2015-12-24

God Jul, tamigfan!


God Jul på er!

Nu in i en dimma av god mat, långfilmer, promenader, musik och knäppa Youtube-klipp. I eftermiddag komponerar jag danska rostbiffssmørrebröd med all the trimmings – och i vänkretsen steks goda sydamerikanska biffar, som man kan gå och karva av hela julen. Doften av calvadosbaddad cour de camembert sprider sig över nejden.

Ta nu väl hand om varandra. Ho, ho, ho!

Och så lite traditionell julstämning på det...



5 kommentarer:

  1. Bara av ren nyfikenhet: vad är calvadosbaddad cour de camembert?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Camembert, som fått ligga till sig i något slags calvadosomslag.

      Radera
    2. Intressant! Danska smørrebrød är i övrigt det samma som skånska smörmadar, men krogkulturen östansunds där det liksom i Danmark tidigare fanns ett krypin i varje vägkrök förintades, när Volkhem-staten skulle anpassa Skåne till uppsvenska nykterhets- och frikyrkotraditioner.

      Se t.ex. Mattias Svensson:

      http://metrobloggen.se/mattiassvensson/ett-langt-utkast-om-svensk-alkoholpolitisk-historia/

      Eller Skåneländska Gastronomiska Akademien:

      http://www.skga.se/index.php/akademins-hemsida

      God jul!

      Radera
  2. God Jul Henrik! Och skål ta mig fan! :)

    SvaraRadera
  3. Tack det samma Henrik!

    Jussi Björling i all ära, men på senare år har jag börjat favorisera Maria Careys version.

    https://www.youtube.com/watch?v=BEJmP8T07JU

    /Magnus

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.