2011-04-28

Transparens

Moderaterna skall nu börja redovisa partibidrag från privatpersoner. I vart fall om bidragen är på 20.000 kr eller mer.

Det är nog klokt. Det började bli ohållbart det där. Hemlighetsmakeri föder bara spekulationer och konspirationsteorier.

Nu återstår att se hur det blir med fackets bidrag till sossarna. Bidrag som även LO-medlemmar som inte sympatiserar med (s) tvingas vara med och betala.

DN | SvD | Nyheter24

15 kommentarer:

  1. "hur det blir med fackets bidrag till sossarna" ?

    Bidragen redovisas naturligtvis öppet även i fortsättningen. Precis som vanligt, i god demokratisk ordning. Eller hur menar du?

    SvaraRadera
  2. "Precis som vanligt, i god demokratisk ordning. Eller hur menar du?"

    Jag tror att det HAX trycker på är att facket bidrar till S oaktat om fackmedlemmarna är med i S eller ej.

    Vilket blir helt snett. En fackförening går man med i för att säkerställa sina rättigheter i sitt förvärvsarbete eller tjänst. Råkar man då vara medlem i C, FP, M, V eller för all del SD så kanske man inte känner sig särskilt väl till mods med att medlemsavgiften man betalar in delvis går till sponsringen av S.

    SvaraRadera
  3. Det är lite som att arbetsgivarorganisationerna borde sluta ge pengar till högern för alla företagare är inte moderater typ. Korkat rent ut sagt.

    SvaraRadera
  4. Då var det bara SD kvar då.

    SvaraRadera
  5. Scary Devil Monastery:

    I en demokratisk organisation med frivilligt medlemskap - det må sedan gälla IF Metall eller Piratpartiet eller vilken annan sådan organisation som helst - fattas det ibland beslut om hur organisationens ekonomiska resurser lämpligen bör användas. Ibland råder det oenighet om det lämpliga med ett visst beslut. Det finns då två sätt att reglera den situationen:

    A) Konsensusprincipen. Beslut förutsätter enhällighet.

    B) Majoritetsprincipen. Man röstar om saken.

    Såvitt jag förstår saken tillämpar de allra flesta organisationer majoritetsprincipen. Vissa fackföreningar (inte alla) har i denna vedertagna demokratiska ordning beslutat stödja S ekonomiskt. Ogillar man beslutet i sak kan man motionera om ändring. I extremfallet, om beslutet är helt omöjligt att stödja, kan man säga upp sitt medlemskap.

    Jag inser - helt ärligt - inte på vilket sått detta skulle vara "helt snett". Jag inser heller inte på vilket sätt detta skulle vara jämförbart med att ett riksdagsparti - alltså ledningen för en organisation med tvångsmedlemskap och våldsmonopol (dvs staten) - haft för vana att hemlighålla sina finansiärer.

    SvaraRadera
  6. Jag är mer intresserad av vilka stiftelser, församlingar och andra intresse/lobbyorganisationer som skänker pengar till M, SD och KD.

    Noterar att organisationernas "integritet" ska skyddas även fortsättningsvis....

    Att Sverige inte har lagstiftat för länge sedan om full öppenhet i frågan om bidrag till politiska partier är vi i stort sett ensamma om i västvärlden.

    Det är skamligt och man kan bara hoppas på att EU vrider upp lågan högre även fortsättningsvis.

    SvaraRadera
  7. 30 inbetalningar från ett och samma samma företag på 19999 kr styck är transparens.

    Det finns ingen lag som tvingar moderater att var med i LO.

    Det finns ingen lag som hindrar att moderata anställda slutar grina över att andra skapat fackföreningar som dom inte vill vara med i ojh som dom´använda våld för att hindra på den tid det begav sig och ingen lag som förhindrar samma moderatr att starta egna fackföreningar helt rena från sociaslism och helt baserade på högerideal.

    SvaraRadera
  8. Då var det bara SD kvar då
    ------
    Moderaterna har ingen transparens eftersom det går alldeles utmärkt att muta dom med t.ex summan 19999 kr gånger 100 om det görs i seperata inbetalningar.

    Transparens är när ALLA mutor redovisas.

    SvaraRadera
  9. Noterar att organisationernas "integritet" ska skyddas även fortsättningsvis....
    -------------------


    Svenskt näringslivs mutor kommer med andra ord inte att redovisas.

    Fuck them.

    SvaraRadera
  10. @Mikael Åhman

    "Jag inser - helt ärligt - inte på vilket sått detta skulle vara "helt snett"."

    Det borde egentligen framgå. För att kunna representeras av en specifik fackförening så måste man alltså då även gå med på att bidra finansiellt till ett specifikt politiskt parti vars intressen inte sällan är i direkt konflikt med de fackanslutnas prioriteringar.

    SvaraRadera
  11. Varför ska borgare vara med i en socialistisk fackförening vars grundförutsättningar dom inte accpterar??

    Börja där.Jag tror att det är bäst.

    SvaraRadera
  12. När får man se en "liberal" grina över att statliga bolag via sitt medlemskap i Svenskt näringsliv bidrar till Svenskt näringslivs ekonomiska och propagandistiska agerande i favör för högerregeringar?

    Varför kräver ni inte att Svenskt näringsliv avpolitiseras helt och hållet?

    Varför kräver ni inte att Svenskt näringsliv detaljredovisar sitt politiska arbete och dom pengar man använder för detta som till en del komner från statens medlemskap?

    SvaraRadera
  13. Scary Devil Monastery:

    "För att kunna representeras av en specifik fackförening så måste man alltså då även gå med på att bidra finansiellt till ett specifikt politiskt parti vars intressen inte sällan är i direkt konflikt med de fackanslutnas prioriteringar."

    Menar du alltså att individer har någon slags "rätt" att på av sig själva definierade vilkor representeras av den organisation de själva väljer? Varför skulle i så fall "rätten" att vara med i en fackförening som INTE stöder ett visst politiskt parti ekonomiskt väga tyngre än rätten att vara med i en fackförening som STÖDER ett visst politiskt parti ekonomiskt?

    Och hur långt sträcker sig denna "rätt" att ställa krav på en organisation? Har människor "rätt" att gå med i låt säga Moderaterna och ställa krav på att deras intressen företräds av en organisation som INTE spenderar pengar på att avlöna en partisekreterare?

    Organisationer bör enligt min mening ha rätten att själva avgöra vad som ligger i organisationens och medlemmarnas intressen. Uppenbarligen anser en majoritet av medlemmarna i IF Metall att ekonomiskt stöd bör lämnas till (S). Då bör naturligtvis IF Metall tillåtas lämna ett sådant stöd.

    SvaraRadera
  14. Svenskt näringslivs mutor kommer med andra ord inte att redovisas.

    Fuck them.

    __________________

    Fuck You.

    SvaraRadera
  15. Du också dra åt helvete och ta med dig den signatur du för tillfället klär dig i för att du inte har ryggrad att använda din vanliga.

    Jag hatar er och era jävla lögner.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.