2013-09-12

EU:s hearing om övervakning fortsätter - fast i hemlighet


Det blev som vi trodde.

Efter förra veckans smått sensationella och avslöjande utfrågning om massövervakning i Europaparlamentet – så sluter sig nu systemet inåt.

I dag hölls en ny hearing, i Strasbourg. Bakom stängda dörrar, på EU-kommissionens begäran.

Först kastades jag ut, innan mötet ens hade börjat. Sedan frågade Pirate MEP Christian Engström om han kunde få dela informationen med andra, om han stannade. Svaret blev nej. Då lämnade han mötet i protest.

Läs mer hos MEP Christian Engström (pp):
EU håller hemlig hearing om massavlyssningen »
Jag vägrade delta i EU’s hemliga briefing om massavlyssningen »
Twitter-tagg: #EPinquiry

7 kommentarer:

  1. För en politiskt okunnig person:
    Hur motiverar man till att börja med att hearingarna övber huvud taget är hemliga? Har inte de flesta EU-länder liknande krav på öppenhet som vi har i Sverige?

    SvaraRadera
  2. Oh nej. Sverige är undantaget. I EU är hemlighetsmakeriet omfattande.

    SvaraRadera
  3. Det är så gulligt med demokrati ibland...

    Men i detta fall har de ju i alla fall rätt i det de brukar säga: "bara det som har något att dölja bryr sig om att hålla saker hemligt"

    SvaraRadera
  4. Henrik: Jag tänkte i de nationella parlamenten. Har du koll på om det är vanligt med hemliga hearings i, säg, förbundsdagen eller britternas varenuheter?

    SvaraRadera
  5. Varför lämnade han mötet i protest? Det vore väl bättre att stanna och läcka innehållet till wikileaks? Eller i alla fall veta vad som sas för att planera partiets verksamhet?

    SvaraRadera
  6. Precis som john-magic säger, det var korkat att lämna mötet. Bättre vara där och lyssna för att på så sätt hålla sig informerad för att sedan hitta informationen på annat håll och sedan sprida den...

    Vad är straffet för att läcka hemlig information från Bryssel? Man förlorar väl bara jobbet och pensionen?

    SvaraRadera
  7. Beställning från USA ?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.