2012-09-05

EU är obgripligt

Nybloggat på Nyheter24:

EU är obegripligt

En ovanligt vresig och dystopisk betraktelse, till och med med mina mått mätt...

6 kommentarer:

  1. Var glad, var glad,
    var glad i din Herre och Gud,
    var glad, var glad
    och hylla ditt EU och Gud!

    (Det är roligare att vara glad :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym, glad,
      Se här en nyhet som skänker tröst:
      " Fantasifulla tjänster som i praktiken redan finns här. Som till exempel att mobilen talar om för dig bästa vägen hem från jobbet, hur du slipper att hamna i en trafikstockning eller hur mycket du har kvar i whiskyflaskan som står där hemma. " Läs mer
      Motto: var glad i din Herre, Gud och mobilen,

      Radera
  2. Det är nog tyvärr så att en del av dokumentproblematiken kommer från det lite underliga sättet som beslut kommer till i EU. Det är mycket enklare med en enkammarriksdag som väsentligen har en process för motioner och en för regeringsförslag och det är allt.

    Och mycket av beslutsproblematiken kommer sig av att vi är 27 länder som ska försöka samsas utan att det för den skull bildas en överregering. Fast avsaknad av formell regeringsmakt är inte samma sak som att den inte finns. Det är bara en fråga om vem som utövar den. Sir Humphrey Appleby tror jag.

    SvaraRadera
  3. Att det centralistiska Sverige skulle vara så mycket bättre och begripligare är struntprat. Varför t.ex. de våldsamma reaktionerna över olika myndigheters festande för några miljoner, men den kompakta medietystnaden när riksbanken trycker pengar för hundratals miljarder för att finansiera vissa priviligierade särintressen, som vanliga svenssons får bekosta genom inflationen?

    SvaraRadera
  4. EU == en ny variant av pyramidspel.
    Större skala. och inte beroende av frivilliga insatser.
    Här har vi fått det självspelande Pontispelet, alla måste betala in pengar.
    Anställda i EU-maskineriet ser till att alla betalar/lyder.
    Några som ogillar får finnas för skenets skull.
    Kan vi få se en tabell över löner och pensioner

    SvaraRadera
    Svar
    1. " a European Commissioner earns a whopping €27.318 per month"
      " A resigned European Commissioner earns a retirement allowance of €8,200 per month during three years. Without ever having had to pay one single pension premium, a retired European Commissioner gets a pension of €4.717 per month."
      Källa

      Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.