2010-11-15

ACTA-resolution

Vid Europaparlamentets session i Strasbourg nästa vecka kommer ACTA-avtalet upp igen. Det blir ingen debatt (!) – men väl behandling av ett eller flera resolutionsförlag.

Här är den gröna gruppens / piratpartiets resolutionsförslag (PDF). Det är resultatet av ett internationellt grupparbete över helgen och rätt så heltäckande. Doppat i gift och rullat i socker, typ. ;-)

Eftersom den synnerligen ambitiöse Erik Josefsson satt på sin lilla tältstol och väntade på att tabling office skulle öppna, tidigt i morse, så är detta den första framlagda resolutionstexten – vilket innebär att det är den som alla andra på något sätt måste förhålla sig till. Bra jobbat!

4 kommentarer:

  1. Snyggt jobbat. Jag hade nog trott att skrivningarna skulle vara litet hårdare, men jag antar att ni borde kunna samla ett starkt stöd för den här resolutionen.

    Fokus verkar ligga på hur Acta begränsar de Europeiska lagstiftarnas framtida handlingsutrymme, vilket är utmärkt att det lyfts fram. Även om Acta inte gör lagstiftningen på vissa områden strängare, så är just denna låsning ett stort problem som förtjänar att betonas.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.