2011-01-02

Om Sverige

"Problemet är Sveriges författning som i princip gör det möjligt för politiker att ge blanka fan i vad folk tycker för 3½ år av 4 år. Det är viktigare att vara förankrad i partiet och koalitionspartner som också är partier - än att ta hänsyn till folkets vilja." (...)

"Sveriges författning har gett partierna rätt att tyda folkviljan och känner inte partierna för att göra som folket vill så är det i det närmaste inget folket kan göra åt det de närmaste åren." (...)

"Vad händer då när den gällande ordningen och politiken kritiseras och det inte leder till någon förändring av politiken? Radikalisering, konfrontation och framväxt av nya partier som driver den mer radikala agendan som inte når fram."
Jan Kallberg skriver på Newsmill under rubriken I Sverige råder partiernas diktatur.

2 kommentarer:

  1. Det är väldigt svårt att inte ta den artikeln på allvar.

    Nå, vi har inte så mycket att välja på; vi får fortsätta stånga huvudena blodiga och försöka hitta bättre sätt att stånga på, tills vi vinner eller försvinner.

    SvaraRadera
  2. Läste precis samma sak på opinionen.se av Kallberg.

    Det är väl så här politikeradeln vill ha det, annars blir det för stort utrymme för "lågdemokrati" apropå en dansk nobelpristagare.

    Det värmer när den vänstereliten tar bladet från mun. Det är alltid någon som avslöjar deras verkliga avsikter eftersom det alltid är någon som är kvickare med tungan än de med tanken.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.