2011-03-16

Det var en gång...

"Just integritets- och rättssäkerhetsfrågor måste en borgerlig regering känna ett särskilt ansvar för. På den punkten lämnade alliansregeringen under förra mandatperioden en del övrigt att önska. Där har ni i ett nötskal svaret på varför jag gav mig in i det här."
Nyvalda riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (m) presenterar sig på sin blogg.

I dag har hon röstat för datalagringsdirektivet...

Nu gick det i och för sig rätt bra ändå. Men det är intressant vad som händer med folk så fort de kliver in i riksdagen.

14 kommentarer:

  1. Jag minns en sorts Reinfeldt innan valsegern o en helt annan efter. Är det nåt i vattnet de dricker?

    SvaraRadera
  2. Från att ha haft media, valkretsen och partimedlemmar som målgrupp för utspel innan valet går det ganska fort över till att bli riksdagsgruppen och gruppledaren som blir de primära entiteter som man försöker hålla sig väl med. Har man väl kommit in i riksdagen så är man rätt säker på att bli omnominerad av sin valkrets partiförening, om man inte gör bort sig på något sätt. Det brukar partiledningen se till i de flesta fall där det är på kniven.

    SvaraRadera
  3. Sedan fortsätter den gamla smackande ledarskribentskan säga att det borde vara två år på en gång!
    -Vem pröjsar??
    Menar hon att det kan vara hundra år.. ..ibland kanske hon lever kvar i TELEVERKET-tiden. - o hur menar hon i stort?

    SvaraRadera
  4. Hon skriver ju varför hon röstar för DLD:

    "Jag är mest tillfreds över att tydligt ha sagt ifrån, men samtidigt ha markerat att jag faktiskt inte har för avsikt att fälla regeringen i en fråga där jag inte har väljarnas mandat att göra det."

    Dvs hon agerar inte efter sin övertygelse, eller i Sveriges, medborgarnas eller sina väljares intressen. Hon agerar för vad som ligger i *regeringens* intressen.

    SvaraRadera
  5. Werner,

    du får med ett bra citat; att hon inte skulle ha väljarnas mandat att fälla regeringen. Det är ju kvalificerat skitsnack; det är bara att fråga t.ex. väljarna inom muf, så får hon höra att det skulle gå alldeles utmärkt att rösta nej till Dld.

    SvaraRadera
  6. Mja, hon har nog rätt i att hon inte har väljarnas mandat för att fälla regeringen i den här frågan.

    var det verkligen någon väljare som var emot DLD och ändå röstade på moderaterna? om så är fallet så kan inte den personen ha många fungerande hjärnceller.

    SvaraRadera
  7. Jag var emot DLD och röstade på M där jag inte kunde rösta på PP.

    Utveckla gärna ditt argument om min potentiella brist på hjärnceller????

    M står för många bra saker, jag skulle aldrig rösta vänster bara för att de är emot DLD. Istället hoppades jag på personer som Maria inom M skulle stoppa DLD som hon sa att hon skulle göra.
    Känns snarare som att Anonym har lite ont om hjärnceller.

    SvaraRadera
  8. Ulrika Karlsson undrar "Är
    det rimligt att skicka den notan till skattebetalarna, verkligen?"

    Suck! Hon har noll och intet förtroende hos mig numera.

    SvaraRadera
  9. Johan
    DLD var en underordnad fråga för Dig i valet. Annat var viktigare.
    Men, Du hade en förhoppning om att MA m fl skulle kunna stoppa DLD.
    Nog visste Du väl innan valet om den mobbning av några riskdagsmän som pågick inför FRA-röstningen?

    Din förhoppning om att MA och någon till skulle känna någon djupare vilja att stoppa DLD känns en aning naiv.
    Att följa Europakonventionen väger lätt mot partilojalitet, det är innebörden av hennes agerande.
    För övrigt var det ingen av M, S, C, Fp eller KD:s "knapptryckande" riskdagsmän som tog denna konvention på allvar igår. Glöm inte det.
    /Kustus

    SvaraRadera
  10. I riksdagen skall man inte ha några egna åsikter. Det är en åsiktsformeringsfabrik, en PK-grotta där dom föder upp politiker enligt Döda-Fiskar-i-älven-principen.

    e/LD

    SvaraRadera
  11. Jag kan ha fel, men Moderaterna är väl inte något liberalt parti egentligen. Det är traditionellt snarare ett konservativt parti, som tror på nation, monarki och kristendom; Gud, kung och undersåte.

    Så man ska inte vara för hård mot Moderaterna när de gladeligen underkuvar den enskilde.

    Däremot är det förvånande att Folkpartiet utger sig för att vara liberaler. Det är riktigt förvånande.

    SvaraRadera
  12. @Tristan: Din beskrivning må kanske äga sin riktigthet i sina små stycken men det är en lite väl gammal och traditionell uppfattning om vad den moderna högern står för.

    Oavsett vilket politiskt parti det handlar om så är dom inget annat än förvaltare av sossestaten (stor offentlig sektor, bidrag[mutor], sysselsättningsåtgärder[ger sken av att det är politiken som skapar jobben], riksbank[skapar ett beroende för näringslivet att hålla sig väl med makten]).

    Den allomfatande välfärdsstaten som politikskt framgångsrecept för bibehållen politisk makt över människorna är oöverträffat.

    Politisk etikettering i modern politik är en fråga om mikroskoppolitik. Den som inte har nåt mikroskop märker ingen skillnad mellan Sossestatsförvaltarna. Det spelar ingen roll om de är blå, gröna eller röda. Same shit different name.

    SvaraRadera
  13. Hon hade inte *fällt* regeringen genom att rösta rätt. Däremot hade hon fått en uppsträckning av Rerinfeldt.

    SvaraRadera
  14. Man blir så matt, verkar som om det där med folkstyre man lär sig i grundskolan inte finns i praktiken. Regeringen ska ju styra enligt riksdagens direktiv, inte tvärtom!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.