2012-05-24

Hoppsan..?

Om man läser den här, den här och den här sidan – och lägger ihop informationen...

Räknar jag rätt om jag landar i att Europeiska Centralbanken, ECB, har lånat ut två procent av hela världsekonomin till sydeuropeiska banker på dekis? Till en procents ränta! För att sedan vägra berätta vilka dessa banker är!

Det är i så fall lite uppseendeväckande.

10 kommentarer:

  1. Jo, det låter typ lite uppseendeväckande...

    Ps. Vad har den där Limewire-länken i det hela att göra? Var det något som fick dig att reagera över hela världens BNP eller nåt?

    SvaraRadera
  2. ECBs belopp > Uppgiften om världsekonomins storlek i Limewire-posten > (via converter USD/Euro) och referens.

    SvaraRadera
  3. Just det, och det betyder i sin tur att eurozonens banker med marginalen till marknadsräntan i vart fall drar in 0,04 % av världens totala BNP från bl.a. skattebetalarnas räntebetalningar.

    Det visar ju också hur lätt det vore att lösa statsskuldkrisen. Låna ut pengarna direkt till staterna - rättvist fördelat givetvis - och så kan staterna sätta av 2-3 % av beloppet till amorteringar i stället för ränta till EU:s egen bank. Inom loppet av 30 år kan staterna ha betat ner en biljard euro i statsskulden på en sådan åtgärd.

    Och inflationen har inte påverkats nämnvärt av detta, så t.o.m Merkel kan vara lugn.

    SvaraRadera
  4. one Euro to rule them all ...

    SvaraRadera
  5. Nu finns en enormt stark plattform pa internet att bekampa politisk korruption. det som gor den stark ar att den redan har manga anvandare och inte censurerar. Detta ar stort och det blir vad folk gor det till och det behovs folk utifran for att utveckla och gora sidan mer moderat.


    Welcome to Planetinfowars.com
    http://planet.infowars.com/

    Power to The People!
    http://www.youtube.com/watch?v=8iD2KeakOBk

    Alex covers the latest news and breaks down the exciting new social network now up and running called, 'Planet Infowars'. Alex wants everyone to sign up and use his new social network and be active in the information warfare front.

    SvaraRadera
  6. Lägg ihop de där två länkarna och du kan lösa krisen på ett dygn. Låt Grekland förstatliga RIAA med övriga staters goda minne, sedan kan Greklands skulder och motsvarande mängd av RIAAs fodringar ta ut varandra och bägge problemen avskrivas. Därefter skänkes RIAA vidare till Spanien, till Italien, till Portugal, etc. Eftersom fodringarna är större än hela världsekonomin är det bara att bolla runt RIAA tills all statsskulder överallt är borttrollade.

    SvaraRadera
  7. @Anonym

    Ja, det låter tyvärr inte värre än fifflet som redan sker i EU. Trolla bort skulder genom att låta ECB trycka sedlar till ett par procents värde av den globala ekonomin är ju redan i sig skrattretande nog.

    SvaraRadera
  8. javascript:void&kaffe25 maj, 2012 12:54

    Anonym 10:14
    Hehe, men eftersom limewire inte har några pengar kanske det är bäst att dom lånar dom pengarna av bankerna, med hjälp av statliga garantier :)

    SvaraRadera
  9. HAX!

    Ledsen att hänga upp mig på detaljer men är det verkligen €1 triljonerslånet som ECB inte vill offentliggöra?

    Enligt t ex ZeroHedge är marknaden väl medveten om vilka banker som tagit emot LTRO-lån och dessa har fått betala detta genom höjd ränta på lånade pengar.

    LTRO Bank Stigma Widest Since LTRO Announcement

    (Tack och lov att våra svenska banker inte gick på detta trots att herr Borg försökte övertala dem.)

    Jag tor att det är transfereringar via ELA (emergency liquid assets) till grekiska och ev spanska banker som hålls hemligt. Det är illa nog, men dels gäller det inte riktigt lika mycket pengar, (men många miljarder är det!) dels så skulle ett offentliggörande förmodligen orsaka en "bank run".

    SvaraRadera
  10. And in the darkness of Europe bind them..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.