2012-06-19

Julian Assange och fiendens fiende

Nybloggat på Nyheter24 – med anledning av att Wikileaks grundare Julian Assange nu har sökt politisk asyl i Ecuador:

Julian Assange och fiendens fiende

Fortsättning lär följa.

13 kommentarer:

  1. Usch, det dar var ingen vidare drag av Ass-ange.

    Man borjar ju tro att han ar riktigt radd att fallas i Sverige.

    Och varfor Equador? Galler AEW pa Island? De har ju gett asyl/medborgarskap for kandisar som hamnat i luven pa Onkel Sam (tex Bobby Fisher).

    SvaraRadera
  2. Jag kunde get mig fan på att jag kände igen Ecuador nånstans ifrån, så jag blev tvungen att scrolla igenom filmen Debtocrazy, och mycket riktigt, där förekommer Ecuador som en nagel i ögat på Usa pga att de helt enkelt strök den del av sin stadsskuld som de inte tyckte folket var ansvariga för.

    Jag skulle inte bli snopen om det visade sig att det var just för att sätta ljuset på det som Assange valde destination.

    /Smen

    SvaraRadera
  3. Smen: Det beror snarare på att han blev inbjuden till Ecuador av deras utrikesminister för ett tag sedan.

    SvaraRadera
  4. Ja, om någon hade tvekat om att Assange är en rättshaverist, så har han nu bevisat att han är det. I sin iver att undgå förhör har han nu dessutom begått ett brott på riktigt. Jag tror nämligen också att fallet hade lagts ner ganska fort efter ett förhör med motiveringen "brott kan ej styrkas". Det har redan lagts ner en gång (men tagits upp igen) om jag inte minns fel.

    SvaraRadera
  5. Skälet till att han väljer att sticka igen kan rimligtvis bara vara att han är rädd för att bli skickad till USA. Det ter sig lite löjligt att tro att någon skulle ta till dessa lösningar för att slippa ett förhör.

    Hade den svenska åklagaren varit en intelligent människa med smidig personlighet så hade det aldrig blivit ett problem. Det är hon som är den största rättshaveristen i denna historia medans Assange är dess största foliehatt.

    Så rikta skulden i rättshaveristfrågan mot rätt person...

    SvaraRadera
  6. Skälet till att han begärt asyl är att det finns underlag för vad han är anklagad för och när detta blir klarlagt kommer dom personer från TPB och piratsfären som gav Assagne "goda råd" och upplyste honom om att Sverige är en diktatur styrd av käringar att framstå som dom sämsta "goda råd" som någon i denna situation nånsin fått i modern tid.

    SvaraRadera
  7. Robert Andersson20 juni, 2012 22:16

    Bara en tanke. Befinner sig Assange på Brittisk territorium inuti Ecuadors ambassad? Sorry Sverige, men vi kan inte tillmötesgå er begäran eftersom JA inte längre befinner sig i UK.Kan man dra paraleller till ett annat fall?

    The judges also ruled that the complaint could not progress because of procedural problems stemming from the fact that the former president of Haiti is no longer resident at his most recent address in southern France.

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/341691.stm

    SvaraRadera
  8. Micke: Enligt vilka källor då? Dina egna fantasier som vanligt?

    Jag finner det löjeväckande att någon tror att det verkligen är ett förhör som han är rädd för. Att gå igenom den rättsprocess som han gjort i Storbritannien är inget man gör för att undvika ett förhör. Det är däremot något man skulle göra om man är paranoid och tror man lever med fara för sitt liv om man tvingas tillbaka till Sverige...

    SvaraRadera
  9. Enligt dom intervjuer med folk från TPB och piratsfären i bl.a Aftonbladet som gjordes vid tiden för anmälan mot Assange då dessa människor avlöste Ardin som hov runt Assange efter att hon anmält honom.
    ----------------------
    Han är inte rädd för ett förhör.Han är rädd för att dom uppgifter som kommer att komma fram under uredningen ska skada hans rykte som internetjesus avsett om det han gjort är straffbart eller inte.


    Att gå igenom den rättsprocess som han gjort i Storbritannien är inget man gör för att undvika ett förhör.
    -----------------------
    Jo om man inte har något annat att falla tillbaka på än föreställningen om att man är internetjesus.

    SvaraRadera
  10. Hej igen Micke.

    Moderskeppet skriver: "...The ecuadorian minister made a press realease and said that Ecuador will study the request because Assange is considered a politically persecuted person who needs protection."
    Källa

    SvaraRadera
  11. Intressant att vänsterregeringar i Sydamerika helt plöstligt blir frihetens sista bastion för sektliberaler.

    SvaraRadera
  12. Hur ska han ta sig från ambassaden till den fria världen hos kommunisterna innan hans underkläder börjar lukta för mycket?

    Jag tror att den snabbaste vägen går via Sverige

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.