2012-05-27

LO:s nye ordförande

LO har – i ett anfall av klarsynthet – valt glasblåsarsonen Karl-Petter Torwaldsson till ordförande.

"Vi har inte haft tillräckligt bra svar och vi har det inte ännu heller."

Ser man på!

I hela sin karriär har Torwaldsson varit en bra människa. En sådan där med något slags makt, men som man slipper vara rädd för.

Han har så gott omdöme att Göran Persson lät honom ta hand om den försåtsminerade utredningen om den delade föräldraförsäkringen.

Som SSU-ordförande var han en av hjärnorna bakom memet "egenmakt" – som är den första originella tanke som sossarna har tänkt på 400 år.

Torwaldsson (eller Torvaldsson, som skatteförvaltningen envisas med att kalla honom) är en tänkande människa som förstår sin tid. Vilket faktiskt är ovanligt. I vart fall i "politiken".

Till och med Löfven sken i dag, i Kålles strålglans.

8 kommentarer:

  1. Fast LO-medlemmarna röstade för ett upphävande av valfriheten inom offentlig sektor. Ser ut som att han har en del arbete att göra ...

    SvaraRadera
  2. Ombuden, menar jag :-)Ingen skugga må falla över LO:s medlemmar.

    SvaraRadera
  3. Man skall alltid ha för höga förhoppningar. Annars blir man aldrig besviken.

    SvaraRadera
  4. Problemet med LO är att man ständigt drömmer sig tillbaka till den tid då det hela tiden fanns tillväxt att fördela. Och fanns det inte tillväxt så fanns det inflation att fördela.

    Nu är det mycket svårare. I nollsummespelet finns det både vinnare och förlorare, och det är inte bara rikemansklassen som får betala låglönesatsningar.

    SvaraRadera
  5. "Fast LO-medlemmarna röstade för ett upphävande av valfriheten inom offentlig sektor."

    Nja dom röstade väl snarare emot att högern infört korporativism som modell i offentliga sektorn istället för fri marknad och rimligen finns det ingen liberal som har något emot det.

    SvaraRadera
  6. "Problemet med LO är att man ständigt drömmer sig tillbaka till den tid då det hela tiden fanns tillväxt att fördela"


    Jag kan inte påminna mig att högern nånsin ansett att det funnit något att fördela.

    SvaraRadera
  7. De undertecknande facken, med IF Metall som lagkapten, blir även i formell mening de monopolkapitalistiska exportföretagens lönepolis inom LO. IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä säger öppet att det nya industriavtalet är ”det enda sättet att kunna utöva inflytande över andra förbund”.

    Det är därför logiskt att IF Metall samtidigt nominerar den fd SSU-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson till ny LO-ordförande. En mångårig ombudsman inom IF Metall som aldrig satt sin fot på en arbetsplats blir en perfekt LO-ordförande – menlös och lojal mot exportindustrin.

    SvaraRadera
  8. Det är logiskt att IF Metall samtidigt nominerar den fd SSU-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson till ny LO-ordförande. En mångårig ombudsman inom IF Metall som aldrig satt sin fot på en arbetsplats blir en perfekt LO-ordförande – menlös och lojal mot exportindustrin.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.