2011-06-14

EU och kapitalet

Vid de närmaste sessionerna kommer Europaparlamentet att ösa ut pengar ur EU:s "globaliseringsfond" till bland andra följande europeiska företag - som inte längre är livskraftiga nog för att klara sig själva på marknaden: General Motors Belgien, Odense Varv och LM Glasfiber. Sedan står fler på kö.

Många miljoner av skattebetalarnas pengar kommer det att bli. Men det kommer inte att göra saker och ting ett dugg bättre. Företagen kommer inte att bli mer konkurrenskraftiga bara för att man kastar pengar på dem. Allt man gör är att förlänga lidandet.

4 kommentarer:

  1. Alltså
    När hela EU ska ha tillräcklig försörjning även vid krig och ingen import så blir det massa onödiga maskiner att försörja.
    De ville dubbla, nä, trippla, nä oändliga sin budget. Jaja, väntar på finnar och britter. Synd att det ska nationalism till för att spräcka den postdemokratiska fett-bubblan.
    Ni gör jättebra job. taaack

    SvaraRadera
  2. Till skillnad från teoretisk marknadsliberalism som är nån tillflyktsort för desillusionerade romantiker är praktisk marknadsliberalism helt enkelt att stjäla medel från befolkningen för att säkra investeringarna för de största spelarna på marknaden och de europeiska multinationella bolag EU skapades för.

    Inget konstigt alls.

    SvaraRadera
  3. ..även de dåliga investeringarna

    SvaraRadera
  4. Svenska varv och stålverk NJA fast lite större skala. Man blir bara trött

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.