2015-10-11

Löfven bör lyssna på Björklund: Ut med MP ur regeringen, samarbeta med Alliansen i riksdagen


I dagens luncheko sa FP-ledaren högt det alla har tänkt: Om S menar allvar med blocköverskridande samarbete – då måste de först lyfta ut MP ur regeringen och bryta samarbetet med V. [Länk»]

Tanken har säkert redan föresvävat Stefan Löfven. Men nu är katten ute ur säcken – och han måste förhålla sig till idén, vara beredd att få frågor om saken och vara inställd på att ämnet kommer upp i debatten. (Till exempel i SVT:s partiledardebatt i kväll.)

Varför skall MP över huvud taget sitta i regeringen? Allt de har lyckats med är att ödelägga trafik- och energipolitiken. Det kan inte ens sossarna vara nöjda med. De flesta gröna statsråd har visat sig vara stolpskott. MP:s tid vid makten har kantats av ett antal miljöpolitiska misslyckanden (sett ur deras perspektiv). Dessutom är gröningarnas svek i övervakningsfrågorna totalt.

Och Löfven vet mycket väl att om man skall lyckas ta tag i flyktingfrågan innan allt går över styr – då är det Allianspartierna han måste samarbeta med, inte MP.

En socialdemokratisk minoritetsregering skulle i varje fråga tvingas göra upp i riksdagen. Vilket vore bra. Det skulle sätta stopp för de värsta sossigheterna. Och det skulle återföra makten till riksdagen, där den hör hemma.

Lyft ut Miljöpartiet ur regeringen. Ju förr det sker, desto bättre.

7 kommentarer:

 1. Vem bryr sig vilka bokstäver socialisterna sätter framför sina namn? FP, S, M, MP, SD, VPK, KD, KPML(r)? Politiken blir densamma i vilket fall.

  SvaraRadera
 2. Vilka än Löfven kommer att samarbeta med så kan vi vara säkra på att folkombytet med muslimerna fortsätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Per Gudmundsson har gjort en enkel räkneövning på det temat:

   https://pbs.twimg.com/media/CRCmcQyWgAAjKFR.jpg

   Radera
 3. Ja, utan M hade Mp aldrig bjudits in 2010.

  SvaraRadera
 4. All heder åt Björklund (tvi-tvi-tvi!) för att säga det som vi andra sa redan för ett år sedan...

  SvaraRadera
 5. Han inte S agera stödparti åt en alliansregrering? Varför tas det aldrig upp som ett alternativ?

  SvaraRadera
 6. Skribenten utgår ifrån att SL ver och förstår - jag har lyssnat på hans många utlägg/inlägg och tvivlar kraftigt såväl på hans verbala som intellektuella förståndsgåvor.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.