2009-11-20

Ambassadörsposter till salu

I USA fortsätter president Obama den tveksamma traditionen att ge ambassadörsposter till folk som gett hans kampanj och/eller partiet stora ekonomiska bidrag.

Inte så mycket "time for change" där, inte...

7 kommentarer:

  1. Wow! Det kan ju bli ett bra namn på vår store frälsare:

    President Obama den Tveksamme.

    SvaraRadera
  2. Nu är amerikansk politik visserligen inte ditt huvudområde, men har du skrivit något positivt om Obama alls? Blir lite lagom onyanserat med all bashing.

    SvaraRadera
  3. Finns det något positivt att skriva om Obama?

    Han måste ju rimligen vara den sämste president som USA haft.

    SvaraRadera
  4. Rimligen? Med vilken måttstock? Varför slänger folk alltid runt den termen när de har något emot presidenter?

    Och har ni verkligen just glömt vad man tyckte om den förre presidenten redan?

    Folk har talat om värre presidenter som inte agerade under vår tid på jorden. Och än så länge har den nuvarande inte gjort mycket mer än att på ett ungefär satsa på de saker Bush antagligen hadde satsat på för att stärka ekonomin, så värre är han inte.

    Och personligen anser jag att banker inte precis är de man ska lyssna på i kristider om vad de förutspår om framtiden.

    SvaraRadera
  5. @ Anonym 16:43

    Rofl, om vi undantar George W Bush då förstås! En cheerleader som president som dessutom fick sitta maximalt antal perioder. Naturligtvis gick det fullständigt åt helvete. Om det bara var amerikanerna som hade fått betala för det så hade det varit fine eftersom det var ändå de som röstade fram pajasen. Men hans politik har gjort livet till ett helvete för miljarder människor på jorden. Obama är inte ens i närheten av det, än vill säga.

    Misstänker starkt att du är republikan. Anledningen till att Obama får så lite uträttat är ju att republikanerna sätter stopp för precis allting. Dåliga förlorare månne! Hur var det nu med nationalismen (som vissa kallar patriotism men inte skiljer sig märkbart från ryssarnas nynationalism) och det bästa för amerika? Har man lagt ner det helt eller handlar det bara om rasism?

    SvaraRadera
  6. "Anledningen till att Obama får så lite uträttat är att republikanerna stoppar allting"

    rtfl

    Demokraterna har majoritet i kongressens båda kamrar.

    Googla på Acorn

    SvaraRadera
  7. Stockholmsambassadören Matthew Barzun är en av dem. Han var viktig vid både Kerrys och Obamas kampanjer. Hans föregångare Michael Wood var Bush den yngre studiekompis från Yale och en bonesman. Båda är dugliga och respektable och har sina respektive uppdragsgivares öra. Det diplomatiska finliret kan skötas av erfarna yrkesmän.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.