2006-01-05

Freakshow

Missa inte Expressens politikblogg från Vänsterpartiets kongress. Underhållande och förfärande på samma gång.

Bland annat berättas om förslaget att kasta ut amerikanska medborgare och företag ur Sverige...

Till Expressens politikblogg

8 kommentarer:

  1. Herre jävlar alltså, kommer nästa förslag att tvinga amerikaner i Sverige att bära en amerikansk stjärna på bröstet så att vi alla kan identifiera dessa kriminella element?

    SvaraRadera
  2. Notera att sverige skulle införa ekonomiska sanktioner mot USA. Vore roligt att besöka den värld som dessa vänster-människor lever i. :)

    SvaraRadera
  3. Peter J,

    Ja, det skulle vara underhållande:

    Ett Skansen för v- och mp-folk dit man kan åka på nöjes- turist- eller ffa studieresa. De som håller parken finger givetvis ta avgift för skötsel och underhåll av besökarna, och kanske för att sköta säkerhetsanordningar och stängsel.

    För risken föreligger ju att de inom inhängnaden skulle vilja införa sanktioner mot omvärlden (ungefär som aporna kastar fekalier på åskådarna :-)

    Kul tankeexperiment! Men egentligen är jag helt emot (av principiella skäl) att man håller sig med Skansen-liknande reservat för människor (eller andra företeelser man finner pitoreska, och underhållande). Den sk samepolitiken är ett sådant exempel:

    Vi betalar för att de skall springa runt i rolig klädsel och göra saker som man gjorde förr som inte på något sätt skulle fungera under marknadsformer. Och det gör 'vi' för att vi tycker det skulle kunna vara roligt att åka dit och titta på någon gång, absolut inte för att själva leva på sådant vis.

    SvaraRadera
  4. Varje parti har en del verklighetsfrånvända kufar i medlemskåren. Det skulle vara förvåndande om de inte passade på att lägga några motioner till partikongressen. Lika förvånande skulle det också vara om kongressen faktiskt biföll några av tomtemotioner.

    SvaraRadera
  5. pelpet,

    läser man vad vänsterpartiet drivit igenom nu med 200 000 nya jobb i offentlig sektor inser man att även partiledningen ingår i freakshowen. De saknar fullständigt verklighetsförankring.
    Om en sådan som Mikael Garpenholt kan ta plats som ombud kan man undra vilka som inte fick komma.
    Detta är det parti sossarna grundar sitt regeringsunderlag på.

    SvaraRadera
  6. Otroligt att dessa människor sitter i sveriges riksdag. Skrämmande. Vad är det för fel i huvudet på de svenska väljarna?

    SvaraRadera
  7. Jonas V
    Nog håller jag med om att vänsterpartiet har en massa dåliga förslag som skulle vara mycket skadliga för ekonomin, som t.ex. lagstiftning och 6h arbetsdag och 200000 ofinansierade jobb i offentlig sektor. Men frågan är hur verkliga dessa förslag egentligen är.

    Vänsterpartiet sitter i en ganska jobbig sits där längst till vänster. Deras enda möjlighet till inflytande är att vara regeringsunderlag till sossarna. Och de kan aldrig göra allvar av att sitt hot att fälla en s-regering eftersom det skulle innebära en borgerlig regering. Sossarna vet det och kan behandla vänstern som skräp, och vänstern vet det och kan komma med vilka vansinninga och verklighetsfrånvända vallöften som helst eftersom de vet att de aldrig kommer att behöva ta ansvar för dem.

    Idiotförslagen på kongressen är kufarna som gör sig hörda (och uppenbarligen är (v) ett parti med hög kufprocent). Idiotförslagen från partiledningen är tomma vallöften.

    SvaraRadera
  8. Felet är inte bara på de svenska väljarna.

    * Dels är det fel på vänsterpartiet, eftersom det behärskas av en massa kuba-kramande gammelkommunister. Många av dessa hatar USA så intensivt att de inte längre kan skilja på demokrati och diktatur. Deras ikoner är Chomsky och Pinter. De väljer instinktivt palestina-sidan i Israel/Palestina-konflikten.

    Kanske är det så att det ligger samma psykoloiska faktorer bakom den solidaritet som vänstern säger sig stå för, och tendensen att ställa sig på den svagastes sida (mot USA)?

    * Det andra felet är på väljare, som faktiskt tycker som ovanstående vänsterpartister.

    * Sedan finns det säkert en massa väljare som lockas av vänsterpartiets vallöften, och är missnöjda med "de ständiga nedskärningarna" i offentlig sektor.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.