2011-05-22

Obs-klass


Här är några lästips och saker att hålla ögonen på...

Sydsvenskan har en oerhört kuslig artikel om tillslaget mot de – helt oskyldiga – män, som polisen trodde skulle smälla en bomb i Göteborg i höstas. Polisen klantade sig inte bara genom att skrämma livet ur ett antal barnfamiljer som fick sina hus raidade. De misstag som begicks innebär även att polisen skulle ha sumpat allt om det hade funnits ett riktigt hot. Länk »

Och Sydsvenskan fortsätter att briljera. Artikeln om den barnporrdömde Manga-experten Simon Lundström får en nästan att ge upp helt om den svenska rättsstaten. A Must Read! Länk »

Sedan har vi det pågående könskriget kring Pär Ströms bok Sex feministiska myter. [PDF] I nät-damtidningen Rodeo är Lisa Magnusson så rasande, fast på ett bra sätt, att hon nästan självantänder. Oerhört underhållande.

I Aftonbladet släpar Olle Svenning den styrande klassen i Frankrike till giljotinen. Speciellt den styrande politiska klassen. Madness takes its toll. Please have exact change. Länk »

Och så var det den där artikeln om mänsklig kommunikation, information, nätet och framtiden... Hur länge kommer sociala media som Twitter och Facebook att vara relevanta? När slås de ut av något annat? Och då av vad? Thomas Baekdal har ett perspektiv där till exempel bloggarna ligger på samma elefantkyrkogård som printed media. Länk »

Till slut, en skiss till ett, bara lite tendentiöst, kvällstidningslöp: Miljöpartiets nya språkrör har begått brott. Polisanmäls?

6 kommentarer:

  1. Betr Bomb i Gbg
    Sydsvenskan skriver
    "...Något skäl att åtala någon polis fann han (åklagaren Björn Ericson) dock inte. Det är inte straffbart att vara klantig."
    Undrar om samma gäller om jag gör fel i min självdeklaration?

    SvaraRadera
  2. @Bo
    Nej där gäller inte samma sak. När det gäller praxis i skattefrågor är du skyldig tills motsatsen är bevisad.

    http://www.manssonskultur.se/Books/skattemanifest.htm

    /Petter N

    SvaraRadera
  3. http://www.sankakucomplex.com/2011/05/22/3ds-dead-or-alive-banned-as-child-porn-in-sweden/

    (hänvisar till manga-domen)

    SvaraRadera
  4. Rodeo, en damtidning? Que fucking pasa?

    SvaraRadera
  5. Olle Svenning beskriver i sin artikel att det råder "ett närmast incestuöst förhållande mellan politiken och journalistiken" i Frankrike.

    Kan jag få slänga ut en fråga och höra hur det ligger till - ursäkta vitsen, he, he - med politiken och journalistiken här i vårt eget avlånga land?

    SvaraRadera
  6. Det fanns visst grund för Björn Eriksson att driva Göteborgspolisens klantighet till domstol. Åklagaren har nämligen medgivit att polisen brutit mot lagen, men han väljer att se genom fingrarna.

    Allt handlar om den masttömning som genomfördes. Polisen begärde ut trafikdata med hänvisning till att det handlade om brottet allmänfarlig ödeläggelse. Åklagaren påpekar dock att denna brottsrubricering är felaktig. Misstankarna gällde förberedelse till sådant brott och då får aldrig några masttömningar utföras.

    Här kan man också undra hur ofta sådana överträdelser sker. Det låter ju bekvämt att man kan tänja på misstankarna lite som man vill och att åklagaren sedan lägger ned förundersökningen.

    Lite fakta i målet:

    "Uppgifterna ska lämnas ut till de brottsbekämpande myndigheterna om det för brottet inte är föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år. Det innebär att inga försöks-, förberedelse- eller stämplingsbrott omfattas av regleringen (23 kap. 1 och 2 §§ brottsbalken)."

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.