2010-07-06

Nu får dementimaskinen rycka ut igen...

Om jag förstår det hela rätt, så kommer en ny rapport fram till att marijuana är en utmärkt bromsmedicin mot Alzheimers.

8 kommentarer:

  1. Tja, kanske inte riktigt sant att den är ny ;)
    Rapporten är några år gammal.

    /Robert N

    SvaraRadera
  2. Off-topic, men har du sett websidan den nya brittiska regeringen gjort som uppmanar medborgarna att föreslå vilka lagar och regleringar som borde avskaffas:

    http://yourfreedom.hmg.gov.uk/

    Ovanligt vettigt initativ.

    SvaraRadera
  3. Martin84: Bara tanken är vacker nog att man får tårar i ögonen :-)

    Hoppas att det är på blodigt allvar bara.

    SvaraRadera
  4. Angående om maruijana skulle fungera som bromsmedicin för Alzheimers så har ju den här artikeln inte testat detta på något patientmaterial. Tror man fortfarande på detta är det dock naturligtvis fritt fram att forska. Finns ju massvis med beroendeframkallande ämnen som används inom sjukvården så varför inte maruijana. Dock är jag tveksam om man skulle röka det i sådana fall. Tror mer "vanliga" beredningsformer skulle vara de som hade tillhandahållits.

    SvaraRadera
  5. @Martin84

    Ovanligt vettigt initiativ....med det lilla undantaget att många (för att inte säga de flesta) lagar inte kommer att kunna avskaffas eftersom de är bestämda av EU.

    SvaraRadera
  6. Hmm, surt för dem som fått falsk diagnos, de döms väl retroaktivt för olaga innehav...

    SvaraRadera
  7. Eller också är det så att testpersonerna var så väck så alzheimersen inte var lika märkbar?

    SvaraRadera
  8. Detta går ju knappast för sig. Man skulle kunna kalla det terrorism mot arbetslinjen. Arbeit macht frei. Vi kan givetvis inte ha en massa flummiga lyckliga alzheimerspatienter som drar omkring och visar på att tiden efter pensionen är den bästa. Det är konsumtion som ska göra oss lyckliga.

    Själv jobbar jag ihop till tidig pension. Jag antar att jag är missledd :)

    /Smen

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.