2014-07-25

Evig rötmånad i politiken?


Våldsvänster, ilskna feminister, murkna nationalister, religiösa tokskallar av allehanda slag, maniska sverigedemokrater, allt stolligare miljöpartister, en journalistkår med skygglappar, en mellanösterndebatt som är totalt icke-konstruktiv, ett USA som går mot ekonomisk och demokratisk bankrutt, Putin som beter sig som om han går lite för hårt på kola och en vilsen och feg svensk politisk klass som samtidigt lyckas vara arrogant. Samt en ordningsmakt och ett rättsväsende som håller på att tappa koncepten.

Så... intressant.

Alternativet? Well, om du frågar mig...

Ett öppet och tolerant samhälle där folk får göra sina egna livsval och där vi har så stor frihet som möjligt. Där gränsen för den enes frihet går där han eller hon inkräktar på någon annans frihet eller rättigheter.

Få men tydliga lagar. Lika rättigheter inför staten för alla. Stärkta medborgerliga fri- och rättigheter. Respekt för vanligt, hederligt folks rätt till privatliv.

Ett samhälle som inte bedömer folk efter färg, religion, etnicitet, sexuella preferenser eller andra faktorer bortom den enskildes kontroll – utan utifrån varje individs faktiska handlingar.

Fler poliser på gatorna och färre bakom skrivbord. Inga morallagar. En återupprättad rättsstat. En stark offentlighetsprincip.

Ett trovärdigt försvar mot yttre fiender. Frihandel och fri rörlighet. Ett EU som fokuserar på samarbete mellan suveräna stater, med öppenhet och mänskliga rättigheter som främsta mål.

En stat som i möjligaste mån lämnar medborgarna i fred.

Men för tillfället ser jag ingen kraft av betydelse som omfamnar dessa idéer, i partipolitiken. Kraven på förändring måste därför komma utifrån.

25 kommentarer:

  1. Hur stor är den minimala staten Hax?

    Med en monopoliserad tvångs- och våldsapparat, var finns likheten inför lagen och myndighetsansvaret?

    Garanterar emblem extra rättigheter?

    Vad är ett tvångsmonopol mer än en maffia med en flagga?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får nog ta ett steg i taget. ;-)

      Redan det ovanstående är såpass radikalt att det är oklart om man någonsin skulle kunna få folket med på det.

      Sedan finns det ju nya, andra vägar till en mer anarkokapitalistisk väg. De möjligheterna tror jag mest finns genom att använda ny teknik.

      Radera
  2. De översittare som driver den svenska samhällsdebatten framför sig är extremvänstern. Med bannbullor som "allas lika värde", "mänskliga rättigheter", "fascister" och "att göra skillnad på människor", klubbar de ner varje försök till motstånd eller intellekuell analys av dessa floskler. Och de som vågar ha en avviklande uppfattning blir utsatta för våldsvänsterns gatuvåld - med tyst stöd av extremvänstern på Sveriges mediaredaktioner. Ingen vågar säga ifrån. De som vågar blir själva anklagade för att vara häxor.

    Och eftersom Nymoderaterna under Den Store Ledaren inte vill sätta ner foten driver debattklimatet allt längre in i vänsterdimmorna.

    Mer om det vänsterextrema systemhotande våldet här:
    http://magasinetneo.se/artiklar/vansterns-goda-fina-hat/

    Ingen är säker. Detta är idag det värsta hotet mot det svenska demokratiska statsskicket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det är viktigt att man skalar bort allt snömos och fokuserar på begreppet: Allas lika rättigheter inför staten.

      Radera
    2. Det största hotet mot demokratin är den svenska nazismen som bredast representeras av SD vars siffror ÖKADE i statistiken till 17 procent efter att partitoppen själva på film dokumenterade en planerad misshandel med järnrör av ett fyllo samt ljög inför öppen kamera om vad som skett för svensk polis.

      Radera
    3. En planerad misshandel.. Du är helt väck micke. Inget tvivel om den saken. Blind och smått döv verkar du vara också.

      Alla som sett hela aluminiumrörsfilmen vet att det handlar om att två SDare (två år INNAN de kom in i riksdagen, de hade alltså inte SÄPO som skydd), som i ca 2 minuter håller i aluminiumrör eftersom en berusad gängkriminell från O.G. hotar med att ringa dit sitt gäng. Ingen blev misshandlad, SDare sprang inte "runt med järnrör på stan". De plockade upp dem från en byggnadsställning där de stod och höll i dem på en och samma plats på Malmskillnadsgatan (dit de retirerat för att undkomma den hotfulla kriminella personen) tills polisen kom och arresterade den hotfulle gängmedlemmen på gatan under.

      Det hela var ett urballat fyll-kaxande som Soran och den gängkriminella deltog lika glatt i som SDarna. Det var absolut INTE planerat då de stötte ihop med varandra på McDonalds på fyllan... Vad har du för belääg för at det skulle vara planerat?

      "Ljuga för polisen" står ju med i våldsvänsterns instruktionsmanualer för politiskt våld som cirkulerar på nätet.

      Jävla superlögnare och förvanskare av sanningen du är micketrollet. Helt otroligt.

      Radera
    4. Ingen förutom Micke anser att nazismen är det största hotet mot svensk demokrati. Inte Säpo, inte Janne Josefsson, inte den sörmländska polisen eller journalisten och inte heller någon annan som satt sig in i frågan med någorlunda objektiv hållning.

      I Uppdrag Granskning fick vi höra att nazisterna försvarar sig endast, om det inte bara var random person som RF fått för sig vara nazist, lite som micketrollet som ser nazister överallt här i kommentarsfälten och på andra ställen där de inte finns, och far ut i anklagelser och förolämpningar i ett rent reflexmässigt beteende.

      Radera
    5. Du är uppenbarligen väldigt angelägen att manifestera din mentala begränsningar. Finns det någon som är enfaldigare än dig i partiet?

      Radera
    6. Haha, blev du putt nu igen när du fick verbalt smäll på fingrarna? Då kommer micketrollet alltid med kommentarer likt den ovan.. Han har inget svar i sak men känner sig tvungen att skriva nåt otrevligt skit ändå.

      Mentala begränsningar var det ja...

      Radera
  3. Jag noterar att det i HAX beskrivna utopi inte fanns utrymme för demokrati. På det stora hela verkar hans filosofi gå ut på att politisk makt är fult och ekonomisk makt är fint. Är det lite Ayn Randskt?

    När han skriver "frihet" och "demokrati" undrar jag alltid vad han egentligen menar med de orden.

    När HAX pratar frihet ser jag beskrivet en frihet proportionell mot storleken på plånboken. Valfrihet för den som har råd. Är det en frihet värd namnet?

    När han predikar om "fri marknad" verkar det mest handla om avregleringar. Är det frihet att få agera på marknaden helt utan vare sig statlig inblandning eller socialt ansvarstagande? Eller finns det frihet i att betala skatt så att alla kan ha tillgång till t e x sjukvård? (Jag skall opereras om ett par dagar och slås nu av att de ekonomisk konsekvenserna inte har oroat mig. Skönt!) Vem tjänar på respektive definition av "frihet"?

    Företag kan till synes vara konkurrenter på marknaden, men en närmare granskning har i visa fall visat att de inte konkurrerar t e x lokalt, geografiskt, med varandra. Om uppstyckning av marknaden sker i hemlighet bakom lyckta dörrar, eller som en naturlig följd av bra företagande, spelar ingen roll. Exempel på detta går att finna, och inga avregleringar kan råda bot på det. En avreglerad marknad leder till kartellbildningar och monopolverksamhet. Vem tjänar på det?


    "Fri konkurrens är bra i princip, men bara i princip och egentligen bara i andra branscher än den egna, där det rent av är skadligt med konkurrens." - Gustaf Olivecrona

    "Competition is a sin." - John D. Rockefeller

    Det är kostsamt för företag att konkurrera. Om inte konkurrens uppstår praktiskt måste ekonomiska teorier som bygger på rådande konkurrens förkastas.


    Zacqary Adam Xeper har en mycket informativ artikel om Libertarianer på Falkvinges blogg:

    How Newspeak Makes Real Libertarian Thought Impossible In The US

    Läs den!

    Libertarianer i USA upprepar gärna "Vote with your dollars!"

    De slagorden grundar sig på ett koncept jag håller med om. Nämligen att det är en bra idé att nogsamt välja vilka man gör affärer med. Stöd inte företag vars policy eller ageranden du tycker är förkastliga! Handla istället från företag du anser värda att stödja! Däremot finns det inget demokratisk i det förhållningssättet, vilket libertarianerna försöker ge sken av. Att säga "Vote with your dollars" är att kratta manegen för ett synsätt där fetast plånbok har flest röster. Det är inte demokrati. Vem tjänar på det?

    Att ständigt propagera för mindre makt till demokratiska institutioner och mer makt till icke-demokratiska, är inte det antidemokratiskt? Är libertarianer antidemokratiska? (Sista frågan är inte retorisk)

    SvaraRadera
  4. Att ständigt propagera för mindre makt till demokratiska institutioner och mer makt till icke-demokratiska, är inte det antidemokratiskt?
    ---------------------------------
    Det är att i praktiken agera för upprättandet av kapitalets diktatur.

    Libertarianism är en invertering av kommunism.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix! Kommunismens motpol är anarkism, tyvärr är anarkism inte genomförbart där normala marknadskrafter råder, det slutar endast med maffiasamhället...

      Radera
    2. wertigon:

      Ligger inte anarkismen längst ut i det liberala spektrumet? Så vill ju många göra det gällande.

      Angående marknadskrafterna så finns det ju en anarkistisk inriktning som kallar sig anarko-kapitalism..

      Radera
    3. Amnexis:

      Ska man prata liberalextremism så är det anarki som gäller. Ska man prata auktoritärextremism så är det kommunism/fascism/nazism som sätter gränserna.

      Jag vidåller mitt tidigare ställningstagande. Anarkism fungerar inte, utan anarkism leder till "maffiasamhället" (den starkes rätt trumfar den svages).

      Radera
  5. Nix! Kommunismens motpol är anarkism
    ------------------------------------------------

    Om man inverterar proletariatets diktatur får man kapitalets dikatir. Inte anarkism.

    SvaraRadera
  6. Ligger inte anarkismen längst ut i det liberala spektrumet? Så vill ju många göra det gällande.
    ----------------------------------------------
    Inga andra än nazister

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har aldrig hört någon nazist påstå detta...

      Från wikipedia:

      "Anarki - fr. grekiskans anarchos - "utan härskare" eller "herrar", är en politisk inriktning med syfte att skapa ett samhälle fritt från stat, kapitalism och alla andra hierarkiska system och auktoritära strukturer. Det finns ett flertal olika varianter av anarkism – bl.a. med utgångspunkt i vad som ses som huvudfienden: Staten, kapitalismen eller båda – men det gemensamma målet är likväl ett stats- och klasslöst samhälle."

      Då är det endast det klasslösa samhället som liberaler har att invända emot. Annars ser det ju ut att passa liberaler som hand i handske med ett statslöst samhälle utan härskare...

      http://www.libcom.org/forums/theory/anarcho-liberal-21022012

      Radera
    2. Nassar och kommunister hör ihop enda skillnaden är de ena agerar nationellt medans de anda kör internationellt. Samma skit annars.

      Radera
  7. Angående marknadskrafterna så finns det ju en anarkistisk inriktning som kallar sig anarko-kapitalism..
    -------------------------------------------
    Den är inte anarkistisk utan en annan (och radikalare) version på samma tema som libertarianism.

    SvaraRadera
    Svar

    1. Anarcho-Liberal = Libertarian

      http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?533027-Anarcho-Liberal-Libertarian

      Radera
  8. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politiker-polisanmals-for-bakverk_3778298.svd

    Dagens icke-kuggfråga; Vilka är det som introducerat den här tunnhudade, nästan psykotiskt lättkränktheten, som får en bortskämd 5-årig unge att kännas mogen och sansad?? Vilka är det som beter sig som barn och skriker `kränkt´ för minsta lilla skitgrej? Detta har nu spridit sig som en röta in i den svenska samhällskroppen, där i princip ALLA utom vita manliga etniska svenskar, har hela den massmediala scenen för sig själv att vråla ut sin indignation över skitsaker som serietidningar, glasser, godis och fan o hans moster, som dom anser kränkande.

    Förr i tiden i Sverige så ansågs man som en mespropp om man började svamla om kränkthet - ens när det verkligen var befogat. Men nu har det blivit en jävla clown-arena där, medialt och samhällsdebattmässigt, så får skitsaker ´center-stage´, som dom säger - och man är så jävla trött att lyssna på detta förbaskade gnäll dag in och dag ut.


    SvaraRadera
  9. Är det här en SD blogg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det månne en ung vänster-blogg då eftersom du är här?

      Radera
    2. Så mycket som du orerar här Micke så får man lätt för sig att du tror att det är din blogg!

      Radera
  10. Ja, alltså det där är en utopi som inte går att förverkliga, så därför blir det inget av med det.

    Ta t.ex. äganderätten. Den är till sin konstruktion exklusiv och därmed inkräktar den på alla andra än ägarens rätt att äga samma sak. Det går inte att säga "skaffa en likadan", om det till exempel rör sig om en fastighet. Jordens naturresurser är ojämnt fördelade och därmed kommer det att uppstå intressekonflikter som måste lösas genom fördelningspolitik på olika nivåer.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.