2012-04-24

IP-blockering och kreditkortsspärr vid nätspel?

Regeringen håller på att omarbeta den svenska spelpolitiken.

Bland annat vill man licensiera spelsiter på nätet för att kunna reglera och beskatta dem.

Men hur skall man göra med icke-licensierade spelsiter, som då är olagliga? SR Ekot försöker reda ut saken...
En annan [känslig fråga], om staten ska hindra folk från att spela hos andra än licensierade bolag, genom att blockera IP-adresser och betalningsförmedlingar. Helst inte, bara om systemet inte fungerar annars, tycker Andreas Carlsson.
– Då skulle man möjligen kunna ha någon form av IP-blockering.
Det kan bli så?
 – Det kan bli så men huvuddragen i vårt förslag är inte IP-blockering och kreditkortsspärr. Vi tror inte att det är en framkomlig väg, säger Andreas Carlsson.
Snacka om motstridiga budskap.

Detta är något att hålla ögonen på.

SR Ekot: Regeringen överens om stramare spelpolitik

3 kommentarer:

  1. Regeringen verkar inte ha hört talas om IPv6. Det kommer att bli fullt möjligt att ge varje spelare en individuell IP-adress och låta initialkontakten gå via adresser som flyttar runt bland många adress-serier. Ännu ett slag i luften när det gäller styrning. Ännu en komplikation för nätet.

    SvaraRadera
  2. Hur kan detta spelmonopol gå ihop med EU-rätt om fri konkurrens? Om vi nu har fått till ett undantag, hur länge gäller detta och på vilka grunder fick vi detta undantag?

    /A

    SvaraRadera
  3. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5079676

    "Om nödvändigt, men inte i första hand, ska Sverige blockera IP-adresser och blockera bankbetalningar till utländska spelbolag som säljer spel till svenskar, utan att betala för en licens. Detta för att skydda de licensierade företagen."

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.