2010-12-02

Gammal och ny censur

Den svenska filmcensuren har avskaffats. Det var på tiden. Förhandscensur av information och kultur hör inte hemma i ett öppet, demokratiskt samhälle.

Men... istället arbetar EU och dess kommissionär Cecilia Malmström hårt på att införa internetcensur. Prosit!

4 kommentarer:

  1. Äntligen, nu är det bara filminstitutet kvar att avskaffa...och Bonniers monopolet. Men avskaffar man filminstitutet så skadar man Bonniers monopolet hårt.

    Sen är det så att Bonniers per automatik visar svensk film som fått stöd av filminstitutet, de som inte har fått stöd av denna organisation får ta sig in på marknaden på helt andra meriter...

    Nåväl låt oss fokusera på Wikileaks igen, nu är bankerna nästa mål. Men dessutom har FED frivilligt släppt ut massor av dokument nu.

    Fed Bank Documents Revealed

    SvaraRadera
  2. Det här säger det mesta:

    http://www.prisonplanet.com/it’s-the-bankers-or-us.html

    Om du vill förstå vad allt egentligen handlar om.

    SvaraRadera
  3. Filmcensuren behövs ju inte längre eftersom de helt enkelt har gjort det olagligt att visa de filmer som annars skulle ha klippts. Lagen om olaga våldsskildring, alltså.

    SvaraRadera
  4. Sten: Den lagen har funnits sedan 80-talet och gäller enbart filmer som inte lämnats in till granskning. Dvs den var ett sätt att tvinga bolagen att lämna in sina filmer till den "frivilliga" filmcensuren (censuren gällde ju enbart biografdistribution, allt annat var frivilligt [såvida man inte ville riskera att bli åtalad för olaga våldsskildring då]).

    Vad som händer med olaga våldsskildring nu dock blir ju intressant att se då det inte långre kommer att gå att lämna in filmer för granskning.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.