2010-04-20

Digitala gränskontroller i USA

En domstol i USA säger att det är OK för säkerhetspersonal vid flygplatser att söka igenom alla internationella resenärers datorer, mobiltelefoner, och digitalkameror vid inresa i landet.

Tack, men det har gått på tok för långt nu! Kan vi få våra liv tillbaka?

(Tipstack: Tjäder)

47 kommentarer:

  1. Det värsta är att dessa tokigheter bara är början...

    SvaraRadera
  2. Om nu USA vill ha ett krig till så ska dom få det...

    SvaraRadera
  3. Washington times i samma ämne.

    Särskilt illa är det ju att man använder tullen för att gå runt reglerna för husrannsakan. Vad hjälper det med grundlagar om de kan rundas genom att man målar en linje på golvet?

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Verkar tydligen okej för amerikanska myndigheter att bryta mot konstitutionen närhelst dom finner det lämpligt. Var det inte så att konstitutionen skulle skydda medborgarna mot att makthavare och ämbetsmän skulle kunna begå övertramp mot individen och dess integritet? Förstår inte att amerikaner överhuvudtaget måste svära på att försvara en konstitution som redan är bruten och helt verkningslös.

    SvaraRadera
  6. Ja, USA och EU går åt samma håll. Nafta vill införa AU och sedan slår vi ihop dessa två unioner med asien och låter Kina leda världen, på sitt stabila sätt.

    En New World Order är här mina vänner....

    Invisible Empire A New World Order Defined

    SvaraRadera
  7. Journalist arresterad.20 april, 2010 21:48

    NYHET, Detta hände så sent som igår kväll!

    Karl Rove ber journalist att hålla käften och Journalisten blir arresterad och satt i fängelse. Det räckte inte att han lämna byggnaden som Karl Rove var i, Man satte journalisten i FÄNGELSE!!!!!

    USA ÄR TOKIGA! Allt han gjorde var att uttala ord!

    Infowars Journalist Arrested, Held for Asking Karl Rove a Question -- Perspective Angle

    Infowars Journalist Arrested, Held for Asking Karl Rove a Question During UT Appearance

    SvaraRadera
  8. Journalist arresterad20 april, 2010 21:56

    Film från annan vinkel när Journalisten blir arresterad.

    INFOWARS REPORTER AARON DYKES HAS HIS FIRST AMENDMENT SUPPRESSED

    SvaraRadera
  9. Jag hade hoppats på att slippa resa in i USA med ett gömt micro-sd kort, men tydligen blev så inte fallet.

    SvaraRadera
  10. Jan Bruun Andersen21 april, 2010 00:23

    Lösningen hettar TrueCrypt (åtminstone på en Windows PC) med en twist.

    Först skapar man en krypterad partition (KP1). Här sparar man en massa oskyldiga dokument, ett stort antal bilder och film som man har tagit med en sin mobiltelefon eller liknande.

    Sedan skapar ber man TrueCrypt om att skapa ytterligare en osynlig, krypterad partition (KP2) i den del av KP1 som inte används för data. Och här sparar man det som man vill ha i fred för nyfikna ämbetsmän. KP2 skall inte vara allt för stor - bara stor nog till att man kan ha de verklige känsliga dokument och film.

    När man kommer till tullen och polisen upptäcker "Aha - en krypterad partition! Vad är lösenordet?" så ger man dom lösenordet till KP1. Sedan kan de göra vad de vill med de data som finns i KP1.

    Om man inte vet att KP2 finns, och om man inte vet det hemliga lösenord, då verkar KP2 bara att våra en del av det utrymme i KP1 som inte används för nuvarande.

    SvaraRadera
  11. Jan Bruun Andersen21 april, 2010 00:26

    Re: TrueCrypt

    http://www.truecrypt.org/docs/?s=plausible-deniability

    http://www.truecrypt.org/docs/?s=hidden-volume

    SvaraRadera
  12. @Mikko

    De gör nog bara en image/kopia av disken istället för att manuellt leta igenom allt på den berörda datorn.

    SvaraRadera
  13. http://xkcd.com/538/

    Vill du ha med dig hemlig info till usa så vpna in de istället.

    Men visst börjar dom bli rätt bisarra.

    SvaraRadera
  14. Journalist arresterad21 april, 2010 07:59

    Fan va du är politiskt insnöad HAX, här blir en journalist arresterad och du kommenterar de inte ens!

    Fattar inte du att idag är det Infowars som hamnar i fängelse, imorgon är det du.

    Här är en intervju som visar vad som hände runt omkring. När Infowars varna om nätcensuren på nya zeeland så sket alla piratpartister i det, men sedan två månader senare kom det ut i massmedia och då vakna alla pirater.

    Är det inte jävligt korkat att alltid vara ett steg efter? Fan va med när det händer!

    Aaron Dykes Exposes Karl Rove's Claim He Supports "Individual liberties" on Alex Jones Tv 1/2

    SvaraRadera
  15. @Journalist arresterad

    Han blev gripen för att han störde ett möte. Det finns inget att säga om den saken.

    SvaraRadera
  16. Hört på nätet:

    If the police says "papers" and I say "scissors", have I won?

    SvaraRadera
  17. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  18. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  19. Ordet integritet är borta ur vokabuläret i och med nästa generation.

    Vet inte heller om det är så mycket "kriget mot terrorismen" som är orsak till detta, möjligen en av de starkare pådrivarna.

    Vad jag menar är att allt rörande sociala media, Facebook, Google Latitude, Google Buzz och en uppsjö andra mindre liknande tjänster, där det ideligen, vbitt o brett och gladeligen informeras till övriga världen om ens absoluta sekundnärvaro i verkligheten och vad man gör om en stund och vad man skall göra i eftermiddag eller två dagar eller en om en vecka och vart man skall verkar mot allt vad skydd mot integriteten heter.

    Om detta är den naturliga utvecklingen eller en konspiration för att ge oss alla "elektroniska fotbojor" eller vad det är går kanske inte att peka ut så där på rak arm.

    Det är förmodligen en samverkande effekt av många samtidiga fenomen i utvecklingen av det mellanmänskliga samtalet och interaktionen.

    Vi har kanske inte sett fas två av detta ännu, förhoppningsvis, där både goda och mindra goda krafter kommer att utnyttja (missbruka) eller kommersiellt dra fördel av denna utveckling.

    Websajten Please Rob Me är en varningskocka vartåt det kan barka hän.

    SvaraRadera
  20. Dumsnubben störde mötet, precis.

    Helt korrekt utfört omhändertagnade.

    Svensk polis hade nog tvekat och bläddrat frenetiskt i gripandemanualen för att se om de kanske skulle kunna kränka honom på något vis om de förde bort honom ur lokalen för ett sånt beteende.

    Själv hade jag sparkat honom på smalbenen, ja båda, så han böjt sig ner i smärta, vänt på honom, dragit honom i örat ut ur lokalen, ställt honom på trappan (den jättehöga) o måttat en vass tåfjutt i svanskotan på honom.

    SvaraRadera
  21. Kanske är det ingen slump att Karl Rove är Reinfeldts och den moderata partiledningens stora förebild (inbjuden till Almedalen för två år sedan).

    ---

    Om EU hade några "balls" borde de försvara våra advokaters, journalisters och företagsledares rätt att inte få hemligstämplad information godtyckligt utlämnat till amerikanska myndigheter (och därmed indirekt till konkurrenter till företag i Europa).

    Detta borde föras upp till diplomatisk regeringsnivå. Eller så borde EUs tullmyndigheter svara med att systematiskt genomsöka laptops när Fortune500s toppchefer reser in i EU. Alla som reser in med en Gulfstream ska undersökas. Noga! USAs företag bryter ju ofta mot EUs lagar.

    SvaraRadera
  22. Johan Tjäder, att eskortera ut honom ur lokalen är en sak, men om man skall börja arrestera alla som stör möten skulle polisen få mycket att göra.

    Skolor i USA har också intressanta idéer, typ skolan som delade ut portabla datorer till alla elever, och de hade enbart rätt att använda dessa datorer. I datorerna fanns spionvara som gjorde att skolan när som helst kunde aktivera datorns kamera:
    http://www.boingboing.net/2010/04/20/spying-school-took-t.html

    Eller förbud mot att elever rör vid varandra:
    http://www.aftonbladet.se/wendela/article6988067.ab

    SvaraRadera
  23. Allt
    det här arbetar emot det lovvärda arbetet mot större medborgerlig och privat integritet och privalivets helgd.

    SvaraRadera
  24. rättelse: ..."lovvärda arbetet för större medborgerlig integritet"...

    SvaraRadera
  25. Det här är väl inget nytt direkt. På det företag jag arbetar hos så får man inte ta med sig några känsliga dokument när man reser till vissa länder, USA och UK inkluderade. Istället skall man vända sig till närmsta kontor i landet och via företagets nätverk ladda ned de dokument man behöver på plats.

    /RS

    SvaraRadera
  26. Journalist arresterad21 april, 2010 11:13

    @LD och Tjäder och HAX!

    Jaha du HAX LD:S Uppmaning till våld emot journalister får va kvar, men när andra kallar dessa hatiska människor för äckel så tar du bort dessa kommentarer. Du är verkligen en fejkad libertarian HAX. Vems sida står du på. Det här är fan e mig otroligt. En Journalist blir arresterad för ingenting och du är tyst som muren.

    Hax tog bort en kommentar som visa tydligt att ni alla har fel. Hax är tyst om detta vilket är pinsamt.

    SE INTERVJUN INNAN NI UTTALAR ER!!

    Ni tittar inte ens på vad som hände. Karl Rove hade ett framträdande om yttrandefrihet, folk blev sura över att de inte kunde ställa frågor, då ändra sig Rove plötsligt och sa att endast republikaner eller demokrater får ställa frågor som var förtryckta på kort. Var dök de upp ifrån?

    Journalisten ställde då en fråga, han hade blivit lovad att man fick va kvar tills man blivit varnad tre gånger, detta var första gången han sa något. Det han gjorde var att påpeka att han inte var demokrat eller republikan och sen fråga han om Dow Jones

    DET ÄR EN SAK ATT HAN FICK LÄMNA LOKALEN; MEN ATT SÄTTA HONOM I FÄNGELSET FÖR DETTA ÄR VIDRIGT OCH HAX DU SÄGER INGENTING; FY SKÄMS!


    JA du "LD" skulle jag se dig bruka våld på det sätt du beskriver så skulle jag slå tillbaka tills du inte skulle kunna röra dig längre. Du är en äcklig människa och Hax är partisk som låter din våldskommentar få va kvar! Såna som dig ska man sätta i fängelse inte journalister som vågar utmana krigsförbrytaren Karl Rove

    SvaraRadera
  27. HUR FAN KAN LD FÅ HA KVAR SIN VÅLDSKOMMENRTAR EMOT JOURNALISER HAX!!!!

    OCH VARFÖR ÄR DU HELT TYST ANGÅENDE DENNA ARRESTERING? TYCKER DU ATT DET ÄR OKEJ ATT MAN SÄTTER FOLK I FÄNGELSE I ÖVER ETT DYGN FÖR ATT MAN ROPAR UT FRÅGOR PÅ ETT MÖTE?

    FY FAN HAX, DET TRODDE JAG INTE OM DIG! MEN NU VET JAG!

    SvaraRadera
  28. Spärra in LD, vilket avskum. LD hetsar för våld emot Journalister och Hax håller med genom sin tystnad.

    SvaraRadera
  29. Alex Jones måste vara en idiot om han har vänner som bloggtrollet ovan.

    SvaraRadera
  30. "Journalist arresterad...":

    Lägg av! Du kom med rena oförskämda tillmälen. Sådant får du ägna dig åt på en egen blogg. Vill du skriva här, då skall du vara saklig.

    (Och tror du verkligen att du får Alex Jones att framstå som den trovärdiga parten genom att stå och vråla könsord?)

    SvaraRadera
  31. @Anonym /RS 21 april, 2010 09:35

    Finns viss skillnad mellan att ett företag har som policy att inte riskera sina företagshemligheter. Den policyn har företaget jag jobbar för också.

    En helt annan sak att din personliga iPod, iPhone, Laptop, Blackberry, m.m. konfiskeras och genomsöks i tullen, då ingen anledning finns kraftig nog att meritera den personundersökningen. En sträng ettor och nollor kan mig veterligen inte explodera, men det kan din flickvän när de "personliga" bilderna ni tagit tillsammans återfinns på nätet tack vare att någon av de hundratals personer med obegränsad tillgång till kopian de tagit tyckt det var kul att publicera på pornotube.

    Att din login till din personliga bank kan hamna i händerna på vem som helst är också det ett problem.

    SvaraRadera
  32. "Anonym sa...

    Spärra in LD, vilket avskum. LD hetsar för våld emot Journalister och Hax håller med genom sin tystnad."

    LD reflekterade vad han själv skulle ha gjort. Osakligt och inte direkt konstruktivt.

    "Hets" blir det inte förrän LD uppmanar andra att gå ut och ge journalister en blåtira. Åsikter får varje människa ha, så länge de inte inbegriper förtal eller uppmaning till brott.

    För att citera HAX: "Tonläget, för i helvete!".

    SvaraRadera
  33. I de lättkränktas rike, likställs det skrivna ordet som om de vore fysiska våldshandlingar. Vilket trams. En målande beskrivning för en känsla var det. Men stilistiska övningar kan jag lätt förstå att det inte synkar med somliga.

    Karln störde mötet, journalist eller inte. Jag gav uttryck för och satte ord på en känsla i skriven form med lite eftertryck för vad nog de flesta känner som får sina möten avbrutna av självrättfärdiga gaphalsar som den där journalisten.

    Vad är det som du, anonyma gaphals, har så svårt att fatta? Du är osaklig, ovederhäftig och känslostyrt agiterad och kräver att man skall uppmärksamma dig på samma sätt som din vän mötesförstöraren.

    Jag har god lust att lyfta ut dig i örat ur den här (mötes)kommentarslokalen oxå.

    Rättshaverister lyssnar ingen på, lär dig det. Tyvärr är dom sista att inse det, rättshaveristerna själva.

    Du/ni borde gå några kurser i marknadsföring så k-a-n-s-k-e ni lyckas prångla ut era budskap.

    Är det du som trollar om HAARP oxå, i nån tidigare artikel av Henrik?

    SvaraRadera
  34. Biter en sån här förklaring om vad som händer i kaliforniska Bohemian Grove på alla rättshaverister och konspirationsteoretiker, tro?

    "The basic setup is: old white guys drinking around a bonfire. Not doing much for you? Let’s see if we can goose it up: old white guys drinking around a bonfire plus costumes and mumbo jumbo. Hmm, now it sounds like summer camp with the Shriners. One more time: rich old white guys drinking around a bonfire plus costumes and mumbo jumbo they don't want anybody to see. Ah, now we’ve got the basis of a first-class conspiracy theory."

    Do U.S. leaders perform satanic rituals at Bohemian Grove?

    SvaraRadera
  35. ..."Richard Nixon belonged but was caught on tape in 1971 saying, “The Bohemian Grove, which I attend from time to time . . . it is the most faggy goddamned thing you could ever imagine.” Bill Clinton once said of the Grove, “That’s where all those rich Republicans go up and stand naked against redwood trees, right?"

    Frågar sig ingen varför vänsterpolitikernas hemliga sällskap aldrig svartmålas som arrangörer av globala konspirationer. Oj, just det ja, glömde helt, det kallas ju dagspolitik och sker ju helt öppet inför våra ögon. Lätt o bli hemmablind när Godhetens välvilliga maglev-tåg rusar fram i överljudsfart.

    SvaraRadera
  36. @LD

    Det var ju kula att du tar upp vänster, när Alex Jones och hans journalister på infowars är konservativa politiskt.

    @HAX

    Du undviker igen att uttala dig om vad som hänt infowars journalisten. Tycker du hans arrestering var okej? Vad anser du om Alex Jones?

    SvaraRadera
  37. @LD

    Du har som vanligt inte fattat någonting. Att politiker går och knullar med varann och tittar på en träuggla och ett fejkat mord å ett barn som bränns upp borde vara rena superintresset för skvallerpressen.
    De borde också förstört alla involverades karriärer med tanke på hur viktigt media jämt vill måla upp moralfrågor. Men detta kommer man undan med.

    Bilderberggruppen är dock inte samma sak, där fattas beslut.
    LD om jag skulle träffa sig skulle jag ge dig en spark på svanskotan.
    Sen kanske du lär dig att sluta uttrycka dig i våldstermer när du förstår hur ont det gör. Sparka någon på svanskotan kan göra en människa förlamad. Det är fan inget att skämta om, din humor är rent usel och den är det för att du är en översittare. En feg sådan.

    SvaraRadera
  38. Du är verkligen en konspirationstomte. Du hugger ju som en kobra på signalorden.

    Det är ju rena sportevenemanget att stressa igång hjärtrytmen och idignationsnivån på sådana som dig.

    En uppnäst moralisk salongstravavare kommer jag att tänka på när jag tar del av tonfallaet i det du skriver.

    Du är ju en fullständigt inkonsekvent och motsägelsefull fjant som fördömer våld ena sekunden men inte skulle dra dig för att använda det själv i nästa sekund emot mig. Är du så indignerad att du slutar tänka eller?

    Vem som har fattat nåt eller inte lämnar jag därhän till andra att bedöma. Å, du, ugglan är faktiskt gjord i betong.

    Sådana som dig går det tyvärr inte att resonera med eftersom du lider av monomani och kroniskt ordbajseri, vilket är några av diagnoserna på rättshaverister.

    Man hamnar alltid vid sidan av ämnet med såna som dig och man villar bort sig i diskutions-tekniska detaljer om vad man får eller inte får säga, men så blir det ju när du i grunden ju inte har nåt substantiellt att komma med annat än ett enormt missnöje med hela verkligheten runt omkring dig.

    Ni rättshaverister saknar förmågan till eftertanke och nyanser och ni tror och tycker att allt utgår ifrån er själva. Sen har ni ytterligare en oförmåga, den att inte kunna ta till er kritik.

    Dessutom, vad får dig att tro att jag skulle vara helt onyanserad moraliskt när det kommer till konservativa knäppkallar runt om i världen? Ytterligare ett exempel på dina många tankefel.

    Som varandes klassisk liberal har jag ingen särkild förkärlek för varken höger eller vänster i politiken. Alla som säljer samhälleliga helhetslösningar med sanningen som främsta argument låter jag alltid hänga ute på gården i köttkroken å möra till sig innan jag tar in dom i storstugan för granskning.

    Att jag inte köper vare sig det ena eller det andra politiska konceptet borde du väl anat, du som är så smart och avslöjar högdjurens konspirationer och rättsövergrepp på löpande band.

    Nä du, ta ditt sanningsrörelsegeschäft till Kiviks marknad istället, där det hör hemma.

    SvaraRadera
  39. @LD

    Jag vill bara påpeka att jag inte läst ett ord av ditt senaste inlägg, du är jävligt ointressant och ingen bryr sig om dina fåniga åsikter. Jag skiter i dig LD du är en nolla.

    SvaraRadera
  40. ÖH! Jag tycker LD försöker snacka bort sig här. Det var du LD som sa att du skulle sparka en journalist på svanskotan och att du sket i att han arresterats ett dygn för att han enligt dig störde ordningen, och alla som säger emot dig är då tomtar?

    Vilket trams. LD finner jag ingen respekt för. Du har gjort bort dig.

    SvaraRadera
  41. LD får du aldrig knulla?

    SvaraRadera
  42. Sa Tjäder the Chimp

    SvaraRadera
  43. Nä, man ska inte mata djuren. Kunde bara inte låta bli, den här gången.

    Micke går an, han är ju domesticerad.

    SvaraRadera
  44. @Anonym fjant: ...men du ville gärna kolla att jag skrivit ett svar i alla fall, va? ;-)

    SvaraRadera
  45. Få se om du kan vara tyst och låta bli att skriva nånting, nu. ;-)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.