2016-01-10

Miljöpartiet: En bro för mycket


Så det blev. Miljöpartiet sitter i en regering som stängt gränserna och drivit Öresundspendlarna att byta från tåg till bil. Två flugor i en smäll.

Miljöpartiets språkrör försöker förklara sig i DN. Det kunde varit värre, säger de – och Gustav Fridolin ser så där larvigt allvarlig ut som bara han kan.

Well... Gränsen är "stängd". Värre? Jo, visst. Var det inte någon sverigedemokrat som ville sätta upp en kulspruta på bron?

Skit nu i sakfrågan. Svenska folket drar för övrigt en lättnadens suck över att Miljöpartiet är med på noterna, som moraliskt alibi. Vilket knappast gör partiets etiska dilemma mindre.

Detta är faktiskt rätt underhållande, mitt i allt allvar.

Miljöpartiet har inte bara svikit sina principer. De försöker frigöra sig från partiets själva DNA. De är fullständigt besatta av en enda sak: Makten. Att få sitta i regering. Att få bestämma över andra människor.

Och så är det bra betalt också.

Att de kan leva med sig själva...

13 kommentarer:

 1. 127 000 kronor i månaden och statsrådsbil smakar nog mumma.

  SvaraRadera
 2. Japp. Politiker av Mikael Odenbergs kaliber är sällsynta.

  SvaraRadera
 3. Två flugor har blivit på smällen, vad göra?
  Förslag:
  Ryssarna påstås ha bekymmersamt att få affärerna att gå ihop. De vore kanske öppna för att husera MP på sin hemmaplan, mot betalning förstås.
  Ett arrendeavtal mellan Sverige och Ryssland avseende territorium, låt säga 1000 km2, beläget öster om Uralbergen vore nog fullt möjligt.
  Där kunde förhållanden som MP förespråkar lätt åstadkommas utan större destruktiv insats.

  Där går säkert att finna ett område som är utan vägar, elförsörjning, men med mycket orörd natur och gott om varg.
  Med andra ord en perfekt "biotop" för de miljöpartister som vill prova på vekligheten som den var innan en mänsklig närvaro förpestade landskapet.
  De människor som bor i området idag ( 100st kanske) skulle då för att undgå konflikter beredas en plats och uppehälle här i Sverige.

  Bara fördelar med detta förslag, eller??

  SvaraRadera
 4. Har det inte varit rapporter att flyktingströmmarna över sveriges gränser efter nyår har avtagit? görs det inte någon form av koppling melland dessa nya regler och denna förändring?.

  Vad jag skulle vilja veta är om det nu rings som bara fan från all de 160 000 nykommlingarna. med ett meddelande...

  "Det är skit kallt här upp!! och kolsvart mesta tiden?!!....åk till tyskland inställlet"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Migrantflödena har alltid avtagit över vinterhalvåret. Inget nytt.

   Radera
 5. Hej.

  Miljöpartiets princip är att göra allt för makten, så de följer ju den. Eller så har de blivit nyliberaler och individualister hela bunten i partiledningen, och tillämpar principen: 'vad tjänar JAG på det här?' och dumpar konsekvenserna på andra.

  Frågan är om vi verkligen vill ha principfasta idealister i maktposition; sådana tenderar att ha svårt att kompromissa när verkligheten inte lyder ideologin (oavsett vilken).

  Kappvändare, småsinta och visionslösa egoister, och vulgära icke-humanistiska liberaler, kanske är säkrare än sant troende i slutändan? Normalbegåvade neurotypiska människor har kanske helt enkelt inte den mentala disciplinen och dito moraliska och etiska klarsyntheten som krävs. En normalfungerande människas hjärna är ju besatt med att göra som flocken, och med att läsa av sociala signaler om vad flockmedvetandet håller för sant och rätt just nu.

  Miljöpartiet kanske helt enkelt gav djuret inom sig en chans, och svängde bena' i en yster dans?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Frågan är om vi verkligen vill ha principfasta idealister i maktposition; sådana tenderar att ha svårt att kompromissa när verkligheten inte lyder ideologin (oavsett vilken)."

   Hmmm...det enda MP inte kan kompromiss om är kärnkraften (verkligheten till trots), i övrigt verkar de inte ha några principer alls, vilket är minst lika illa...

   Radera
 6. Vad är orsaken till att du blandar in SD i regeringens politik?
  Borde inte regeringen få stå för för den själva?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För Hax är alla SD enligt principen i mörkret är alla grå!

   Radera
 7. Sverigedemokraten verkade åtminstone vara beredd att själv hålla i kulsprutan och skjuta.

  MP använder uniformerade banditer med gängmärken (poliser) för att trakassera öresundspendlarna.

  SvaraRadera
 8. MP m.fl. anordnade en demonstration som fick till följd att tåg ställdes in och således kunde inte ens migranter med giltigt ID söka asyl.

  http://unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/article22063649.ab

  Heja MP!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är symptomatiskt att Amnexis inte ägnar en tanke åt lokaltrafiken och skåningarna...

   Radera
  2. Rikta din vrede mot MP gullet! ;)

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.