2010-08-30

EP drar igång


Nu drar Europaparlamentets höstsäsong igång så sakteliga. Folk verkar droppa in allt eftersom och längre fram i veckan börjar utskottsarbetet.

För oss i Piratpartiet finns en hel del på agendan...

Vi skall koppla greppet på ACTA-förhandlingarna igen. Rapporter om detta kommer att komma under veckan.

Och den så kallade Gallo-rapporten, som snart skall upp i plenum. Det är den där eländiga rapporten som vägrar att skilja på varuförfalskning och fildelning. Och som i ena sekunden slår fast att vi inte vet tillräckligt mycket om den olagliga fildelningens effekter – och i nästa sekund säger att vi ändå skall uppmana kommissionen att ta i med hårdhandskarna mot den. Även här kommer en uppdatering inom kort.

Sedan har vi EU:s datalagringsdirektiv (teledatalagringen). Det blir nog det första vi får försöka ta tag i, redan i dag. Här gäller det att få direktivet upphävt, frivilligt eller förändrat innan de svenska politikerna bestämmer sig för att implementera det.

En annan akut fråga gäller EU:s planer på internetcensur – där vi brottas med bland andra EU-kommissionär Cecilia Malmström.

Och det där var bara några exempel. Följ arbetet här på bloggen och hos Pirate MEP Christian Engström.

3 kommentarer:

  1. Malmström har ju redan annonserat att det ska bli översyn av datalagringsdirektivet i höst.

    Men man undrar ju vart det tar vägen. Dessutom tar det ju säkert en två år innan det blir klart. Särskilt om det blir bråk om personlig integritet - vilket man ju i och för sig kan hoppas.

    SvaraRadera
  2. @Johan Tjäder

    Nej. Echelon skrev redan Gösta Bohman om på sin tid. Kina vet vi att de har ett departement för "mental hygien" som övervakar alla medborgarna. Och så vidare.

    Men att det är i högsta grad oönskvärt kan vi lungnt konstatera.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.