2010-07-31

Piratpartiet + Wikileaks = Sant

Här är ett lästips om en debattartikel som jag, på något märkligt sätt, missat tidigare i veckan...

Anna Troberg (pp) på DN Debatt / Newsmill: Piratpartiet erbjuder Wikileaks serverplats.

37 kommentarer:

  1. Den här artikeln måste översättas till engelska och läggas upp på newsmill eller något liknande. Vi behöver internationellt stöd i form av pengar till PP nu i valrörelsen.

    Här är artikeln direkt översatt i google translate, låt oss nu förbättra den översättningen tillsammans: jag sätter bollen i rullning i nästa inlägg:

    SvaraRadera
  2. Gå in och föreslå en bättre översättning till Google samt gör en egen översättning som vi kan sprida till internationella nyheter. Föreslår att Russia Today får denna nyhet. Sen måste PP internationellt vädja om pengar inför valrörelsen. När tänker Rick Falkvinge starta valrörelsen egentligen, vi måste sätta igång nu!

    Pirate Party offers Wikileaks server location

    SvaraRadera
  3. Vad har pp för kommentar till de afghanska människor som nu riskerar att dödas efter att ha blivit outade inför terroristerna av wikileak?

    Hur många människoliv är det värt att få knäppa USA på näsan?

    SvaraRadera
  4. @Görel

    Först och främst skaffa dig en hjärna, du lever i en fantasivärld. Det är USA som utsätter amerikanska liv för fara ingen annan. Det är USA:arne som bevakar opiumodlingarna i afhganistan så att de sedan kan skeppa in dem i USA och tjäna stora pengar på dem eftersom opium är förbjudet, samtidigt som man gör affärer med talibanerna så att de kan fortsätta att verka.

    Om du läst på lite skulle du vetat att USA:s underättelsetjänst länge kände till vad Usama Bin laden befann sig innan de gick ut till medierna, men under denna tid tog de inte fast honom. Alla vet att Usama Bin laden aldrig blivit offciellt efterlyst för 9/11, se efter själv på fbi: hemsida, alla vet att när de kunde ta usama Bin laden så lät de bli att göra det enligt rapporter från amerikanska generaler.

    Till saken hör att Usam Bin laden har arbetat för CIA lång tid. Det enda kriget emot terrorn har gjort är att minska vår demokratiska fihet.

    Förmodligen har du svårt att fatta vad jag talar om, så kan det va när man sovit sig igenom hela livet och köpt USA:s propaganda din korkade kärring.

    SvaraRadera
  5. Om Görel läser tidningen skulle hon veta att allt som kan skada någon operativ har maskats bort. Till och med de amerikanska myndigheterna har konstaterat att materialet inte utsätter någon för några uppenbara risker.

    Och om Anonym började använda sin foliehatt – då skulle han inte köpa de billigaste konspirationsteorierna. Och kanske till och med börja använda en sansad samtalston, istället för att bara kissa på alla han försöker påverka.

    SvaraRadera
  6. hahaha snacka om att träffa en nerv herr anonym

    har du fler osakliga personangrepp på lager? Kanske nåt invektiv om mitt utseende eller så?

    Om vi säger att du är bäst blir du glad igen då?

    Seriöst, tack för dagens skratt, synd bara att det gäller ett så allvarligt ämne som afghanska liv.

    SvaraRadera
  7. Hej Görel, ditt ägghuvud, ta en titt på dessa länkar nu och tänk till lite med den ärta till hjärna som du har.

    Usama är inte efterlyst för 9/11 som var grunden till att man satte igång kriget i Afghanistan.

    USAMA BIN LADEN

    Usama samarbeta med CIA tidigare.

    U.S. support for anti-Soviet and anti-Russian guerrilla movements and the undermining of democracy

    USA lät bli att döda Usama när de kunde, de lät sin vän komma undan som hjälp dem med att införa en övervakningsstat i USA och krig i mellersta östern så att de kan bevaka oljan och Lithium och andra naturtillgångar, samt ha militärbaser på strategigskla platser i sitt världsimperium

    America Could Have Killed Usama bin Laden — But Didn't


    Drogerna finansierar talibanerna och USA hjälper talibanerna att sprida heroin och trissa upp priserna så att de tjänar mer pengar.

    Afghan drugs funding terrorism

    US Army - We Tolerate The Cultivation Of Opium Poppies

    Trots att amerikansa militären bevakar opiumodlingarna så kommer de in i USA, varför, jo för att CIA smugglar in det och tjänar pengar på det, så att de kan göra egna operationer som de inte behöver redovisa inför kongressen, eftersom de via egen affärsverksamhet inte behöver ansöka om pengar då.

    THE CIA DRUG DEALERS BUSTED, FINALLY. Michael Ruppert

    SvaraRadera
  8. Och om Anonym började använda sin foliehatt – då skulle han inte köpa de billigaste konspirationsteorierna. Och kanske till och med börja använda en sansad samtalston, istället för att bara kissa på alla han försöker påverka.

    Kjell, det finns ingen konspiration, informationen är helt öppen och offentlig för allmännheten, se länkar ovan, ta del av informationen och tänk efter.

    Konspiration är bara ett ord som du har fått lära dig som numera betyder otrovärdigt, men detta är trovärdig nyhetsförmedling och fakta, så enkelt är det.

    Tyvärr funkar bara förolämpningar på sovande människor som Görel eftersom man måste väcka dem bryskt, självfallet påstår de det motsatta, men efter ett par månader har de förstått faktum, så funkar det på alla.

    Folk som Hax vet också att detta är sant, men han har inte råd och mod att gå ut med det offentligt med tanke på hans politiska karriär, så han kommer alltid att förneka det.

    SvaraRadera
  9. Anonym: Och jag som trodde Hax var tjänsteman...

    SvaraRadera
  10. Anonym: Och jag som trodde Hax var tjänsteman...

    Det stämmer att han är tjänsteman för piratpartiets Christian Engström.

    När hans tjänst tillsattes attackera gammelmedia HAX för att han filmat porrfilm med Carl serung. Trorts att Hax va den som tipsa medierna om vad denne carl serunfg syssla med för att få stopp på de.

    Med andra ord en attack på hax är en attack emot piratpartiet, så hax kan inte ge sig in i för kontroversiella ämnen, i alla fall gör han själv den bedömningen.

    I grunden tror jag detta främst är ett språkligt problem. Det finns ingen konspiration allt sker öppet, men massmedierna som idag samverkar i oligopol idag väljer att fokusera på nyheter som gynnar de som är vid makten, eftersom massmedierna är styrda politskt, likväl som politikerna är styrda av storföretagen.

    Staten och kapitalet, de sitter i samma båt som blå tåget och Ebba Grön sa, de hade rätt, men deras lösning att införa kommunism istället var givetvis tokigt.

    SvaraRadera
  11. Ja, kommunism vore tokigt men det betyder ju inte att USAs arme skeppar Opium till USA för försäljning.

    Det finns inget i de officiella bitarna du länkar till som verkar stödja detta påstående.

    Det är rätt naturligt att USAs arme inte angriper Opiumodlare eftersom en hyffsat stor del utav lokalbefolkningen har det som levebröd. Att angripa det funkar inte om man önskar sig ett stabilare land.

    SvaraRadera
  12. Ja, kommunism vore tokigt men det betyder ju inte att USAs arme skeppar Opium till USA för försäljning. Det finns inget i de officiella bitarna du länkar till som verkar stödja detta påstående.
    Det är rätt naturligt att USAs arme inte angriper Opiumodlare eftersom en hyffsat stor del utav lokalbefolkningen har det som levebröd. Att angripa det funkar inte om man önskar sig ett stabilare land.


    Snälla tänk efter lite.

    1. CIA har blivit påkomna att smuggla in droger i USA. Det mest kända fallet är när polisman Michael Ruppert avslöja detta, vilket jag länka till ovan.

    2. USA:s militär bevakar opiumodlingarna i Afhganistan, men ändå kommer det mesta heroinet som finns i USA ifrån Afhganistan.

    Tänk efter riktigt noga nu:
    Hur kommer opiumet förbi den amerikanska militären som bevakar odlingarna i afghanistan så att de kan flygas över i flygplan till USA. Hur kommer flygplanen in i USA?

    Hur kan flyg från afganistan överhuvudtaget komma in över USA:s gränser om de inte är amerikanska, tror du på allvar att ett främmande flyg från Afghanistan skulle kunna klara av det, gång på gång på gång.

    Men framförallt Talibanerna har inga flygplan i afghanistan, de enda som har flygplan där är USA:s armé och CIA.

    Eller tror du de kör drogerna med bil över ryssland, kina, alaska, kanada, USA? Eller en bilfärd till europas västkust och sedan via någon båtlast över atlanten? Inte ens du kan tro något sådant.

    3. USA:s regering är den största drivande kraften i kriget emot droger, förbudet emot droger ökar priserna på droger vilket gör det mer lönsamt för talibanerna att odla drogerna som ger dem pengar till deras verksamhet.

    Nu knäpper jag med fingrarna, kom igen nu, ut ur transen.

    SvaraRadera
  13. Det jag menade innan och fortfarande står för är att du har två indicier och därmed anser att du har ett fungerande fall. Jag håller helt enkelt inte med om att du har det.

    Jag gav dig ett giltigt skäl till varför USAs arme inte angriper opiumodlingen i Afghanistan. Jag ska göra mer än så och ge dig ett par vägar in i USA också:
    1. Liten ubåt (har hänt ett flertal gånger redan)
    2. Vanlig gränssmuggling över land
    3. I containerfrakt sjövägen

    SvaraRadera
  14. Sen är det givetvis små fraktioner av USA:s armé/CIA som är medvetna/involverade i droghandeln, så är det alltid. Alla kan inte va införstådda med det. Så dumt opererar ingen underrättelsetjänst.

    Men grunden till varför CIA vill tjäna pengar på egen hand inom den svarta marknaden är för att man då får pengar till operationer man inte behöver redovisa för kongressen.

    Vanligtvis måste CIA begära pengar från kongressen för att utföra ett uppdrag och då måste de redovisa sitt uppdrag som givetvis är hemligstämplat för allmänheten.

    I övrigt får nog du och Hax attackera libertarianen Ron Paul också, här nedan talar han om det i allmänhet.

    Ron Paul on CIA Drug Trafficking

    Sen kan du ju ta en titt på nyhetsinslaget ifrån RT, nedan. Kom igen nu, ingen med huvudet påskruvat ordentligt kan förneka det här. Det handlar om makt och pengar och kontroll över människor, så enkelt är det. Makthavare vet hur människor ska styras och hunsas.

    RUSSIAN TODAY: AFGHANISTAN PUPPET PRESIDENT KARZAI 'S BROTHER CIA DRUG DEALER

    SvaraRadera
  15. Du är väl medveten om att du tar ett klipp från 80talet och blandar in det i ett händelseförlopp som du anser pågår idag?

    Han talar inte om dagens Afghanistan och angående dåtiden så stämmer det säkerligen att CIA gjorde dessa saker. Men att gå därifrån till att säga att det sker idag kräver bevis och du ger mig inga bevis.

    SvaraRadera
  16. Det jag menade innan och fortfarande står för är att du har två indicier och därmed anser att du har ett fungerande fall. Jag håller helt enkelt inte med om att du har det.Jag gav dig ett giltigt skäl till varför USAs arme inte angriper opiumodlingen i Afghanistan. Jag ska göra mer än så och ge dig ett par vägar in i USA också:
    1. Liten ubåt (har hänt ett flertal gånger redan)
    2. Vanlig gränssmuggling över land
    3. I containerfrakt sjövägen


    Jag förstår, Ron Paul är alltså en lögnare, All nyhetsförmedling och Bevis att CIA sysslar med detta är lögn? Kom igen du blir löjlig nu.

    Ubåt, ja så vitt jag vet är det ett militärt fordon i de flesta fall, och om du nu tror att de tar risken att göra det via bil eller via land, över alka dessa gränser och tullar utan att någon större del stoppas, så kan du ju få tro det, men då är det du som har en hög fantasi och dålig kontakt med verkligheten.

    90% av all världens heroin kommer ifrån Afhganistan. Hur tror du så stora mängder klarar sig genom alla tullar utan att stoppas? Vakna upp och nyktra till nu!

    Whole Communities Hooked On Heroin In Afghanistan

    SvaraRadera
  17. Jag har redan påpekat varför din referens till Ron Paul är felaktig.

    En del opium stoppas i tullar andra delar gör det inte.

    Occams razor helt enkelt. Din förklaring är inte den troligaste.

    SvaraRadera
  18. För den som inte sett en bild på en knarkubåt: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Narco_submarine

    SvaraRadera
  19. Du är väl medveten om att du tar ett klipp från 80talet och blandar in det i ett händelseförlopp som du anser pågår idag? Han talar inte om dagens Afghanistan och angående dåtiden så stämmer det säkerligen att CIA gjorde dessa saker. Men att gå därifrån till att säga att det sker idag kräver bevis och du ger mig inga bevis.

    I Januari 2010 sa Ron Paul samma sak om CIA, så gå och lägg sig hippie och sov nu!

    RON PAUL: "THE CIA RUNS EVERYTHING"...BUSINESSES...MILITARY...DRUGS..."WE NEED TO TAKE OUT THE CIA"

    Ron Paul Exposes CIA & Federal Reserves's drug running business on Alex Jones TV 1/2

    Ron Paul Exposes CIA & Federal Reserves's drug running business on Alex Jones TV 2/2

    Det finns hur många bevis som helst, den som tror att CIA skulle sluta med något som det avslöjats att syssla med i över 15 år redan på 80 talet, gör ju att ditt krav på bevis blir löjligt:

    CIA Agenter har i massor även vittnat om detta på 2000 talet:

    Robert Steele CIA: High-Ranking Official Slams the Drug War

    CIA Officer- Robert Steele tells it like it is. Part 1

    CIA Officer- Robert Steele tells it like it is Part 2

    Du bör även lyssna på Ricky Ross som var en av de största knarklangarna:

    American Drug War: The Last White Hope: Pre Release Cut

    Nu har jag fått nog av dig hippie, adjö!

    SvaraRadera
  20. För den som inte sett en bild på en knarkubåt: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Narco_submarine

    Återigen dessa ubåtar har aldrig använts från afganistan. De används från sydamerika.

    Först och främst kan man inte åka ubåt från afganistan till USA, att man skulle bemöda sig att åkka över massa gränser och sedan sätta sig i den där lilla ubåten över atlanten kan ju du få tro på om du vill. Tack och godnatt ditt hippie luder.

    SvaraRadera
  21. FD CIA Agent säger åt folk att blogga mer, obs början är de samma som de andra klippen i cirka 30 sekunder, men sen kommer nytt.

    CIA Officer Uncovers Dark Secrets

    SvaraRadera
  22. Jag säger ingalunda att det omöjligt kan vara så men bevis för att det faktiskt sker ser jag inte heller. Det är möjligt att Ron Paul anser sig ha bevis för det men jag förstår inte varför du postar 20-30 år gamla klipp utav honom överhuvudtaget om du talar om dagens händelser.

    Och nej, ubåt tar man knappast från Afghanistan men det skrev jag aldrig någonstans heller. Precis som jag skrev är det ett exempel på hur man kan smuggla droger in i USA som används idag.

    SvaraRadera
  23. Jag kan för övrigt visa hur många bevis som helst för en socialdemokrat att hans politik är skadligt för samhället, jag kan ge honom fakta, det spelar ingen roll vad jag ger honom han kommer säga att det inte är sant. På samma sätt fungerar hippiepojken ssargon när man visar beviset om cia:s droghandel, samt ber honom tänka logiskt över hur droghandeln fungerar.

    Smoke on hippie!

    SvaraRadera
  24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  25. Jag säger ingalunda att det omöjligt kan vara så men bevis för att det faktiskt sker ser jag inte heller. Det är möjligt att Ron Paul anser sig ha bevis för det men jag förstår inte varför du postar 20-30 år gamla klipp utav honom överhuvudtaget om du talar om dagens händelser.

    Jag posta ett klipp ifrån 2010 hippie! Ta en titt igen på inlägget ifrån: 01 augusti, 2010 01:47!

    Och nej, ubåt tar man knappast från Afghanistan men det skrev jag aldrig någonstans heller. Precis som jag skrev är det ett exempel på hur man kan smuggla droger in i USA som används idag.

    Just det du talar inte angående sakfrågan och du kan inte ge ett logiskt svar på hur afganistan kan förse världen med 90% av världens heroin samtidigt som USA:s militär bevakar heroinet. De bevakar uppenbarligen inte heroinet speciellt bra. Och de förhindrar inte att det kommer in i USA.

    Detta har pågått innan du var född lillputte så håll käften nu och läs på och sluta käfta emot för du är en idiot som saknar all form av logiskt tänkande.

    SvaraRadera
  26. Känns seriöst att du inte kan ens försöka hålla tonen utan hela tiden blir sur och arg.

    Du anstränger dig knappast för att bli av med stämpeln du skaffat dig. Nej folk tycker inte att du är tuff för att du försöker låta sur och arg som Alex Jones. Du framstår bara som en person utan social kompetens utrustad med obefintligt tålamod.

    Jag kan inte förstå hur du fått för dig att din stil lockar folk att ta det du skriver på allvar. Varför försöker du ens debattera när du inte kan göra det utan att bli arg?

    SvaraRadera
  27. Att jag postar gamla klipp är för att du ska förstå hur länge det har pågått och en normalt funtad människa skulle givetvis förstå med tanke på vad som händer i världen att detta pågår fortfarande. Du är en idiot och du är en hippie!

    SvaraRadera
  28. Första klippet du postade var betydligt tidigare än 2010 med tanke på hur ung Ron såg ut.

    Men jag lägger ner att skriva till dig. Precis som alla andra här redan har gjort. Det är helt enkelt inte värt ansträngningen.

    SvaraRadera
  29. Känns seriöst att du inte kan ens försöka hålla tonen utan hela tiden blir sur och arg.

    Du anstränger dig knappast för att bli av med stämpeln du skaffat dig. Nej folk tycker inte att du är tuff för att du försöker låta sur och arg som Alex Jones. Du framstår bara som en person utan social kompetens utrustad med obefintligt tålamod.

    Jag kan inte förstå hur du fått för dig att din stil lockar folk att ta det du skriver på allvar. Varför försöker du ens debattera när du inte kan göra det utan att bli arg?


    Lika lite som jag vill imponera på en mygga vill jag imponera på dig. Att jag är frustrerad är för att jag vet att du skulle kunna va en människa och inte en mygga.

    Men återigen, jag har inga avsikter att bli tagen på allvar av människor som jag anser vara ett skämt. De människor som på allvar läser igenom denna tråd och tittar igenom alla länkar, får bilda sin egen uppfattning efter deras förmåga. Tyvärr har du visat en stor brist på någon förmåga överhuvudtaget, mer än att gnälla och fråga efter bevis trots att de trycks upp i nyllet på dig.

    Så fuck off huippe, och GOD NATT!

    SvaraRadera
  30. Första klippet du postade var betydligt tidigare än 2010 med tanke på hur ung Ron såg ut.

    Ja det var en viktig iakttagelse med tanke på ämnet, något mer...inte det, bra so long hippie!

    SvaraRadera
  31. Snälla, banna konspirationstrollet. Sådana har ju varit här på sidan innan och kört sitt monomana spammande, då gick det bra att stänga av dem. Sådana varelser fyller bara upp kommentarstrådar med nonsens.

    SvaraRadera
  32. Ambjörn Börjesson01 augusti, 2010 10:52

    Hej,
    nu har jag inte orkar läsa alla kommentarer, men jag har läst säkerligen mer än hälften och det har varit samma visa hela vägen, så jag tror att jag har fått mig en ganska bra bild av samtalet.

    Som åskådare på samtalet så verkar det såhär: Herr Anonym har tydlig information av vad som händer, han såsom många andra har gjort en verklighetsavbild av denna information. Jag skulle vilja påstå att jag tror på denna avbild som han och så många andra skapat. Men detta gör inte mig till en konsperationist. Jag avskyr ordet konspiration, det är ett sätt för andra som inte tror på vad som sägs att "förfjutta" de fakta som lägs fram.
    Det är också ett sätt att "frysa ut" de som inte tänker eller tycker på samma sätt som än själv eller den större pöbeln.
    Jag förstår även Herr Anonyms frustration när han skriver, för det ser ut som att för varje ord han skrivet får han kämpa emot ett väldant motstånd. Det måste kännas som att slå på en stenmur. Men även om det är frustrerande att skriva så rättfärdigar inte det att han kan förolämpa andra person, upprepade gånger. Kom ihåg Herr Anonyn vad Voltaire sägs ha sagt, "Jag delar inte din åsikt, men jag skulle ge mitt liv för din rätt att yttra den".

    Sedan ni andra, ni behöver inte tro på värken vad Herr Anonym, Jag eller någon annan säger, ingen tvingar er. Men det skadar inte att åtminståne läsa det, kanske ge det än chans. Tro inte att allt ni hör och läser är sant, men ta er tid att dela tankar. Var inte rädd att börja spinna i andras trådar.


    PS. Ledsen för att jag låter som en dagisfröken.

    Hälsningar, Björne.

    SvaraRadera
  33. Anledningen att man har problem att stoppa opionodlingarna i Afganistan är knappast någon stor konspiration utan att man behöver support från vanligt folk där.

    Det är trivialt att napalma opionodlingarna som går att se från luften. Det är i princip omöjligt att göra det utan att göra bonden och bondens släkt till tallibaner.

    Visst är det så att en del av opionet kommer från talliban områden, det är dock lika sant vanligt folk i resten av Afganistan även dem odlar opion. Det är en vinstaffär för bonden att odla opinon och för förtjänsten köpa vete från omvärlden.

    Afganistan behöver industri som kan försörja landet innan de kommer sluta med opion. Innan man har uppnått äkta fred vill dock inga företag investera i landet. Varför ska den enskillda bonden vilja ha fred och aktiv opion preventition när det konkret innebär att han personligen får lägre levnadsstandard?

    /Fiery Spirited

    SvaraRadera
  34. Ambjörn Börjesson01 augusti, 2010 12:50

    Varför skulle USA riskera en förödande PR-crash på grund av att CIA vill dra in en extra vinst.

    Jag tycker att du borde sätta dig ner, skriv ut allt du har om detta ämne. Öppna en websida och lägg ut det i en PDF eller nått. Skriv så utförligt du kan, så du får en chans att bli hörd utan att slå stenmur.

    SvaraRadera
  35. En av alla Anders01 augusti, 2010 19:04

    MEN, FÖR HELVETE, LÄGG AV NU!

    Jag läser den här bloggen för att jag tycker att det HAX skriver är väldigt intressant. För det är väl trots HAX blogg, eller?

    Men, det verkar som att någon anonym idiot spammar en massa saker som inte har med bloggposten att göra och det är jättejobbig att läsa vad folk egentligen tycker om sakfrågan.

    Denna posten handlar om Anna Trobergs artikel på DN/Newsmill. Då vill jag inte läsa en massa konspirationsteorier.

    Starta en egen blogg, så kommer jag att läsa dina tankar och funderinga där. Och troligen kommentera dem.

    Men så länge du tjaffsar om saker som är off topic, så hoppas jag att ingen svarar dig.

    SvaraRadera
  36. MEN, FÖR HELVETE, LÄGG AV NU!

    Jag läser den här bloggen för att jag tycker att det HAX skriver är väldigt intressant. För det är väl trots HAX blogg, eller?

    Men, det verkar som att någon anonym idiot spammar en massa saker som inte har med bloggposten att göra och det är jättejobbig att läsa vad folk egentligen tycker om sakfrågan.

    Denna posten handlar om Anna Trobergs artikel på DN/Newsmill. Då vill jag inte läsa en massa konspirationsteorier.

    Starta en egen blogg, så kommer jag att läsa dina tankar och funderinga där. Och troligen kommentera dem.

    Men så länge du tjaffsar om saker som är off topic, så hoppas jag att ingen svarar dig.


    Du har liten kuk va?

    SvaraRadera
  37. @En av Alla Anders

    Regel 14, Anders, regel 14.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.