2012-11-11

Vad är det för jävla samhälle vi håller på att skapa?


Nybloggat på Nyheter24:

Vad är det för jävla samhälle vi håller på att skapa? »

En betraktelse om fruktan, misstro och tvång.

4 kommentarer:

  1. Samhälle? Det vet jag inte. Men vad det är för en slags Stat "dom" håller på att skapa, det vet jag. ;-) Visst vet väl vi att skilja på dessa storheter?

    SvaraRadera
  2. Nja... Staten formar i olyckligt stor utsträckning vårt samhälle. Och här talar vi om kulturer som sipprar ner i resten av samhället.

    SvaraRadera
  3. Jodå, så är det. Det är så det fungerar hos oss idag i alla fall. Finns en intressant artikel på Mises, "Definitionen av Staten och Samhället".

    Lyckligtvis finns det hopp för samhällen i mycket större utsträckning än det finns hopp för stater. Stater/regeringar och dess samhällsutformning kan man lyckligtvis göra sig av med ... det är vad de vill få oss att tro i alla fall. ;-)

    SvaraRadera
  4. Det är inte så hoppfullt, och här tar jag kanske i lite, men: vi håller på att skapa ett samhälle/stat som i välment och etiskt upphöjd godhet vill befria alla från personligt ansvar för sina dåliga handlingar. Att personlig frihet inte kan existera utan personlig ansvar inser man tyvärr inte, och därmed fasas den personliga friheten ut i takt med att den goda viljan att inte låta någon ta personligt ansvar för sina dåliga val ökar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.