvaraRadera
  9. Tjäder "Hittills har jag väl inte funnit anledning att jubla över Margot heller."

    Just. De *tror* att Margot är en Frälsare. Men i själva verket är hon också en sopa.

    SvaraRadera
  10. @Johan Tjäder

    Håller med dig om att "Sverige förtjänar två uppdaterade om moderna alternativ som konkurrerar om väljarnas gunst."

    Svensk politik är platt som en pannkaka och de politiska partierna verkar mera vara "mediahoror" man tycker vad som helst för att synas, höras och fiska en och annan röst.

    PP gör ett bra jobb därför att det är ett enfrågeparti.

    SvaraRadera
  11. @Kurt & x-tra

    Det är ju inte sååå länge sen kvinnor fick rösträtt. Våldtäkt inom äktenskapet kriminaliserades ännu senare (och första dom föll först 1984). Männen sitter på betydligt större kapital än kvinnorna.

    När samhället försökt korrigera dessa orättvisor har man ibland skjutit över målet lite (tex beviskrav vid våldtäkt?).

    Men kom igen -- sett i ett litet större perspektiv är det ju definitivt kvinnorna som bör oroa sig mest om likhet inför lagen.

    SvaraRadera
  12. PP gör ett bra jobb därför att det är ett enfrågeparti.

    PP gör ett bra jobb för att det är ideologiskt stringent jämfört med alla andra partier. Ideologin blir som ett magnetfält som genomsyrar alla småfrågor och vänder kompassnålarna rätt.

    Ett parti kan ösa ur olika källor. PP öser ur en ideologisk källa; nymoderaterna ur maktlystnades källa; sossarna öser ur nån slags soppa jag aldrig kunnat identifiera. Vad fan vill dom?

    SvaraRadera
  13. "tex beviskrav vid våldtäkt?"
    Ett utmärkt exempel. Det innebär att det går att "sätta dit" varannan person (ungefär) trots att de kan vara helt oskyldiga. Med andra ord, om det tillåts fungera så, tvingas varje person som är född till man att leva med en uppenbar risk att bli oskyldigt dömd. Hur påverkar det friheten?

    Ett annat exempel är skillnaden i hur föräldrar hanteras vid skilsmässor där barn är inblandade. Alla kvinnor som inser att de kan ljuga hejdlöst utan att kunna avslöjas, utan tvärtom får medhåll, vinner undantagslöst sådana tvister. Det är inte i barnens intresse att sådana utredningar är osakliga och partiska.

    SvaraRadera
  14. 15:30 var jag.
    /Kurt

    SvaraRadera
  15. Varför reagerar så många liberaler exakt som moderater på vissa givna stimuli?

    Alla vet att Mona Sahlin drar partiet neråt


    Kan du förklara på vilket sätt mot bakgrund av att oppositionen oavbrutet haft faktisk majoritet i opinionen ända sedan tre veckor efter valet?

    SvaraRadera
  16. Men i dag kan vi läsa i Expressen att Sahlin bara är den fjärde populäraste partiledarkandidaten.

    Det är ingen nyhet.

    Reinfeld var inte så förbannat populär heller. Partiet låtsades som det regnade medan man slog varann i skallen och Reinfeld blev kejsare ändå och folket älskar honom.

    Politik har inget att göra med att vara populär.


    Och partiledarkrisen späs på av att Margot Wallström nu säger "Ingen människa vet vad som händer i framtiden." Vilket i och för sig är ett korrekt påstående. Men det är också sossesvenska för "Jaaa, tack!"

    Nix.

    Det betyder på ....politikerspråk...oavsett partitillhörighet (gäller alltså även Piratpartiet) ....Ja tack!

    SvaraRadera
  17. Jag kände faktiskt förtroende för Margot Wallström, innan hon blev "EU-assimilerad".

    SvaraRadera
  18. "PP gör ett bra jobb för att det är ideologiskt stringent jämfört med alla andra partier"

    PP är ett tjyvparti. Kämpar hårt för att inte bli sedd när man tjyvar och tar från andra. Stringent kanske men genomruttet.

    PP är ett parti för ungdomar som inte orkar skapa av egen kraft

    SvaraRadera
  19. De finns faktiskt två tre coola sossar - realister som: Laakso, Stig-Björn och nån till. Men de hånas och förlöjligas av de egna, avfärdas och kallas föraktfullt för "högersossar" eftersom de inte är tillräckligt jante (och dessutom förstått grunderna i ekonomi..).

    PS. Ja Sahlin är helt kass, men Reinfelt är också helt kass - dessvärre.

    SvaraRadera
  20. Sahlin är sannerligen inget roligt alternativt men än värre är ju Reinfeldt. Det viktigaste är att få bort alliansen från makten. Sedan kan man fortsätta med sossarna. Piratpartiet är överlägset för tillfället. Hade inte mp och v allierat sig med s så hade även de varit möjliga alternativ. De andra partierna förtjänar enbart förakt. /Anders

    SvaraRadera
  21. Något är undligt man nämner inget
    om att pensionäre skall få sänkt
    skatt jag har tidigare skrivet
    till socialdemokrtena om denna fråga men får ej något svar ja tror att sos. ej bryr sej om
    PENSIONÄRER heller kan ej förstå
    vad för vi skall betala högre än
    dom som arbetar?

    j.e.o.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.