2010-08-08

Vad hände med Sahlin?

Ena vecka står de rödgröna och presenterar åsikten att USA bör dra sig tillbaka från samtliga sina militärbaser runt om i världen. Vilket verkar ogenomtänkt.

Sedan åker Mona Sahlin till Afghanistan. När hon nu är tillbaka går hon omkring och mumlar om att Sveriges engagemang i Afghanistan är viktigt.

Man undrar vad som hände. Man undrar vad de andra rödgröna säger om det. Och man kan notera att den rödgröna utrikespolitiken är väldigt... vid. Och grund.

23 kommentarer:

  1. någon borde gå ut med kameran och fråga Sahlin om Wikileaks med tanke på allt de släppt ut om kriget i Afghanistan och hur de jagas av Pentagon, kanske en debattartikel, detta är en chans för Piratpartiet att komma in i debatten. På Sahlin bara!

    SvaraRadera
  2. Ett annat ord är "splittrad", men aldrig att medierna skulle använda det ordet för att beskriva oppositionens politik.

    Jag har en känsla av att det är lite som med obama - håller med den man pratar med för tillfället och lita på att medierna aldrig synar bluffen.

    SvaraRadera
  3. Så vad tycker PP om Sveriges styrkor i Afghanistan?

    SvaraRadera
  4. Hon fick la förhoppningsvis prata lite med de svenska soldater som är där och fick deras bild på det hela och att de verkligen gör ett bra jobb och behövs där nere.

    Talar av egen erfarenhet då min bror är där nere.

    SvaraRadera
  5. Talar av egen erfarenhet då min bror är där nere.

    Dagens mest idiotiska uttalande. Din korkade bror vet ingenting om vad som händer inom politiken bara för att han springer omkring med ett vapen i Afghanistan och bevakar opiumet som sedan smugglas ut av CIA och finansierar fortsatta krig och sprider knarket i världen och dödar massa människor.

    Din bror är en tönt. Se till att han åker hem och spelar tv spel istället om han nu tycker det är så kul att springa omkring och leka människojägare.

    SvaraRadera
  6. Så vad tycker PP om Sveriges styrkor i Afghanistan?

    PP försvarar Wikileaks rätt att få sprida fri information om kriget i Afghanistan och att Wikileaks grundare ska få göra detta utan att bli jagad av Pentagon, det ska vara en laglig rätt att få sprida fri information enligt PP, inte brottsligt, så radikala är PP i dagens mått mätt om man jämför med övriga partier som alla mer eller mindre blivit fascister eller fegisar som inte bekämpar fascister.

    SvaraRadera
  7. Tja hon är en hycklande, ogenomtänkt politiker så hon tycker nog att den amerikanska ockupationen är dum men att den svenska FN-ledda närvaron är bra. Amerikanerna spränger civila kvinnor och barn medan vi håller dem i handen på väg till skolan typ.

    Den egna gruppen är ju alltid god.

    SvaraRadera
  8. iller: "Talar av egen erfarenhet då min bror är där nere."

    Va? Då är det väl ändå din brors erfarenhet du talar om och inte din egen?

    /Paul W

    SvaraRadera
  9. @anonym

    och det här fria informationsspridandet gäller förstås bilder av små barn också förstås, eller vad säger pedofilpartiet..ehum jag menar piratpartiet?

    SvaraRadera
  10. Paul W:

    Jag tolkar inlägget som att han ändrat sig genom sin bror, på samma sätt som han tror att hon ändrade sig pga sin kontakt med soldaterna. således hans egna erfarenhet.

    Om det sedan är korrekt att det var därför kan man sedan diskutera. Jag lägger min röst på hycklar-spåret.

    //C

    SvaraRadera
  11. Kritisera de som kritiseras bör.

    Det är inte soldaterna som är där (vilket land de än kommer från) som är grundproblemet. Det är de politiska, militära och strategiska ledarna.

    SvaraRadera
  12. Hatar SD väljare!08 augusti, 2010 20:34

    och det här fria informationsspridandet gäller förstås bilder av små barn också förstås, eller vad säger pedofilpartiet..ehum jag menar piratpartiet?

    Du låter som en jävla efterbliven pensionär. Här har du min syn på saken jävla TÖNT! Se youtube klippet nedan, din lilla barnknullare!

    Doug Stanhope - MySpace Pedophiles

    SvaraRadera
  13. Kritisera de som kritiseras bör.
    Det är inte soldaterna som är där (vilket land de än kommer från) som är grundproblemet. Det är de politiska, militära och strategiska ledarna.,


    Om folk inte valde att bli soldater och delta i dumma krig så skulle de inte kunna bedriva krig. Folket är alltid grundproblemet, folket har alltid de makthavare de förtjänar om man ser till vad majoriteten vill ha.

    SvaraRadera
  14. när hon var i afganistan så fick hon väll en bunt med rika amerikanska militärförordnade och andra som har intressen i just Afghanistan och prata med efter som svensken politiker är bra på att slicka stjärt på den som har ett stort kapital så vänder hon åsikt för att kunna slicka lite stjärt, Om Obama ber Sahlin göra nått så kommer hon göra det hon var i Amerika under hela valet och kommer garanterat att villa slicka hans stjärt.

    SvaraRadera
  15. Anonym kl 18:48:

    Det är nog få demokratier som är emot att fri information sprids. Lika få lär dock vara för att sekretessbelagd sådan sprids för vinden.

    /Johan

    SvaraRadera
  16. Jag tror hon råkat ut för en ECPAT: Visa extremt grova bilder och säga att det är det man vill bekämpa, emedan det är fantasifigurer (och väderkvarnar) som är målet som är i skitet.

    Detta är en mycket effektiv metod för att skapa oppinion. Har använts mot konventionell porr också samt dataspel, rollspel och annat som moraltanter och guar inte vill veta av.

    SvaraRadera
  17. Jag tror hon råkat ut för en ECPAT: Visa extremt grova bilder och säga att det är det man vill bekämpa, emedan det är fantasifigurer (och väderkvarnar) som är målet som är i skitet.

    Detta är en mycket effektiv metod för att skapa oppinion. Har använts mot konventionell porr också samt dataspel, rollspel och annat som moraltanter och guar inte vill veta av.

    SvaraRadera
  18. Det är nog få demokratier som är emot att fri information sprids. Lika få lär dock vara för att sekretessbelagd sådan sprids för vinden.

    Det fanns en anledning till varför Wikileaks inte släppte informationen direkt, man spred inte denna information för vinden, man var noga med att inte släppa material som var en säkerhetsrisk. Säkerhetsrisken är att denna information inte kommit ut tidigare, Wikileaks har ändrat på det.

    SvaraRadera
  19. Har det inte kommit en undersökning där det framkom att majoriteten var positiva till insatsen i Afganistan?

    Då måste ju partiledaren för partiet som är för alla vända kappan efter vinden och ställa sig i ledet som de flesta andra?

    SvaraRadera
  20. Mycket enkelt, Henrik. Sahlin fullföljer med gravallvar och yttersta fokus sin roll som vindflöjel.

    Precis som Fredrik "Vi skall inte jaga en hel ungdomsgeneration" Reinfeldt, och "Rättssäkerheten är viktig" Ask.

    SvaraRadera
  21. @hatar...

    Oj, oj, oj så tunnhudad man kan vara, jag måste ha träffat närmare än jag anade..

    Seriöst så tycker jag att pp alltmer börja bli en sektliknande grupp bittra människor som ilsket går igång så fort någon vågar ifrågasätta någon bokstav i partiprogrammet. Maken till intolerans mot oliktänkande får man leta efter, den som säger emot dumförklaras ocks hånas.

    Man undrar vilket parti som skulle sätta igång störst utrensning om de fick majoritet i riksdagen - Sd, V eller pp?

    SvaraRadera
  22. Vår militär står inte under svenskt befäl - varken i Afghanistan eller här hemma.

    Politiker kan bara titta på.

    SvaraRadera
  23. ...och anledningen vi är i Afghanistan är för att det ger bra PR till ockupationen.

    Sverige stod en gång i tiden för nåt globalt engagemang för den svage och vi har av någon outgrundlig anledning forfarande kvar den imagen internationellt. Och det kan man effektivt utnyttja...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.