2013-08-09

Ingen frågade oss om vi vill ha ett EU på syra


Svenska folket har aldrig bett om att vårt land skall vara med i det EU vi har i dag. (Samma sak gäller för de flesta andra medlemsstater.)

Den 13 november 1994 genomfördes folkomröstningen om ett svenskt EU-medlemskap. 52,3 procent röstade för ett medlemskap, 46,8 procent röstade emot och 0,9 procent röstade blankt.

Få begrep vad den Europeiska Unionen skulle komma att utvecklas till. Vad vi kände till var den Europeiska Gemenskapen, EG. Det vill säga ett samarbete mellan suveräna stater – för att skapa en öppen inre europeisk marknad och för att hantera ett fåtal andra saker som möjligen borde kunna skötas bättre tillsammans.

Vad gäller den vanlige väljaren kan man anta att den fria rörligheten lockade. Plus att vi skulle få köpa vin på Konsum. (Lång näsa, där.)

Och nu sitter vi här – indragna i ett överstatligt projekt som reducerar medlemsstaterna till lydstater och medborgarna till undersåtar. EU styr och ställer över allt större del av våra samhällen och våra liv, även i de fall när det skulle vara mycket bättre att fatta beslut på nationell, lokal eller individuell nivå. Det som var EU:s Europas styrka, mångfalden ersätts med likriktning och centralstyrning. Makten flyttar från medborgarna till politiken, från medlemsstaterna till Bryssel och från de demokratiska institutionerna till icke-valda byråkrater.

Att detta var EU:s framtid kände väljarna inte till 1994. Hade de vetat, då hade de röstat nej.

Det fanns de som visste. Om man följer pappersspåret (fördrag m.m.) då står det klart att målet hela tiden har varit ett ständigt fördjupat europeiskt samarbete syftande till en politisk union. Men de få som visste, de höll tyst. Medvetet, kan man anta.

EU tömmer demokratin på innehåll och värde. EU urholkar rättsstaten. EU inskränker de medborgerliga fri- och rättigheterna. EU inskränker fri information och fria kommunikationer. EU rullar ut en aldrig tidigare skådad övervakningsstat. EU misshushållar med resurser och uppfinner megalomaniska projekt. EU skapar en härskande klass som fjärmar sig allt mer från vanligt folk.

Om detta var det aldrig någon som frågade oss.

Antingen får man se till att rulla tillbaka EU till ett mellanstatligt samarbete för fri rörlighet (och möjligen skydd av medborgerliga fri- och rättigheter) med begripliga och demokratiska arbetsformer.

Eller också bör Sverige lämna EU. För om saker och ting får fortsätta på samma sätt som i dag, då kommer allt bara att bli värre och värre tills vi får ett sönderreglerat EU som inte går att styra och som kommer att dra medlemsstaterna med sig när det faller.

20 kommentarer:

  1. Sverige kan inte lämna EU och har aldrig kunnat.
    Inom en exklusiv grupp globallister är EU bara ett spelkort där spelets mål är en världsregering.

    SvaraRadera
  2. Varje välvilligt sinnad organisation bör/skall ha en möjlighet till utträde, annars är den någonting annat, till exempel nåt som inte hör hemma i en demokrati och det vet vi ju vad det är.

    EU är nog fan världshistoriens största politiska lurendejeri och kidnappningsprojekt. Snacka om förfelande syfte.

    Som sagt, jag bad aldrig om att få gå med och på grund av bristande information (medvetet felaktig?) röstade jag fel och ångrar detta djupt idag.

    Utträde ur EU nu!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Villa välvilligt sinnade organisationer har möjlighet till utträde ur den centraliserade enhetsstaten Sverige?

      Radera
    2. "Villa välvilligt sinnade organisationer har möjlighet till utträde ur den centraliserade enhetsstaten Sverige?"

      ?????? Ding, Donggggg!!!!!!!

      Radera
  3. Har folket bett om att deras regionländer skall vara med i den svenska centralstat vi har i dag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är ganska övertygande om att alla län och kommuner har ett folkligt stöd för att tillhöra Sverige i och för sig.
      Eller har du annan info?

      Radera
    2. Personlig övertygelse kan man ju ha.

      Nog finns det landsändar där man får en annan uppfattning. I varje fall om man ser till att låta bli att tala stockholmska eller bete sig som överhetens spion.
      ;-)

      Radera
  4. Apropos bilden
    Någon som minns Ballets Roses
    "qui amena à un procès et plusieurs condamnations" som fransmannen säger.
    Läs här

    Eftersom patron(blivande) uppmanade att rösta ja,
    så röstade jag förstås nej. Bra va, men vad tjänade det till.

    SvaraRadera
  5. Jo, jag kommer ihåg det. I länken du bifogade så talas det om 60- och 70-tal, men förmodligen har det pågått betydligt senare än så. Den här historien läste jag om för första gången om i Daily Telegraph, men kan inte hitta artikeln där, men Google lämnade mig inte hjälplös:

    Belgian SuperCop Exposes Elite Sex Orgies

    PS: Här är orginalet - skrivet av Marcus Warren, DT reporter i Bryssel 1997.

    PPS: Namnet Strauss-Kahn är väl bekant. Nyss dömd för "proxénétisme agravée"

    SvaraRadera
  6. Det som var EU:s styrka, mångfalden ersätts med likriktning och centralstyrning.

    Nej, inte EU:s styrka - Europas.

    EU har alltid varit menat att vara centralstyrt; styrt av en maktfullkomlig elit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. EU är åtminstone federalistiskt och man talar politiskt om timglasmodellen där nationalstaten tappar betydelse medan EU-nivån och den regionala växer till sig.

      Jag föredrar alla gånger federal autonomi i EU för Skåne, Jämtland, Småland m.fl. framför en monopolistisk centralstat i Mälardalen.

      Radera
    2. Problemet är ju att EU nu är än värre centralstyrt (och på väg åt fel håll) än gamla Svedala någonsin varit...

      Radera
  7. Att vi var 48% som ändå anade/förstod what was cooking, och struntade i invektiven om att vi var efterblivna och inskränkta hillbillys som var rädda för allt nytt och bara sa nej till allt - det är ändå något att vara stolt över.

    Jag höll visst på att glömma FREDEN! Den fick vi höra att vi var emot, vi som röstade nej.

    Det finns personer som verkligen borde be om ursäkt för hur de kampanjade för ja 1994. Skäms!

    SvaraRadera
  8. Enkel fråga:

    Om jag delar HAX uppfattning om EU och dess strävanden, vad skall jag då rösta på i svenska riksdagsvalet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet. Dock verkar det som att V inte längre driver den frågan aktivt... Tar gärna emot rättelser på den punkten.

      Radera
    2. Varför inte ett tydligt krav på utträde ur EU från PP? Har ni blivit för bekväma i EU-parlamentet eller?

      Radera
  9. EU på syra är uppenbarligen bara en mild vindpust i jämförelse med vad den här damens insikter avslöjar och förutspår - http://goldswitzerland.com/debt-equals-war-and-equity-equals-peace-austin-fitts/

    SvaraRadera
  10. Intressant det här med fredsargumentet. Som det ser ut nu är det mest sannolikt att EU blir orsaken till nästa stora krig i Europa.

    SvaraRadera
  11. "Politik är konsten att hindra människor från att blanda sig i det som angår dem."
    - Paul Valéry -

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.